dcp100168 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Femeie operată de două ori pentru că i s-a uitat pansamentul în abdomenO femeie de 32 de ani din comuna gălăţeană Nicoreşti a ajuns, miercuri seară, la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, după ce în urma unei operaţii de apendicită făcută în urmă cu doi ani în abdomenul său a fost uitată o bucată de pansament din bumbac, astfel că tânăra a fost operată din nou. În urmă cu doi ani, Gina Balica a fost internată la spitalul din Tecuci şi diagnosticată cu "pelviperitonită cu trompă uterină infectată, în stare septică". Potrivit directorului Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, dr. Dragoş Teodoru, documentele din arhiva spitalului relevă faptul că femeia a fost operată la vremea respectivă de către medicul Constantin Teodorescu, iar intervenţia medicală a decurs fără probleme. Miercuri seară, femeia a acuzat dureri abdominale şi a susţinut că prin cicatricea operaţiei de peritonită îi iese un fir de material textil. În aceste condiţii, rudele sale au solicitat de urgenţă intervenţia ambulanţei. "Am intervenit la acest caz, iar medicul de pe ambulanţă a sesizat faptul că femeia avea o plagă în zona abdominală, plagă prin care ieşea un fir textil. Bolnava a fost dusă la Spitalul Anton Cincu din Tecuci în stare destul de bună, însă foarte speriată”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. Medicii spitalului din Tecuci au intervenit chirurgical din nou, miercuri seară, şi au constatat că pacienta avea în abdomen o bucată de pansament din bumbac folosită la operaţia anterioară. Managerul Spitalului "Anton Cincu", dr. Dragoş Teodoru, a declarat că în urma intervenţiei chirurgicale corpul străin a fost înlăturat fără să apară complicaţii. În ceea ce îl priveşte pe Constantin Teodorescu, medicul care a realizat operaţia în urmă cu doi ani, directorul spitalului din Tecuci susţine că acesta s-a pensionat la 31 decembrie 2007 şi că până la această oră nu a reuşit să ia legătura cu el. Şeful Autorităţii de Sănătate Publică Galaţi, Sorin Ungurianu, susţine că, deocamdată, nu se pot lua măsuri pe linie profesională. "Nu cunosc prea multe amănunte despre caz şi nu am primit vreo reclamaţie în legătură cu acesta. În această situaţie, nici noi şi nici cei de la Colegiul Medicilor nu pot lua vreo hotărâre”, a declarat Sorin Ungurianu. Până în prezent, femeia nu şi-a declarat intenţia de a depune plângere la Colegiul Medicilor sau în instanţă.
dcp100168 Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Femeia care a trait doi ani cu un pansament uitat in abdomen de un medic iresponsabil renunta la procesDupa scandalul mediatic stârnit saptamâna trecuta de faptul ca, in urma cu doi ani, doctorul Constantin Teodorescu a uitat o fasa de 10 cm in burta unei femei pe care a operat-o de apendicita, medicul nu a incercat sa ia legatura cu femeia sau sa isi ceara scuze pentru suferinta provocata. Mai mult, doctorul Teodorescu se crede «atacat» politic si nu da semne ca i-ar parea rau pentru ce a facut. Gina Balica este o femeie simpla, fara venituri. Timp de doi ani de zile, aceasta a cumparat medicamente si alifii ca sa-si unga rana care nu se mai inchidea.La aproape doi ani de la operatie, Gina Balica in varsta de 32 de ani, din satul Fåntåni, comuna galateana Nicoresti, a aflat ca a fost la un pas de moarte din cauza inconstientei chirurgului Constantin Teodorescu, în prezent om politic în Bârlad. Femeia a suferit timp de doi ani din cauza unui pansament uitat in abdomenul ei de catre doctorul care o operat-o de apendicita in noiembrie 2006, la Spitalul «Anton Cincu» din Tecuci. Familia acesteia, care ii este aproape, ii multumeste lui Dumnezeu ca femeia a scapat cu bine dintr-o asemenea incercare. «Este un dar de la Dumnezeu ca mai traieste ca sa isi creasca fetele, care sunt harnice si cuminti. Eu am chemat televiziunea din Galati