Jump to content

Glen Johnson, dispus să boxeze cu Bute

Recommended Posts

Posted

Glen Johnson, dispus să boxeze cu Bute

Pugilistul jamaican Glen Johnson a recunoscut ca au inceput discutiile intre managerii sai si clubul lui Lucian Bute, pentru meciul din 5 noiembrie, in care romanul isi va pune centura de campion IBF in joc.

Johnson spune ca este de acord sa boxeze in Canada, cu atat mai mult cu cat il cunoaste pe Bute: "Ne-am pregatit impreuna, in 2009 - el avea de batut un mexican, cu care avusese un meci strans, eu boxam cu Dawson. El a castigat, eu nu", isi aminteste Glen Johnson, unul dintre cei mai varstnici pugilisti activi - 42 de ani.

Conform unui interviu publicat de site-ul eastsideboxing.com, Johnson spune despre Bute ca nu este cu nimic mai prejos decat ceilalti campioni mondiali ai categoriei, din celelalte versiuni: "Nu stiu daca este numarul 1, dar e cam la acelasi nivel cu Froch, spre exemplu. Este un pugilist la fel de puternic".

Glen Johnson, 42 de ani, este inlocuitorul lui Kelly Pavlik - americanul a renuntat la lupta din 5 noiembrie, motivand ca bursa de meci este prea mica. Oficialii care il reprezinta pe Johnson au recunoscut ca sunt de acord cu propunerea financiara, adaugand ca nu au nevoie de banii oferiti lui Pavlik.

Palmaresul lui Johnson: 68 de meciuri, dintre care 51 de victorii, 15 infrangeri si doua decizii de egalitate.

hotnews.ro

Posted

Glen Johnson: Nu vor ca meciul sa aiba loc, il tin pe roman in siguranta

Dupa ce Kelly Pavlik a refuzat sa boxeze cu Lucian Bute, a venit randul lui Glen Johnson sa spus pas unui duel cu "Mister KO". "Au facut o oferta in asa fel incat meciul sa nu aiba loc. Pugilistul vrea, dar promotorul il tine in siguranta. Bute are nevoie de meciuri mari", a precizat Johnson. Conform fightnews.com (citat de Mediafax), oferta facuta de Interbox lui Glen a fost "cu un milion de dolari mai mica decat cea de 1,35 milioane de dolari facuta lui Pavlik". "Cred ca au facut o astfel de oferta in principal pentru ca nu vor ca meciul sa aiba loc. Astfel, o metoda de a scapa este sa faca o oferta mica atunci cand cred ca nu o vom accepta, în loc sa spuna: «Nu vrem o confruntare cu Glen Johnson».

Sunt de suficient de mult timp in box pentru a sti cand cineva este serios in ceea ce priveste o oferta. Cred ca pugilistul vrea sa boxeze, dar promotorul se teme sa il duca la un nivel mai inalt. Ei vor ca el sa ramana in siguranta. Nu au increderea pe care ar trebui sa o aiba in el. Este un boxer bun. Ar trebui sa aiba un meci mare, poate castiga, poate pierde, insa el este pregatit pentru acel meci. Lucian este un tip foarte de treaba", a declarat Glen Johnson, citat de fightnews.com (conform Mediafax).

Dupa ce Kelly Pavlik a precizat ca oferta facuta de Interbox a fost una neserioasa, Glen Johnson era in pole-position pentru a-l intalni pe Lucian Bute. In conditiile in care si Johnson a refuzat sa intre in ring contra lui Lucian, impresarii romanului trebuie sa caute un alt adversar in fata caruia "Mister KO" sa-si puna in joc centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie.

hotnews.ro

Posted

MLucian Bute va lupta cu jamaicanul Glen Johnson pe 5 noiembrie, în Canada

Lucian Bute, campionul mondial en titre la categoria supermijlocie (versiunea IBF) va lupta cu jamaicanul Glen Johnson, în cadrul unei gale care va avea loc pe 5 noiembrie, în Canada, au anunţat reprezentanţii boxerului român.

