Jump to content

Vărul lui Lucian Bute, în comă după ce a fost bătut de zece persoane


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vărul lui Lucian Bute, în comă după ce a fost bătut de zece persoane

Un tânăr, văr al lui Lucian Bute, a fost bătut duminică dimineaţă, de mai multe persoane, în faţa discotecii din localitatea gălăţeană Pechea, el ajunâgdn la spital în stare foarte gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

Medicul coordonator al SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, a declarat că tânărul, Gelu Bute, în varstă de 23 de ani, a fost dus la Spitalul Judeţean Galaţi în jurul orei 4.40. "Tânărul, care fusese agresat, avea o plagă pareto-occipitală, era sub influenţa alcoolului şi era foarte agitat", a afirmat medicul coordonator al SMURD Galaţi, precizând că tânărul a fost internat în Secţia de Neurochirurgie.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a declarat că tânărul a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele de zece persoane, iar în prezent este în stare gravă şi urmează fie operat. "Pacientul este în stare comatoasă. Din câte am înţeles, agresiunea s-a întâmplat spre dimineaţă. Patru tineri, printre care şi vărul lui Lucian Bute, se întorceau de la discotecă. Au fost atacaţi de un grup de alţi zece. Trei dintre dintre cei patru tineri au fugit şi l-au lăsat singur pe vărul boxerului în faţa acestui grup", a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici, a confirmat faptul că tânărul aflat în stare gravă a fost victima unei agresiuni, spunând că Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz. În plus, se aşteaptă examinarea medico-legală pentru încadrarea juridică a faptei.

Incidentul în urma căruia a fost rănit Gelu Bute a avut loc în faţa unei discoteci din localitatea gălăţeană Pechea.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Patru dintre agresorii vărului lui Lucian Bute au fost prinşi

Patru dintre tinerii care duminică dimineaţă l-au bătut pe Gelu Bute, vărul boxerului Lucian Bute, în faţa unei discoteci din localitatea gălăţeană Pechea, au fost prinşi de către poliţişti şi sunt audiaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici, este vorba despre patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. "Patru dintre cei implicaţi au fost identificaţi şi sunt în acest moment în audieri. Toţi sunt din comuna Pechea şi au vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. Cercetările vor continua pentru identificarea tuturor celor implicaţi în conflict", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, conflictul în urma căruia Gelu Bute, văul lui Lucian Bute, a ajuns în stare gravă la spital a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 4.00 şi a fost sesizat de către o patrulă de poliţie. "Poliţiştii care patrulau au observat că un grup de tineri se aflau în conflict la intersecţia unor străzi din comună. În momentul în care patrula s-a apropiat, tinerii au fugit, la faţa locului rămând doar cel care se află acum în spital. Pentru că acesta era rănit, poliţiştii au solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 intervenţia unei ambulanţe", a mai spus reprezentantul Poliţiei.

Link to comment
Share on other sites

Vărul lui Lucian Bute se simte mai bine

Starea de sănătate a vărului boxerului Lucian Bute, bătut duminică în faţa unei discoteci din localitatea gălăţeană Pechea, s-a ameliorat, medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi spunând că pacientul este conştient şi nu mai este nevoie de o intervenţie chirurgicală. "Pacientul Gelu Bute are o evoluţie favorabilă. A redevenit conştient, dar este încă uşor confuz. Imagistic nu s-a detectat formarea unei colecţii de sânge la nivelul fracturii craniene şi a zonei contuzionate a creierului. Pacientul are noroc, în acest caz nefiind nevoie de o operaţie în condiţiile actuale", a declarat, luni, dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi, unde este internat vărul boxerului Lucian Bute.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Galaţi au afirmat că au fost identificaţi toţi agresorii tânărului de 23 de ani, fiind vorba despre cinci persoane. "Aceste cinci persoane sunt audiate de către poliţişti. Sunt aşteptate şi concluziile medico-legale în acest caz", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici.