când am vazut ca ii iesea un fir de ata din rana. Cum adica, fata asta de doi ani de zile se chinuie ba ca-i gravida, ba ca are fibrom, tot timpul cu unguente si antibiotice. Ea nu are drept la viata? Saraca, da cu sapa, munceste cu ziua. Are si ea doua fete, una de 12 ani si una de 14 ani. Sunt vai de capul lor», a spus Ortansa Popovici, de 65 de ani, din Nicoresti, matusa Ginei Balica.Gina Balica povesteste calvarul pe care l-a indurat timp de doi ani din cauza incompetentei medicale a unui chirurg, acum politician in Bârlad. «De la operatie, de doi ani, nu s-a prins deloc operatia. Luam mereu oxacilina si ma spalam cu ceai si apa oxigenata, pentru ca, daca nu ma spalam, ma opaream. Mereu luam oxacilina... Venitul nostru este mic, abia de o luna de zile lucreaza si sotul meu. Nu avem alt venit decât alocatia fetelor. Vai de capul meu, câti bani am cheltuit cu medicamentele. Si când ma gândesc ca i-am dat si bani, ca tot omul, dar multi mi-au zis ca in ultimul timp doctorul Teodorescu era cam bolnav si nervos. Oricum, toti cei din Spitalul de la Tecuci s-au bucurat ca au scapat de el. Ceilalti doctori din Tecuci au fost socati când au auzit ce mi-a facut acest medic. Nici o suta de milioane de lei nu sunt de ajuns pentru suferinta pe care am indurat-o. Toate hainele mele sunt patate de la puroiul care curgea din mine zi de zi... Parca nu-mi vine sa cred ca am scapat», a spus Gina Balica. Femeia l-a avut langa ea mereu pe Viorel Balica, socrul ei, care a sustinut-o mereu. “Doctorii te omoara, poti sa le dai cât le-oi da. Ea a avut mare noroc”, a spus Viorel Balica.Gina Balica crede ca medicul isi va primi pedeapsa de la DumnezeuGina Balica nu vrea sa-l reclame pe doctorul Constantin Teodorescu, pentru ca spune ii este sila sa isi piarda vremea prin tribunale. Destul a fost plimbata prin spitale din cauza medicului. Unii bârladeni s-au oferit sa-i asigure partea financiara pentru a-l da in judecata pe doctorul care i-a provocat suferinta, dar Gina Balica, femeie tânara si simpla, si-a facut o cruce mare si a zis: ”M-a ajutat Dumnezeu sa scap, tot el il va pedepsi si pe cel care mi-a provocat toata boala si suferinta. Nu vreau tribunale si am inteles ca la Colegiul Medicilor nu mai pot face plangere pentru ca el nu mai profeseaza, ca este paralizat sau asa ceva”, a spus Gina Balica.Doctorul se considera «urmarit politic» de ziaristiCa raspuns la tot ce s-a scris si spus despre «performantele» sale medicale referitoare la biata femeie si ca sa-i mai “aline” suferinta fizica pe care i-a provocat-o Ginei Balica, medicul Constantin Teodorescu, seful de campanie al PSD Bârlad, a dat o replica de tot râsul ziaristilor. In loc sa iasa in public pentru a explica ce s-a intâmplat, doctorul Constantin Teodorescu se considera «urmarit politic» de ziaristi si vede comploturi ale «dusmanilor» electorali. In loc sa-si prezinte macar scuzele Ginei Balica si sa mearga, chiar si de complezenta, sa o ajute pentru ca a suferit si a cheltuit multi bani pentru incompetenta sa, el a precizat, la ultima conferinta de presa de la PSD Bârlad, ca a facut un mare gest: a donat Primariei Bârlad, din partea Comisiei de Cultura a CLM Bârlad, al carei presedinte este, o tapiserie facuta de Cella Neamtu, un bust al marelui om de cultura Vasile Pârvan si un inceput de minipinacoteca, reprezentata de un tablou al maestrului Dan Hatmanu.http://www.gardianul.ro/2008/04/23/lini ... 12950.html
