dcp100168 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Un electrician s-a electrocutat şi a căzut de la trei metri înălţimeIoan Dumitraşcu, în vârstă de 31 de ani, din Galaţi, a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce s-a fost electrocutat şi a căzut de la trei metri înălţime. Bărbatul, electrician amator, a încercat să taie un cablu fără să se asigure dacă acesta este sub tensiune. Gălăţeanul s-a ales cu arsuri foarte grave şi este internat acum în secţia de Reanimare. Medicii spun că va sta internat câteva zile pentru a-şi vindeca rănile profunde de pe gât, mâini şi torace.adevarul.roElectrician amator rănit grav dintr-o greşealăGhinion pe capul unui bărbat în vârstă de 31 de ani, de loc din Tulcea, dar care de vreo cinci ani locuieşte în Galaţi, fără a avea forme legale. A vrut să taie un cable electric, dar probabil a neglijat să verifice dacă acesta mai e sau nu sub tensiune, aşa că era cât pe ce să moară. Omul a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi având pe braţe, mai ales pe cel drept, arsuri profunde şi, în plus, era şi lovit la cap.Povestea bărbatului e simplă şi arată cât de uşor un moment de neatenţie poate fi plătit mult prea scump. „Am tăiat un cablu electric şi deodată s-a făcut flamă şi am luat foc. Eram cocoţat pe la vreo doi metri, pe o scară, un butoi lângă un acoperiş, şi când m-am electrocutat m-a aruncat de acolo la pământ. Nu lucram pentru mine, ajutam pe altcineva. Nu sunt electrician de meserie, dar mă pricep şi mai lucrez aşa”, spunea Marin Dumitraşcu, victima accidentului.Chiar dacă a mai avut putere să se târâie singur până la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean, leziunile bărbatului nu sunt deloc de neglijat; dimpotrivă ele au necesitat internarea chiar în secţia de Reanimare a spitalului. Se pare că accidentul s-a produs deoarece bărbatul ar fi tăiat cablul electric aflat sub tensiune fără a-l deconecta. „Când dorinţa e mai mare decât putinţa se pot întâmpla astfel de accidente. Aşa a păţit şi pacientul nostru, un bărbat de 31 de ani, din Tulcea, dar care stă în Galaţi. Omul se declară electrician amator, dar se pare că e într-adevăr aşa de vreme ce a tăiat un cablu electric fără a-l deconecta. Evident că imediat s-a creat un arc electric, bărbatul a fost ars, dar a şi fost aruncat circa doi metri de pe locul în care se afla. A suferit arsuri profunde, de gradele 2 şi trei, la nivelul braţelor, mai ales a celui drept, şi, în plus, are şi lovituri la cap în urma impactului cu solul”, a precizat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi. Bărbatul e în continuare internat la Reanimarea spitalului.monitoruldegalati.ro
Recommended Posts