Meciul Bute - Johnson va avea loc fie la arena Bell Centre din Montreal, fie la Pepsi Coliseum din Quebec şi va fi transmis de postul american de televiziune Showtime, care urmează să difuzeze şi rezumatul luptei dintre danezul Mikkel Kessler şi germanul Robert Stieglitz, campionul mondial WBO la super-mijlocie, programată în aceeaşi zi, în Danemarca.

În vârstă de 31 ani, Lucian Bute a câştigat toate cele 29 de meciuri disputate până acum ca profesionist, apărându-şi cu succes, pentru a 8-a oară, centura de campion mondial IBF la supermijlocie, pe 9 iulie, la Bucureşti, în faţa francezului Jean-Paul Mendy, pe care l-a învins prin KO în repriza a 4-a.

Următorul său adversar, Glen Johnson, în vârstă de 42 ani, are în palmares 51 de victorii, 15 înfrângeri şi 2 egaluri. Jamaicanul a fost ales după ce danezul Mikkel Kessler şi americanul Kelly Pavlik au refuzat să lupte cu campionul român. Johnson a boxat ultima oară pe 6 iunie, în cadrul turneului Super Six, fiind învins la puncte de campionul mondial WBC, englezul Carl Froch.

agerpres.ro

Posted

Bute: Voi avea câteva surprize pentru Glen Johnson la meciul din 5 noiembrie

Pugilistul Lucian Bute a declarat că meciul cu Glen Johnson, programat la 5 noiembrie, va fi foarte dificil, deoarece jamaicanul va pune permanent presiune asupra sa, însă a precizat că îi rezervă câteva surprize adversarului său, cu care s-a antrenat în 2009.

"Mă aştept la un meci foarte dificil. Îl ştiu pe Glen, este un pugilist agresiv, care va pune permanent presiune asupra mea. Toată lumea ştie că ne-am antrenat împreună în 2009, dar sparring-ul este diferit de un meci. Eu devin altă persoană în timpul unui meci. Puteţi fi siguri că voi avea câteva surprize pentru Glen. Glen este fost campion mondial şi va fi într-o formă foarte bună. A înfruntat numeroase nume importante din box. Meciul cu el este o provocare bună pentru mine şi o victorie îmi va întări locul în elita categoriei supermijlocii", a spus Bute, informează boxingfutures.com.

Jamaicanul Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani, a disputat 68 de partide în carieră, reuşind să câştige 51 (35 prin knock-out), pierzând 15 şi remizând de două ori.

• 1 month later...
Posted

Lucian Bute: Criticile se vor termina in 2012 cand vreau sa lupt impotriva castigatorului finalei SuperSix

Aflat in cantonament la Miami, Lucian Bute a discutat cu presa canadiana despre meciul cu Glen Jonhson (din 5 noiembrie), dar si despre partidele pe care le doreste in 2012. "Contra cui trebuie sa boxez pentru a obtine mai multa credibilitate? Criticile se vor termina in 2012 cand vreau sa lupt impotriva castigatorului finalei SuperSix", a precizat cel supranumit "Mister KO".

Il cunoaste bine pe Glen Johnson

"M-am antrenat de multe ori cu el, insa un meci cu el va fi diferit si cu siguranta ca va fi surprins. Ar trebui sa fie un meci foarte greu. El a luptat cu pugilisti mari precum Chad Dawson si Tavoris Cloud. Daca ne uitam la palmaresul sau si la experienta, pot spune ca aceasta va fi cea mai mare provocare pentru mine pana acum. Totusi, vom vedea pe 5 noiembrie daca va fi cu adevarat cea mai mare provocare sau nu", a declarat Bute, citat de boxingscene.com (conform Mediafax).