Conflictul în urma căruia Gelu Bute, văul lui Lucian Bute, a ajuns în stare gravă la spital a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 4.00 şi a fost sesizat de către o patrulă de poliţie. "Poliţiştii care patrulau au observat că un grup de tineri se aflau în conflict la intersecţia unor străzi din comună. În momentul în care patrula s-a apropiat, tinerii au fugit, la faţa locului rămând doar cel care se află acum în spital. Pentru că acesta era rănit, poliţiştii au solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 intervenţia unei ambulanţe", declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. Ulterior, Gelu Bute a fost internat în stare gravă la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Nicolae Bacalbaşa, declara că tânărul, care a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele de mai multe persoane, se afla în comă şi urma să fie operat. Tot duminică, poliţiştii din Galaţi au identificat patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani care au fost implicaţi în scandalul din faţa unei discoteci din localitatea Pechea. Oamenii legii spuneau că vor continua cercetările pentru identificarea tuturor celor implicaţi în conflict.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Tentativă de omor asupra vărului lui Lucian Bute

Dosarul deschis la Parchetul Judecătoriei Galaţi, ce avea ca obiect vătămarea corporală a vărului lui Lucian Bute, a fost declinat la Parchetul Tribunalului Galaţi, acuzaţia schimbîndu-se în tentativă de omor calificat, după ce examenul medico-legal a arătat că viaţa victimei a fost pusă în pericol.

Decizia de declinare a competenţei de instrumentare a dosarului a fost luată ca urmare a faptului că examinarea medico-legală a conturat existenţa unui traumatism cranio-cerebral grav cu contuzie cerebrală, fractură occipitală şi traumatism facial, ce au pus în primejdie viaţa victimei, informează, marţi, Parchetul instanţei supreme, conform mediafax.

La această unitate de parchet se efectuează, în prezent, cercetări privind infracţiunea de tentativă de omor calificat, urmînd ca procurorul de caz, împreună cu lucrători ai poliţiei judiciare din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi - Serviciul Investigaţii Criminale, să facă acte de urmărire penală pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare, anunţă mediafax.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Agresorii vărului lui Lucian Bute, reţinuţi sub acuzaţia de tentativă de omor calificat

Cei cinci tineri care duminică l-au bătut pe Gelu Bute, vărul boxerului Lucian Bute, în faţa unei discoteci din localitatea gălăţeană Pechea, au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi, sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

"Agresorii tânărului din comuna Pechea, care a fost bătut în noaptea de 31 iulie spre 1 august, au fost reţinuţi sub acuzaţia de tentativă la omor calificat. În timpul cercetărilor s-a stabilit că, grupul din care făcea parte şi vărul boxerului ar fi agresat un tânăr. Acesta din urmă a chemat întăriri, iar în momentul în care cele două grupuri s-au întâlnit, cei care îl însoţeau pe Bute au fugit, lăsându-l singur", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici.

Cei cinci tineri urmează să fie prezentaţi, joi, Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

mediafax.ro

Reţinuţi pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de omor calificat

În dimineaţa zilei de 31 iulie 2011, în jurul orei 04.00, poliţiştii din comuna Pechea au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o strada din localitate, două grupuri de tineri s-au încăierat.

Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, dar la vederea acestora tinerii au părăsit zona, fiind găsit doar B. Gelu de 23 ani, din localitate, care prezenta o leziune la nivelul capului.

Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde i s-au acordat îngrijiri medicale şi a fost examinat medico-legal, concluzionându-se că pentru vindecarea leziunilor sunt necesare 40-45 zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care în cauză au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

Întrucât pe parcursul spitalizării starea tânărului s-a înrăutăţit a fost necesară o reexaminare medico-legală, ocazie cu care s-a concluzionat că plaga craniană, cu hematom subdural i-a pus victimei viaţa în primejdie.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că B. Gelu, în seara zilei de 31.07.2011, pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, împreună cu fratele său şi alţi doi prieteni l-a lovit cu un cuţit pe N. Adrian Cătălin de 18 ani, fără antecedente penale. Acesta din urmă a solicitat ajutorul altor patru indivizi, respectiv lui O. Marian de 20 ani, fără antecedente penale, P. Ionuţ de 23 ani, cu antecedente penale, S. Ion de 19 ani, fără antecedente penale şi R. Costel de 21 ani, fără antecedente penale, toţi domiciliaţi în com. Pechea, jud. Galaţi, care l-au urmărit pe B. Gelu şi însoţitorii lui. Aceştia din urmă au fugit, fiind prins doar B. Gelu, care a fost lovit cu pumnii, picioarele şi o scândură.

În baza probelor administrate la dosar, cei cinci au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru săvârşrea infracţiunii de tentativă la omor calificat în formă agravantă, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de cuţit, în loc public, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată.

politiaromana.ro

Link to comment
Share on other sites

Tribunalul Galaţi ia în discuţie joi arestarea celor cinci tineri care l-au bătut pe vărul lui Bute

Tribunalul Galaţi ia în discuţie, joi, cererea procurorilor de arestare a celor cinci tineri care l-au bătut pe Gelu Bute, vărul boxerului Lucian Bute, şi care au fost reţinuţi în urmă cu o zi.

Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme, cei cinci tineri sunt Ion Stoica, Costel Rosloveanu, Ionuţ Petcu, Adrian Cătălin Neagu, Marian Oană, aceştia fiind acuzaţi de tentativă de omor calificat.

Joi, procurorii îi vor prezenta instanţei pe cei cinci inculpaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Cei cinci tineri au fost reţinuţi miercuri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Cei cinci tineri care l-au bătut pe vărul lui Lucian Bute au fost arestaţi

Cei cinci tineri care l-au bătut pe vărul pugilistului lui Lucian Bute, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de către Tribunalul Galaţi, fiind acuzaţi de tentativă la omor calificat, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Tribunalul Galaţi a decis arestarea pentru 29 de zile a celor cinci persoane. Toţi şi-au recunoscut faptele, dar au încercat să le minimalizeze, spunând că fiecare dintre ceilalţi ar fi lovit mai tare şi de mai multe ori victima", a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cei cinci tineri - Ion Stoica, Costel Rosloveanu, Ionuţ Petcu, Adrian Cătălin Neagu, Marian Oană - au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi, miercuri, pentru tentativă de omor calificat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Vărul lui Bute – victimă şi inculpat

Niciunul dintre cei implicaţi în bătaia din Pechea, unde victimă a căzut vărul celebrului Lucian Bute, nu a scăpat de braţul lung al legii. Şi când spunem niciunul ne referim şi la victimă, şi la inculpaţi, deoarece toţi au ajuns pe banca acuzaţilor.

Cei cinci agresori ai lui Gelu Bute au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului Tribunalului Galaţi, dar nici bătutul nu a scăpat de acuzaţii, el fiind acum într-o postură deloc de invidiat - şi de inculpat, şi de parte vătămată. Gelu Bute este acuzat de port de armă albă şi de lovire şi alte violenţe. Asta după ce l-a atacat pe Cătălin Adrian Neagu, zis Turcu, lovindu-l cu pumnii şi atacându-l cu un briceag. De altfel, Neagu are şi el dublă calitate, de inculpat, dar şi de victimă.

Arestare prelungită pentru cei cinci

Dosarul a ajuns la instanţă vinerea trecută, dar, ieri, judecătorii au verificat legalitatea actului de sesizare (rechizitoriul, n.a.), dar şi a măsurii arestării preventive. Arestarea celor cinci a fost prelungită, dar decizia poate fi atacată cu recurs, iar următorul termen de judecată s-a fixat pentru 3 octombrie. Deocamdată, ieri, doar cei cinci, care sunt încarceraţi, au fost prezenţi în instanţă, urmând ca, în octombrie, şi Gelu Bute să cunoască, prin judecător, acuzaţiile care-i sunt aduse.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal, procurorul Liliana Istrate, ne-a făcut cunoscută trimiterea celor cinci în judecată pentru tentativă la omor, dar şi a lui Gelu Bute, pentru acuzaţiile redate mai sus.

Dosarul îşi aşteaptă recursul

Cei cinci sunt: Ion Stoica (zis Nelu Şoricaru), Costel Rosloveanu (zis Parda), Ion Petcu (zis Mana), Cătălin Adrian Neagu (zis Turcu) şi Marian Oană. Ei au fost ieri în boxă, având fiecare câte un apărător, şi se preconizează o cerere de schimbare a încadrării din tentativă la omor în vătămare corporală gravă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest dosar, cu atât mai mult cu cât curând se va judeca şi recursul împotriva măsurii prelungirii stării de arest.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cazul Gelu Bute, aproape de un final neaşteptat de rapid

Dosarul în care este implicat Gelu Bute, având dublă calitate - de inculpat şi de parte vătămată - s-ar putea finaliza mai repede decât ne-am aştepta.

Cei cinci inculpaţi se gândesc să meargă pe o recunoaştere a faptelor care le-ar aduce scăderea cu o treime a pedepselor, potrivit noilor reglementări.

Rosloveanu şi Bute sunt cei care încă se mai gândesc dacă să recurgă sau nu la această cale, existând posibilitatea ca, într-o astfel de situaţie, dosarul să se disjungă.

Mai exact cei care recunosc să termine cât mai repede procesul, iar ceilalţi să se judece separat, cu toate procedurile care implică acest fapt, audieri de martori, probe aduse în apărare, etc.

Reamintim că Bute, vărul celebrului pugilist, a fost implicat, în această vară, într-o bătaie din Pechea, el fiind cel internat în stare gravă. La momentul trimiterii în judecată, niciunul dintre cei implicaţi în scandal, atât victima, cât şi agresorii, nu au scăpat fără să răspundă în faţa legii.