dcp100168 Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Doctorul măcelarINCONSTIENTÃ. O femeie a fost la un pas de moarte deoarece medicul Constantin Teodorescu, cel care a operat-o, a uitat în abdomenul tinerei un pansamentLa aproape trei ani de la operatie, Gina Baliga de 32 de ani din judetul Galati a aflat cã a fost la un pas de moarte din cauza inconstientei unui oarecare chirurg. Aceasta a aflat ieri cã vinovat pentru acest cosmar este Constantin Teodorescu, în prezent, mare om politic în Bârlad. Femeia vrea sã-l dea în judecatã pe medicul Teodorescu pentru cosmarul pe care l-a trãit, nestiind cã acesta pozeazã, în prezent, într-un Mecena al Bârladului. Dincolo de aura de aprig sustinãtor al culturii, doctorul Teodorescu este consilier local si, recent, a fost numit în onoranta functie de director de campanie a primarului Constantin Constantinescu. Dupã aceastã gafã criminalã, doctorul Teodorescu a avut un singur rãspuns: tãcerea. Acesta si-a închis telefoanele si a dispãrut!O femeie de 32 de ani din Nicoresti, care de ani de zile umbla pe la cabinete medicale si afla ba cã e gravidã, ba cã are fibrom, a constatat cã de fapt a stat trei ani cu un pansament de 10 cm în burtã. Gina Balica, protagonista acestei întâmplãri este mama a doi copii si e de loc din Nicoresti. Ea a aflat adevãrul miercuri seara, la aproape trei ani de la operatie, când, în timp ce-si dezinfecta plaga, a vãzut cã din ea îi iese o bucatã de pansament.“Am tras eu si iesea ca o atã din puroiul rãnii. Cã de când m-au operat acum trei ani mereu am infectie si am burta umflatã de ziceam cã nu se mai terminã. Am tot fost la medici, am dat milioane si pe la cabinete. Si degeaba. Ultima datã mi-au zis cã am fibrom si trebuie sã dau 3000 de lei ca sã mã operez la Iasi. M-am dus la moasã în sat si ea a tot tras de pansamentul ce iesea din burtã si, vãzând cã este lung, mi-a zis sã mã duc la spital. Când am ajuns aici, si mi-au scos restul de pansament, s-au crucit si medicii de ceea ce au scos”, spune Gina Balica.Martorã la întâmplare a fost si o asistentã de la Ambulanta Tecuci. “Am vãzut un corp strãin si abdomenul pacientei era umflat. Pãrea un pansament. Am dus pacienta la spital si acolo a fost preluatã de medicii de acolo”, spune Geta Contescu.Suferintã si baniChinul de peste doi ani al femeii le-a marcat si pe rude. “De cum s-a operat atunci, la Tecuci, mereu avea burta umflatã, mereu avea puroi în rana aia. A cumpãrat tot felul de antibiotice, s-a dus pe la medici. Ba, la început, mereu îi ziceau cã are sarcinã în douã, trei luni, ba chiar 5, si ea de fapt avea infectie în burtã, nu copil. Când am vãzut asearã cum îsi scoate pansamentul din ranã m-am crucit cum de a putut face doctorul ãla asa ceva. Putea sã moarã. Cum de alti medici nu si-au dat seama ce s-a întâmplat, cã a fãcut si ecografie si nu i-a zis nimeni nimic?”, se mirã Viorel Balica, socrul femeii.Antecedente cu puscãrie pentru doctorul TeodorescuConstantin Teodorescu a condus sectia Chirurgie a Spitalului de Adulti Bârlad pânã în 1989, fiind unul dintre medicii care au fost, efectiv, dati afarã din spital de cãtre cadrele mediclae. Dupã episodul „Revolutiei“, Constantin Teodorescu a plecat sã profeseze ca medic chirurg la Spitalul Municipal din Tecuci, unde nici acolo nu s-a simtit „prea bine“, el fiind arestat undeva prin anii 1999 - 2000, pentru luare de mitã, fiind încarcerat la Penitenciarul din Galati. Eliberat din închisoare dupã câteva luni de detentie, Constantin Teodorescu a decis sã se implice în viata culturalã a municipiului Bârlad, fiind uneori chiar denumit „mesia culturii bârlãdene“, asa cã a închiriat Galeriile de Artã „N.N.Tonitza“ din Bârlad, colaborând cu alesii locali pentru organizarea de expozitii de picturã, sculpturã, lansãri d ecãrti, întãlniri cu oameni de artã, literati sau politici. Din anul 2004 este consilier local din partea PSD Bârlad, fiind unul dintre cei mai aprigi sustinãtori ai social democratiei bârlãdene si un „fan“ al primarului Constantin Constantinescu. De altfel, acesta l-a si desemnat ca director de campanie pentru campania sa electoralã din acest an, iar Constantin Teodorescu este si el pe locul trei pe lista de consilieri locali ai PSD Bârlad.