"Obiectivul meu pe 5 noiembrie este sa câstig meciul. Sa câstig fiecare runda, toate cele 12 runde si sa parasesc ringul campion mondial. Acesta este obiectivul meu. Sunt foarte concentrat pe acest meci si mesajul meu pentru ceilalti este: «Vin»" - Lucian Bute, conform fightnews.com.

Vrea sa lupte cu invingatorul din SuperSix

"Nu am ce sa comentez. Eu sunt boxer, ma antrenez in sala. Promoterii mei se ocupă de negocieri, deci nu stiu ce s-a intamplat. Astept meciuri mari, sunt inca aici pentru toata lumea. Nu stiu cand o sa lupt cu Kessler si Pavlik. Poate anul viitor.

Nu cunosc solutia pentru a scapa de critici. Contra cui trebuie sa boxez pentru a obtine mai multa credibilitate? Criticile se vor termina in 2012 cand vreau sa lupt impotriva castigatorului finalei SuperSix. Apoi, sper ca Mikkel Kessler nu se va mai da la o parte. Nu e vina mea ca s-au intamplat toate astea. Johnson e un adversar redutabil, iar lumea va vedea acest lucru", a completat Bute pentru presa canadiana, conform gsp.

hotnews.ro

• 4 weeks later...
Posted

Meciul Bute - Johnson, în pericol să nu fie transmis în ţară

Lucian Bute isi va pune in joc (pe 6 noiembrie), pentru a noua oara, centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie, in fata lui Glen Johnson (semifinalist in SuperSix). Drepturile pentru meciul de la Quebec nu au fost achizitionate in Romania pana in acest moment, doua televiziuni fiind interesate de disputa. "Este urat ceea ce se intampla, lumea merita sa-l vada pe Lucian luptand. Bute a ajuns la Quebec, a fost primit ca un campion, iar toate biletele pentru meci au fost epuizate", a declarat Rudel Obreja (presedintele FRB) intr-un interviu pentru HotNews.ro.

Rep: A achizitionat vreo televiziune din Romania drepturile tv pentru meciul lui Lucian Bute cu Glen Johnson?

Rudel Obreja: Din pacate, pana in acest moment nu. Interbox a prezentat oferta, iar televiziunile pot intra sau nu in lupta pentru transmiterea meciului. Exista unele discutii in acest moment, dar este mult sa spunem ca sunt negocieri. Este urat ceea ce se intampla, Lucian Bute este sportivul intregii tari, iar lumea merita sa-l vada luptand.

Rep: Care ar fi cauzele pentru care televiziunile nu sunt interesate de eveniment, este pretul de achizitie mai mare decat de obicei?

Rudel Obreja: Nu, pretul impus de Interbox nu este mai mare decat de obicei. In plus, ganditi-va ca televiziunile pot veni cu o contraoferta pentru Interbox, iar pretul final ar putea fi unul mai mic. Atata timp cat ele (n.r. televiziunile) nu isi manifesta un interes clar, lucrurile nu pot merge intr-o directie buna.

Rep: Puteti sa ne spuneti despre ce suma este vorba si care sunt televiziunile care doresc totusi sa transmita partida?

Rudel Obreja: Din pacate nu, nu sunt in masura sa ofer aceste informatii, nu ar fi corect fata de Interbox. Va repet, nu este o suma mai mare decat de obicei, important este doar ca televiziunile sa fie interesate. Nu ar fi corect sa divulg numele posturilor interesate, dar pot sa va spun ca au ramas in lupta doar doua.

Rep: Au fost implicate mai multe televiziuni in negocieri?

Rudel Obreja: La nivel de intentie, da, au fost implicate mai multe televiziuni. Insa e usor sa spui ca vrei sa transmiti, dar sa nu faci nimic in acest sens. Doar doua dintre ele arata ca isi doresc sa-l prezinte pe Lucian luptand cu Glen Johnson.

Rep: Cum comentati faptul ca TVR-ul nu este interesat de meciul lui Lucian Bute?

