Jump to content

Profesorii nu mai au bani nici pentru biletele de concediu subvenţionate


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Profesorii nu mai au bani nici pentru biletele de concediu subvenţionate

Pentru prima dată, acordarea biletelor subvenţionate de concediu s-a făcut, anul acesta, în funcţie de un plafon maxim al veniturilor cadrelor didactice. Nu au putut beneficia de reducerea de 50 la sută decât cei care au un salariu brut de 2.022 de lei, cam 1.400 de lei în mână. Urmarea acestui fapt este că, şi la ora actuală, SIP Galaţi le poate pune la dispoziţie cadrelor didactice bilete cu reducere, în condiţiile în care în alţi ani se dădea o bătălie crâncenă pentru obţinerea lor şi se stătea la coadă ca la lapte pe vremuri comuniste.

O explicaţie pentru numărul destul de mic al solicitărilor în aceste condiţii ne-a dat-o purtătorul de cuvânt al SIP, profesoara Lidia Antoniu: „În aceste condiţii sunt puţini profesori care-şi permit. Biletele întregi costă între 300 şi 490 de lei de persoană. Cei care au un salariu net cu puţin peste 1.400 de lei nu-şi permit să plătească preţ întreg, care ar ajunge între 600 şi 1.000 de lei de familie, iar cei care au venituri şi mai mici nu-şi permit să ia nici cu reducere”, spune vicepreşedinta SIP.

Cu toate acestea, biletele se dau pe măsură ce vin, fără însă a exista aglomeraţia de cereri din anii anteriori. „Am avut iniţial 327 de bilete, după care am mai primit o suplimentare de 50 de locuri. În prezent, mai avem locuri cu plecare mâine şi poimâine la Olimp, Saturn şi Eforie Sud. Aşteptăm doritori. Avem şi locuri pentru seriile de pe 13 şi 18 august”, mai spune Lidia Antoniu, care ne-a asigurat că, dacă vor fi cereri, vor putea suplimenta numărul biletelor, pentru că în toată ţara cea mai mare parte a profesorilor a renunţat la concedii.

Vicepreşedinta SIP susţine că, chiar şi atunci când sunt nevoiţi să plătească biletul întreg, costurile prin sindicat sunt cu 15-20 la sută mai mici decât prin agenţiile de turism.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.