Încercãm sã reconstituim ce s-a întâmplat acum trei ani”Actualul director al spitalului, uimit si el de cele întâmplate, spune cã medicul “uituc” este acum pensionar. “Femeia s-a prezentat la noi cu un corp strãin în abdomen. I-a fost scos si acum se aflã în tratament. Luãm acum la verificat protocolul operator si încercãm sã reconstituim ce s-a întâmplat acum trei ani. Dr. Teodorescu, care a operat-o, este pensionat din 26 ianuarie. Este destul de greu, dar trebuie sã facem aceste demersuri, mai ales pentru a ne da seama cum de s-a întâmplat asa ceva si cum vom trata în viitor pacienta pentru cã nu avem certitudinea cã tot pansamentul a fost scos. Dacã pacienta va face plângere cãtre Colegiul Medicilor, atunci se va face ancheta de rigoare. Vreau sã amintesc cã astfel de situatii se mai întâmplã, nu sunt normale, dar la o operatie fãcutã în regim de extremã urgentã mai apar astfel de situatii regretabile”, a precizat dr. Dragos Teodoru, managerul Spitalului “Anton Cincu” din Tecuci.Femeia ar vrea sã-l dea în judecatã pe cel care a chinuit-o atât, dar nu are bani de avocati. Acum este în afara unui pericol imediat de generalizare a infectiei, dar rãmâne încã internatã în spitalul tecucean.http://www.adevarulvs.ro/index.php?modu ... _news=6384Nesimţitul TeodorescuCINISM. Directorul de campanie a primarului Constantinescu a gãsit cum sã-si plãteascã greseala de medic, atunci când a fost cât pe ce sã omoare o femeie: va dona douã tablouri la Primãria Bârlad!INCREDIBIL. Dupã tot scandalul mediatic stârnit de faptul cã doctorul Constantin Teodorescu a uitat o fasã de 10 cm în burta unei femei pe care a operat-o de apendicitã, era de asteptat ca acesta sã meargã la femeie si sã încerce mãcar sã-si cearã scuze pentru cã i-a provocat o suferintã cumplitã. Nici vorbã de asa ceva! Mai mult, doctorul Teodorescu se crede „atacat“ politic si nu dã semne cã i-ar pãrea rãu pentru ce a fãcut. Gina Balica este o femeie simplã, fãrã venituri si care timp de doi ani de zile a cumpãrat medicamente si alifii ca sã-si ungã rana ce nu se mai închidea. „Nicio sutã de milioane de lei nu ar fi destul pentru plata suferintei mele, dar eu îl iert, cã este Sãptãmâna Mare“ a spus Gina Balica. Ca rãspuns la tot ce s-a scris si spus despre „performantele“ sale medicale Constantin Teodorescu a dat si el ceva: o replicã de tot râsul. El a precizat cã a donat Primãriei Bârlad o tapiserie, fãcutã de Cella Neamtu, un bust al marelui om de culturã Vasile Pârvan si un început de minipinacotecã, reprezentatã de un tablou al maestrului Dan Hatmanu.La aproape doi ani de la operatie, Gina Baliga de 32 de ani , a aflat abia sãptãmâna trecutã cã a fost la un pas de moarte din cauza inconstientei chirurgului Constantin Teodorescu, în prezent, mare om politic în Bârlad si director de campanie a primarului Constantinescu. Într-un sat de oameni gospodari, Fîntîni, comuna Nicoresti, judetul Galati, trãieste o a doua viatã, Gina Balica, femeia care este demnã de Cartea Recordurilor: a tolerat timp d edoi ani, cu niste suferinte cumplite, un pansament uitat în abdomenul ei de doctorul care o operat-o în noiembrie 2006, la Spitalul „Anton Cincu“ din Tecuci. Dacã o vezi te si miri cã a putut rezista la „atacul“ septic din burta ei. Familia, care îi este aproape, nu conteneste sã se închine la Dumnezeu cã a scãpat cu bine dintr-o asa încercare. „Este un dar de la D-zeu cã mai trãieste ca sã îsi creascã fetele, care sunt harnice si cuminti. Eu am chemat televiziunea din Galati, când am vãzut cã îi iesea un fir de atã din ranã. Cum adicã, fata asta, de doi ani de zile se chinuie, ba cã-i gravidã, ba cã are fibrom, tot timpul cu unguiente si antibiotice. Ea nu are drept la viatã? Sãraca, dã cu sapa, are si ea douã fete mari, una de 12 ani si una de 14 ani, munceste cu ziua, vai de capul ei“, a spus Ortansa Popovici, de 65 de ani, din Nicoresti, mãtusa Ginei Balica.