Rudel Obreja: Nu pot sa imi explic indiferenta lor. Motivatia TVR-ului este aceea ca nu isi pot scoate banii din acest eveniment. Ei gandesc acum precum o televiziune comerciala, ceea ce nu sunt. De asemenea, cineva din TVR ar trebui sa vina cu rapoartele financiare ale emisiunilor din grila, sa vedem daca ele sunt pe plus, sau doar meciul lui Bute ar fi pe minus. Sa nu uitam ca ei pierd milioane de euro doar din Champions League. Este curios ca au fost alaturi de Lucian la inceputurile carierei, cand era necunoscut, iar acum cand este campion l-au abandonat.

Rep: Care ar fi in acest moment noutatile din Canada?

Rudel Obreja: Lucian a ajuns ieri la Quebec (n.r. luni), este bine si a fost primit ca un adevarat campion. Lumea il iubeste, iar el stie acest lucru. Pregatirile au intrat in linie dreapta, urmeaza antrenamentul cu publicul de maine (n.r. miercuri), iar apoi conferinta de presa comuna. S-au vandut toate biletele, va fi un meci cu "casa inchisa". Trebuie mentionat faptul ca meciul lui Lucian a fost organizat din bani publici canadieni, primarul din Quebec fiind cel care a insistat ca Bute sa lupte in Quebec.

Rep: In cazul unei victorii cu Glen Johnson, ce urmeaza pentru Lucian Bute anul viitor?

Rudel Obreja: Cu siguranta va urma un meci cu invingatorul din SuperSix. Lucian si pugilistul care se va impune in respectivul turneu au un contract semnat in acest sens. Este pasul pe care Bute il asteapta de ceva timp.

Rep: Andre Ward sau Carl Froch? Pe cine vedeti favorit?

Rudel Obreja: Va fi un meci foarte interesant, intre doi sportivi de mare clasa si de stiluri diferite. Lupta se va da intre tehnicitate si forta, eu il vad invingator pe Ward, dar la acest nivel orice este posibil.

hotnews.ro

Posted

TVR nu transmite meciul lui Lucian Bute

TVR transmite, într-un comunicat, că niciun reprezentant al Televiziunii Române nu a fost contact de cei care deţin drepturile TV pentru meciul de box dintre Lucian Bute şi Glen Johnson. "Niciun reprezentat al TVR nu a fost contact de cei care deţin drepturile TV pentru meciul de box dintre Lucian Bute şi Glen Johnson. În consecinţă, declaraţia potrivit căreia «TVR a refuzat să televizeze meciul lui Lucian Bute cu Glen Johnson» nu se susţine", se arată în comunicat.

Declaraţiile TVR vin după ce, recent, presa a scris că Televiziunea Română nu va difuza meciul de box dintre Lucian Bute şi Glen Johnson. Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a declarat că au existat intenţii ca acest meci să fie televizat în România şi au fost purtate discuţii cu două televiziuni. Obreja a susţinut că TVR ar fi spus că nu există fonduri pentru a cumpăra acest meci.

viata-libera.ro

Posted

"Niciun reprezentat al TVR nu a fost contact de cei care deţin drepturile TV pentru meciul de box dintre Lucian Bute şi Glen Johnson.

acum vine moara la sac. asa se poarta in rommania.

Posted

Duelul declaraţiilor

Pugilistul român Lucian Bute îşi apără centura de campion mondial IBF pentru a noua oară, duminică dimineaţă (în jurul orei 5.30, ora României), la „Pepsi Coliseum“ din Quebec (Canada). Românul se bate cu prietenul său Glen Johnson din Jamaica, pugilist ajuns la 42 de ani. Războiul dintre cei doi a început deja, o dată cu conferinţa de presă.

Considerat favorit, Bute este conştient de valoarea adversarului, despre care a spus că este redutabil, dar speră să-l surprindă pe jamaican. „Suntem prieteni de mult timp şi vom rămâne la fel şi de duminică. Un lucru e sigur, sâmbătă (duminică în România -n.r.), în ring, vom uita de această prietenie. Viteza mea este cea care va face diferenţa. Ne-am antrenat împreună în 2009, dar de atunci mi-am îmbunătăţit stilul. Johnson va fi surprins“, a declarat românul.