De altfel, toţi au calitatea de inculpaţi, iar Gelu Bute şi Cătălin Adrian Neagu o au şi pe cea de victime. Dacă Neagu, Ion Stoica, Costel Rosloveanu şi Ionuţ Petcu sunt acuzaţi de tentativă la omor, Gelu Bute este trimis în judecată pentru port de armă albă şi pentru lovire şi alte violenţe.

Practic, procurorii au făcut cunoscut că, din punctul lor de vedere, deşi au avut de-a face cu o victimă, Gelu Bute, asta nu a însemnat că nu a avut nicio vină în iscarea conflictului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Patru dintre cei care l-au bătut pe vărul lui Lucian Bute sunt liberi

În afară de unul singur, bătăuşii lui Gelu Bute, vărul celebrului pugilist, sunt liberi în acest moment. Practic, patru din cinci s-au ales cu câte doi ani de închisoare, dar cu suspendare. Singurul care a a rămas după gratii este Ionuţ Petcu şi asta pentru că el mai avea o pedeapsă de un an cu suspendare, iar recenta decizie care îi dă doi ani de puşcărie îl aruncă în ghearele prevederilor prin care cele două se adună, el având acum de excutat trei ani de puşcărie.

Cei în cauză au fost arestaţi în august sub acuzaţiile de tentativă la omor, după ce l-au bătut pe Gelu Bute, acesta intrând în comă şi fiind internat în spital. De altfel, inculpaţii au de achitat cheltuieli de spitalizare de 4.498 de lei. Cei acuzaţi au fost Ion Stoica, Costel Rosloveanu, Marian Oană, Adrian Cătălin Neagu, care acum sunt liberi, şi Ionuţ Petcu. Cei cinci şi-au recunoscut fapta, intenţia fiind aceia de a beneficia de scăderea cu o treime a pedepselor ce li s-ar fi cuvenit.

Avocaţii lor au spus în sală că o parte din vină îi aparţine şi lui Bute, care ar fi avut o alcoolemie de 1,60 la mie şi i-ar fi provocat pe cei cinci după care l-ar fi înjunghiat cu un briceag pe Neagu. De altfel, Gelu Bute a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri. Pentru el însă dosarul s-a separat, urmând să apară în instanţă în noiembrie pentru ca judecătorul să ia o decizie şi în ceea ce-l priveşte.

Facem precizarea că sentinţa Tribunalului mai are cale de atac.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Amendă penală de 200 de lei cu suspendare pentru vărul lui Lucian Bute

Magistraţii Tribunalul Galaţi au decis că Gelu Bute ar trebui să achite 200 de lei amendă penală pentru port de armă albă. Aceştia au suspendat însă „pedeapsa” pe un „termen de încercare” de un an de zile. Cu alte cuvinte, dacă timp de un an, Gelu Bute nu mai săvârşeşte nicio faptă penală nu va achita amenda, dacă nu va respecta această regulă, atunci o va achita.

Gelu Bute a fost trimis în judecată alături de Ion Stoica, Costel Rosloveanu, Marian Oană, Adrian Cătălin Neagu şi Ionuţ Petcu. Asta s-a întâmplat după scandalul care a ţinut prima pagina a ziarelor mai degrabă graţie numelui celui bătut, rudă a gloriosului boxer decât a faptei în sine. Dacă cei cinci inculpaţi au fost arestaţi sub acuzaţiile de tentativă la omor, Gelu Bute, care a fost internat în stare de comă, a fost liber tot timpul.

Patru dintre cei cinci inculpaţi au fost puşi în libertate de Tribunal după ce şi-au recunoscut faptele. Li s-au schimbat încadrările juridice şi au primit câte doi ani cu suspendare, unul alegându-se cu trei ani de puşcărie cu executare efectivă în Penitenciar din cauză că mai avea o condamnare în afară de cea de faţă. Dosarul lui Bute s-a judecat separat de cel al inculpaţilor condamnaţi, ieri Tribunalul pronunţându-se şi aici.

Reamintim că în cazul lui procurorii au stabilit că l-a lovit cu un briceag pe Adrian Cătălin Neagu, dar el a renunţat la plângerea pe care i-o făcuse. Acesta este motivul pentru care Bute a rămas doar cu acuzaţia de port ilegal de armă albă şi a fost pedepsit în consecinţă. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Rămâne de văzut dacă Parchetul sau Gelu Bute va face vreun pas în acest sens.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.