Jump to content

"Casa Binelui" din Tecuci


dcp100168
 Share

Recommended Posts

„Casa Binelui” din Tecuci

Municipiul Tecuci nu este o zonă turistică, aşa cum poate şi-ar dori mulţi, însă de o perioadă de timp a devenit o atracţie nu numai pentru cetăţenii din împrejurimile oraşului, ci şi pentru alţi români iubitori de frumos. Punctul principal de atracţie este Parcul Central, acesta având de oferit nu doar umbră în zilele caniculare, ci şi „secvenţe” de neuitat, cu cascade răcoroase, zeci de plante exotice, precum şi întâlnirea cu o paletă largă de păsări, unele chiar vorbitoare. Vitrinele cu flori de mină, amplasate direct în aer liber, oferă privitorilor un spectacol extraordinar şi mai ales gratuit.

Pe lângă toate acestea, pe o latură a parcului se regăseşte o zonă „bătută” mai ales de cei suferinzi. Câteva căsuţe găzduiesc o serie de cristale, flori de mină, magneţi medicinali, dispozitive orgonice, toate acestea fiind folosite pentru alinarea celor care suferă de diverse afecţiuni. Cuminţi, stau şi îşi asteapă rândul la tratament, trăind cu speranţa în suflet că aceasta este modalitatea de a se însănătoşi rapid şi mai ales gratuit, ceea ce este un dar bine primit mai ales în timp de criză. Încă de la primele ore ale dimineţii, Casa Binelui, cum este denumit lăcaşul, este plin de oameni mânaţi de speranţe.

Stând de vorbă cu o parte dintre aceştia, am aflat cum în doar câteva luni de tratament starea sănătăţii li s-a îmbunătăţit, fără a folosi niciun medicament de sinteză. Spre exemplu, Cristina Sava, de 56 ani, din Tecuci, ne-a spus: „În urmă cu 6 luni eram foarte bolnavă, aveam hepatită B, circulaţia periferică foarte proastă, dureri de oase, tulburări cerebrale, colesterolul mare şi un ganglion la gât. După o serie de proceduri şi un preparat din produse naturale am scăpat de aproape toate afecţiunile, chiar şi ganglionul a scăzut ca dimensiune şi pentru moment operaţia mi-a fost amânată. Sunt foare mulţumită de procedurile pe care le fac, cu diverse aparate, cristale, dispozitive orgonice, pentru că analizele făcute la spital mi-au ieşit în parametri. Acum fac sedinţe de echilibrare şi sper ca până în iarnă ganglionul să dispară complet”.

În zilele de sâmbătă şi duminică, la Casa Binelui sunt programaţi doar bolnavi din afara oraşului şi curios este faptul că nu doar din împrejurimile Tecuciului vin la tratament, ci şi din alte oraşe. „Sunt din Constanţa şi am venit cu soţia la tratament. Este bolnavă de Alzheimer şi după două săptămâni de tratament a început să reacţioneze foarte bine. Drumul este lung, obositor, însă, când vedem care sunt rezultatele, nici un efort nu este prea mare”, ne-a spus Costică Manea.

Aflat printre oamenii prezenţi, iniţiatorul lăcaşului de sănătate Casa Binelui, Vasile Dănăilă Pazvante, ne-a declarat: „Cineva spunea că viaţa este o povară dacă nu spui, nu simţi şi nu faci nimic. Personal am decis să edific acest salon multifuncţional pentru a veni în întâmpinarea celor mulţi, a oamenilor de vârste diferite care se confruntă cu probleme de sănătate, care suferă nu numai din cauza poluării excesive, ci şi a degradării vieţii morale şi sociale. Sper, de altfel, ca prin multiterapia aceasta - în care cred cu tărie şi pe care m-am decis s-o promovez în mod gratuit - să contribui la statuarea de relaţii mai bune între semenii noştri, să-i ajut să comunice şi să se solidarizeze mai uşor între ei şi, de ce nu, să se vindece de unele boli într-o formă cât mai naturală. Cristaloterapia, Orgonoterapia, Magnetoterapia, Meloterapia, prin efectele lor benefice, îşi dau mâna, pentru prima dată, într-un tot unitar, contribuind astfel la vindecarea traumelor organismului nostru. Pentru că eu însumi m-am convins de efectele benefice ale acestora, recomand tuturor să creadă în puterea tămăduitoare a principalelor elemente care singularizează în ţară şi dau un plus de credibilitate salonului Casa Binelui. Îndrăzniţi, aşadar, să păşiti cu convingerea fermă că vă veţi vindeca şi vă veţi vindeca. Sper ca din darul meu să se poată înfrupta cât mai mulţi oameni, spre bucuria şi mulţumirea noastră, a tuturor”.

Despre efectele benefice ale produselor naturiste şi ale terapiilor alternative se ştie de foarte multă vreme. Dacă acestea sunt puse gratuit la dispoziţia celor care sunt suferinzi şi cred în efectele lor e cu atât mai bine. Iar faptul că toate acestea se găsesc într-o adevărată oază de frumuseţe, într-un parc splendid, în natură, atunci nu te mai surprinde că oamenii vin de oriunde pentru a-şi căuta de sănătate la Tecuci.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.