„Nicio sutã de milioane de lei nu sunt de ajuns pentru suferinta mea“Când o auzi pe Gina Balica cum povesteste calvarul pe care l-a îndurat doi ani, din cauza incompetentei medicale a unui chirurg, acum mare politician în Bârlad, te îngrozesti. „De la operatie, de doi ani nu s-a prins de loc operatia. Luam mereu oxacilinã si mã spãlam cu ceai si apã oxigenatã, pentru cã dacã nu mã spãlam mã opãream. Mereu luam oxacilinã... Venitul nostru este mic, abia de o lunã de zile lucreazã bãrbatul meu. Nu avem alt venit decãt alocatia fetelor...Vai de capul meu, câti bani am cheltuit cu medicamentele. Si când mã gândesc cã i-am dat si bani, ca tot omul, dar multi mi-au zis cã în ultimul timp doctorul Teodorescu era cam bolnav si nervos...oricum, toti cei din Spitalul de la Tecuci s-au bucurat cã au scãpat de el. Ceilalti doctori din Tecuci s-au crucit când au vãzut ce mi-a fãcut acest medic. Nicio sutã de milioane de lei nu sunt deajuns pentru suferinta pe care am îndurat-o. Toate hainele mele sunt pãtate de la puroiul care curgea din mine, zi de zi... Parcã nu-mi vine a crede cã am scãpat“, a spus Gina Balica, care avea pe lângã ea si pe socrul ei, Viorel Balica, care a sustinut-o mereu. “Doctorii te omoarã, pot sã le dai cât le-ai da...A avut mare noroc”, a spus Viorel Balica.NU vrea sã-l tragã la rãspundereGina Balica nu vrea sã-l reclame pe doctorul Constantin Teodorescu, pentru cã îi e silã sã se târâie prin tribunale, cã destul s-a târâit prin spitale din cauza lui. Gina Balica, femeie tânãrã si simplã de la tarã si-a fãcut o cruce mare si a zis” M-a ajutat Dumnezeu sã scap, tot el îl va pedepsi si pe cel care mi-a provocat toatã boala si suferinta. Nu vreau tribunale si am înteles cã la Colegiul Medicilor nu mai pot face reclamatie pentru cã el nu mai profesezã... cã este paralizat sau asa ceva”, a spus Gina Balica.În urma scandalului, Teodorescu a iesit public si a declarat cã va face mai multe donatii culturale la PrimãrieCa rãspuns la tot ce s-a scris si spus despre „performantele“ sale medicale referitoare la biata femeie si ca sã-i mai „aline” suferinta fizicã de doi ani încoace pe care i-a provocat-o Ginei Balica, Constantin Teodorescu a dat si el ceva: o replicã de tot râsul. În loc de a iesi public si a explica într-un fel ce s-a întâmplat, doctorul Constantin Teodorescu se crede „urmãrit politic“ de ziaristii de la Adevãrul de Vaslui. În loc sã-si prezinte mãcar scuzele cãtre Gina Balica si sã meargã mãcar de complezentã sã o ajute pentru cã a suferit enorm si a cheltuit multi bani pentru incompetenta sa, el a precizat la ultima conferintã de presã, de la PSD, cã a donat Primãriei Bârlad, din partea Comisiei de Culturã a CLM Bârlad, al cãrei presedinte este, o tapiserie, fãcutã de Cella Neamtu, un bust al marelui om de culturã Vasile Pârvan si un început de minipinacotecã, reprezentatã de un tablou al maestrului Dan Hatmanu. Cine nu crede, se poate uita pe site-ul http://www.b-o.ro, unde îl va vedea pe doctorul Teodorescu cum întelege el sã îsi scuze lipsa de profesionalism... fãcând donatii, pozând într-un mare om politic si culmea, se roagã pentru noi, ziaristii de la Adevãrul de Valsui, „Sã vã ierte Dumnezeu!“, de parcã noi am fi operati de el si nu o femeie cu doi copii, pe care aproape cã a omorât-o!Titi si Solomon, sustinãtorii doctorului TeodorescuCei mai aprigi sustinãtori ai doctorului Teodorescu sunt viceprimarul Solomon si primarul Constantinescu. Primul a dat afarã redactorii de la Adevãrul de Vaslui la conferinta de presã ce a urmat scandalului, iar al doilea l-a numit pe Teodorescu director de campanie în aceste alegeri. Într-un fel, este normal ca acestia doi sã-l sustinã pe Teodorescu, deoarece fac parte din acelasi partid. Ar trebui, totusi, sã se gândeascã la faptul cã, prin aceasta, se fac pãrtasi la gesul criminal al doctorului si o femeie, mamã a doi copii, a fost la un pas de moarte din cauza inconstientei celui care pozeazã acum în mare om politic, doritor de bine al cetãtenilor.http://www.adevarulvs.ro/index.php?modu ... _news=6427
Recommended Posts