De cealaltă parte, Glen Johnson şi cei din staff-ul său au afişat o atitudine încrezătoare. Pugilistul jamaican a dezvăluit că are o strategie bine pusă la punct pentru confruntarea cu românul, adăugând că acesta nu este de neînvins. „Lucian are multe calităţi, asta e sigur. Dar are şi multe slăbiciuni. Nu vi le voi spune care sunt pentru că i le veţi dezvălui. Nu mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage, deoarece voi fi campion mondial. Fie că va fi prin knock-out, fie că va fi prin decizie unanimă, voi câştiga“, a explicat pugilistul de 42 de ani.

gds.ro

Posted

Meciul Bute – Johnson va fi televizat de postul The Money Channel

Meciul de box dintre Lucian Bute şi Glen Johnson va fi difuzat, în România, surprinzător, de un canal de televiziune care nu are nicio legătură cu lumea sportului, emisiunile sale având conţinut strict economic: The Money Channel. Meciul lui Bute va fi transmis în noaptea de sâmbătă spre duminică, în direct din Quebec, a declarat Sorin Freciu, cel care coordonează postul TV.

Meciul va fi transmis în direct începând cu ora 5.00, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi în reluare duminică după-amiază.

Sorin Freciu a precizat că primarul din Buşteni, Emanoil Savin, este cel care a sprijinit încheierea contractului pentru difuzarea meciului Lucian Bute - Glen Johnson în România.

Contactat de Mediafax, Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a confirmat difuzarea meciului pe The Money Channel.

viata-libera.ro

Posted

Bute: Sunt pregătit pentru război

Pugilistul Lucian Bute a declarat, înaintea meciului cu jamaicanul Glen Johnson, în care îşi va pune în joc centura IBF la categoria supermijlocie, că este pregătit "pentru război" şi a precizat că această confruntare este extrem de importantă, fiind în joc viitorul său, informează presa canadiană. "Sunt pregătit pentru săzboi. Pentru că sâmbătă noapte ştiu, sunt convins că va fi război din prima secundă. Este cariera mea, este centura mea şi este viitorul meu. Este mult prea important", a spus Bute, care până la meci va mânca puţin, va asculta muzică şi va rămâne concentrat.

Lucian Bute a precizat că este pregătit pentru un meci de 12 runde: "În mintea mea este clar că vor fi 12 runde, dar mi-ar face plăcere dacă aş putea să îl bat mai repede. Voi intra în ring cu o încredere incredibilă".

Glen Johnson s-a declarat nerăbdător să îl înfrunte pe Bute. "Va fi un meci foarte bun. Va fi atractiv pentru oricine îl va urmări. Nu trebuie să fii un fan al boxului, vei deveni unul la noapte, veţi vedea. Abia aştept să îl bat pe Bute, iar apoi să îl înving pe câştigătorul meciului Ward - Froch (Super Six)", a afirmat jamaicanul.

mediafax.ro

Posted

Lucian Bute rămâne campion mondial IBF la supermijlocie, după ce l-a învins prin decizie unanimă pe Glen Johnshon, la capătul a 12 runde dominate clar de român

Lucian îşi apără astfel cu succes pentru a noua oară centura cucerită în 2007 şi acum aşteaptă un meci pentru unificarea centurilor, cu învingătorul din partida Carl Froch - Andre Ward, din finala Super Six.

"M-am pregătit foarte serios pentru acest meci. Îmi cunoşteam foarte bine adversarul şi am folosit jab-ul şi directa. Stânga mi-a funcţionat foarte bine astăzi. Am încercat să mă mişc permanent şi am evitat foarte bine loviturile. Sunt foarte mulţumit de performanţa mea, chiar dacă am câştigat la puncte.

Am fost într-o formă foarte bună din punct de vedere fizic şi asta m-a ajutat foarte mult. Johnson s-a protejat foarte bine, iar eu nu am exagerat cu uppercut-ul", a declarat Lucian Bute, imediat după meci

IATĂ PUNCTAJELE OFERITE DE CEI TREI ARBITRI AI PARTIDEI: 119-109, 120-108, 120-108

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/box/mister-ko-ramane-neinvins-bute-il-invinge-pe-johnson-prin-decizie-unanima-vezi-prima-reactie-a-lui-lucian-8938988

REPRIZA 1

Meciul a început cu mişcări de tatonare din partea ambilor pugilişti. Cu o viteză de reacţie în plus, Lucian Bute a reuşit să-l lovească de cîteva ori pe jamaican şi, în acelaşi timp, a contrat atacurile venite de la acesta. Spre final, românul deja l-a dus în corzi pe jamaican, punîndu-l în imposbilitatea de a se apăra.

REPRIZA 2

Glen Johnson se mişcă din ce în ce mai rapid în ring şi începe să lovească precis. Românul reuşeşte să se apere datorită vitezei de reacţie favorabile cu ajutorul căreia anticipează dinainte loviturile jamaicanului şi rămîne în poziţia de atac.

REPRIZA 3

Cei doi pugilişti atacă din ce în ce mai mult. Lucian se mişcă mult mai bineşi reuşeşte o prima lovitură de stînga puternică, la cap. Românul se apără foarte bine şi reuşeşte să mai lovească de două ori în corpul adversarului.

REPRIZA 4

Lucian preia conducerea meciului şi e cel care are iniţiativa. Chiar dacă jamaicanului i-au intrat cîteva lovituri, românul nu a avut nici o problemă în a le contacara. După trei reprize în care românul a fost dat cîştigător (cu 10-9, de fiecare dată), cea de-a patra rundă i-a aparţinut lui Johnson, potrivit analizei făcute pe moment.

REPRIZA 5

În cea de-a cincea repriză, Glen Johnson îşi continuă seria bună a loviturilor. Jamaicanul se mişcă din ce în ce mai mult în ring şi reuşeşte să-i pună probleme românului care se vede obligat să aştepte şi să se apere cît mai bine.

REPRIZA 6

Lupta dintre cei doi se intensifică. Ambii pugilişti atacă din ce în ce mai mult, cu un plus pentru Johnson. Nici Bute nu se lasă mai prejos şi încearcă să contraatace cu lovitura de stînga care l-a făcut celebru.

REPRIZA 7

O prima repriză în care cei doi pugilişiti au lăsat deoparte apărarea şi au atacat în continuu. Atît Lucian, cît şi Glen au reuşit o serie de lovituri spectaculoase. Românul l-a trimis în corzi pe jamaican, însă acesta a reuşit să se apere foarte bine.

REPRIZA 8

Lucian Bute e în avantaj, se află la conducerea meciului. Românul loveşte din ce în ce mai bine şi îi pune probleme serioase jamaicanului care nu se mai poate apăra aşa cum trebuie.

REPRIZA 9

Seria bună a lui Lucian continuă, însă nici Johnson nu se lasă mai prejos. Românul îl domină pe jamaican, reuşeşte două lovituri la corp foarte puternice şi se mişcă foarte rapid.

REPRIZA 10

Deşi s-au scurs 10 reprize, meciul este spectaculos, ambii pugilişti fiind într-o formă fizică foarte bună. Lucian loveşte calculat, încearcă să-l surprindă de Johnson şi reuşeşte un croşeu puternic pe final.

REPRIZA 11

Nici de această dată Lucian nu reuşeşte să-l pună la podea pe adversar. Chiar dacă domină din punct de vedere tactic, dar şi fizic, loviturile sale nu reuşesc să-l doboare pe jamaicanul care rămîne periculos şi loveşte foarte des, în încercarea de a-l prinde pe picior greşit pe român.

REPRIZA 12

Nici în ultimele minute, jamaicanul, aflat în dificultate, nu a reunţat. Lucian a lovit puternic, a încercat să-l pună în corzi pe Johnson, însă nu a reuşit să-l pună la pămînt pe Johnson. Victorie este decisă de cei trei arbitri-judecători.

gsp.ro

Lucian Bute - Glen Johnson (ROUND 5)

http://www.youtube.com/watch?v=GJKX8Yutwik

Posted

Lucian Bute, accidentat in victoria cu Johnson: Sper sa nu fie fractura

Imediat dupa victoria cu jamaicanul Glen Johnson, pugilistul roman Lucian Bute a dezvaluit, intr-o interventie la Money Channel, televiziunea care a transmis meciul in Romania, ca s-a accidentat la mana stanga, in repriza a 9-a. "Nu stiu daca s-a vazut la televizor, dar in ultimele reprize nu prea am mai lovit. In repriza a 9-a, m-am accidentat la mana stanga. Urmeaza sa fac analize suplimentare. Sper sa nu fie fractura", a spus Bute, campion mondial neinvins la supermijlocie, versiunea IBF.

Interesant este ca si jamaicanul Glen Johnson s-a plans, dupa intalnire, ca a avut o problema medicala - din repriza a 4-a, Johnson spune ca nu si-a mai putut folosi dreapta. Cu toate acestea, jamaicanul simte ca a castigat la puncte si ca l-a batut pe Bute cu o singura mana (?!!).

Verdictul arbitrilor a fost unanim, succes al lui Bute, confirmat si de presa internationala care a vazut un meci dominat categoric de roman, din prima pana in ultima repriza.

hotnews.ro

Posted

Lucian Bute a câştigat 9.900.000 de dolari din box

Campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute (31 de ani) a mai câştigat 2.000.000 de dolari, după ce şi-a apărat, în Canada, pentru a noua oară consecutiv centura, de data aceasta în faţa jamaicanului Glen Johnson.

Suma rotunjeşte o avere considerabilă pentru românul din Pechea (Galaţi), el reuşind să strângă până în prezent 9.900.000 de dolari. În patru ani, bursa sa a crescut de la 200.000 de dolari, de la primul meci, când i-a luat titlul lui Alejandro Berrio, la două milioane de dolari, la ultimele două partide, cu Jean Paul Mendy, la Bucureşti, respectiv cu Glen Johnson, la Quebec (Canada).

libertatea.ro

Posted

Bute s-a intors acasa: Vreau un meci de unificare

Lucian Bute, campionul mondial al supermijlociilor, versiunea IBF, a revenit vineri in tara, dupa ce si-a aparat cu succes, pentru a 9-a oara consecutiv, "centura cu diamante". La aeroportul Henri Coanda, unde a fost asteptat de un grup masiv de jurnalisti, Bute a transmis un mesaj pugilistilor din SuperSix: "Sunt gata pentru un meci de unificare. Nu stiu daca Ward va accepta un meci in primavara, dar Froch cred ca va accepta".

Bute a comentat meciul cu Glen Johnson, castigat la puncte, dupa 12 reprize: "Stiam ca e bun incasator, de aceea mi-am stabilit tactica in asa fel incat sa castig repriza cu repriza. El nu a fost asa de agresiv cum banuiam, a asteptat probabil prea mult o lovitura norocoasa. Am nevoie de asemenea meciuri, de 12 reprize, pentru ca adversarii vor fi din ce in ce mai puternici".

Campionul a recunoscut ca nu mai citeste declaratiile care ii contesta valoarea: "Dupa meciul cu Johnson, multi ar vrea sa retraga ce au spus despre mine. Nimeni nu l-a batut asa clar, cum l-am batut eu. Am o cariera pe care vreau sa o implinesc si mai ales vreau sa imi fac o familie. Iar atunci cand voi iesi din box sa nu ajung sa vorbesc singur pe strada, din cauza loviturilor."

hotnews.ro