Jump to content

Lucian Bute a uitat boxul din Pechea


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Lucian Bute a uitat boxul din Pechea

* Campionul mondial nu s-a ţinut de cuvânt şi nu i-a dăruit primului său antrenor mănuşile din meciul cu Jean-Paul Mendy

„Vreau să îi mulţumesc primului meu antrenor, Felix Păun. Îi voi dărui mănuşile cu care am boxat în această seară. Şi datorită dânsului sunt aici, dânsul mi-a pus mănuşile în mâini pentru prima oară”, a spus Bute la conferinţa de presă de după meciul cu Jean-Paul Mendy. Aşa suna anunţul campionului după ce l-a învins pe francez prin KO în repriza a patra. Numai că acest dar a rămas doar la nivel declarativ. Lucian a stat acasă aproape o lună de zile, timp în care nu s-a întâlnit cu Felix Păun pentru a-şi onora promisiunea. „A plecat duminică spre Canada, însă nu ne-am întâlnit în acest răstimp şi implicit nu am primit mănuşile pe care mi le-a promis în faţă unei ţări întregi. Eu l-am sunat de mai multe ori, dar nu mi-a răspuns. Când a avut nevoie de mine, m-a sunat. Am avut grijă de echipele de filmare care au venit special din Canada în Pechea. Asta este, s-a ocupat de imaginea lui, iar după aceea a uitat probabil”, ne-a mărturisit abătut Felix Păun.

Licitaţia salvatoare - anulată

Dincolo de semnificaţia sentimentală, mănuşile lui Bute erau de o importanţă vitală pentru sala de box din Pechea. Felix Păun urma să le scoată la licitaţie, iar cu banii obţinuţi să modernizeze sărăcăcioasa sală de sport, făcându-le viaţa mai frumoasă zecilor de copii care visează să-i calce pe urme campionului. Astfel, odată cu nerespectarea promisiunii faţă de Felix, Bute a aruncat la gunoi singura şansă de a crea condiţii decente pentru micuţii boxeri din Pechea. “Mă întreabă oamenii din Pechea, din Galaţi, dacă am primit mănuşile, iar eu nu pot să mint şi să spun da doar pentru a-l acoperi pe el. Probabil că dacă nu făcea acest anunţ în conferinţa de presă nu era nicio problemă, aşa este vorba despre imaginea lui. Şi, bineînţeles, nu mai pot să fac acea licitaţie pentru că lipseşte obiectul”, a declarat, pentru „ring”, Felix Păun.

A uitat şi de sala de box

Pentru ca tabloul ignoranţei să fie perfect, Bute a “uitat” să treacă măcar pe la sala de box din Pechea, privându-i pe copiii de aici de întâlnirea de vis cu idolul lor. Răceala campionului faţă de locul unde şi-a pus prima oară mănuşile în mâini nu a rămas netaxată de primul său antrenor, mai ales că aceasta nu este întâia dată când Bute îi ignoră. “Şi copiii au fost dezamăgiţi. Mă tot întrebau dacă nu vine Lucian pe la sală. Eu ce puteam să le zic? Am tot sperat că va veni măcar în ultimele zile, pentru că a stat mai mult prin Pechea. Cel puţin le ridica un pic moralul, aveau o amintire frumoasă. Dacă ar fi prima dată când nu trece pe aici, nu ar fi nimic. Însă asta se întâmplă de doi-trei ani, la fiecare venire în ţară. El a plecat şi şi-a luat cu el imaginea imaculată, iar noi am rămas aici în aceleaşi condiţii mizere. Fără duşuri, fără căldură şi tot ce aţi văzut aici când aţi făcut reportajul”, ne-a spus în încheiere primul antrenor al lui Bute.

ziarulring.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mănuşile folosite de Bute în meciul cu Mendy, scoase la licitaţie

Mănuşile folosite de Lucian Bute în meciul în care l-a învins pe Jean-Paul Mendy, la titlul mondial în versiunea IBF, din 9 iulie, vor fi scoase la licitaţie de către primul său antrenor, Felix Păun, şi de site-ul okazii.ro.

Licitaţia va avea loc în 1 noiembrie, de la ora 11.30, în pasajul de la Piaţa Universităţii, din Capitală.

Banii strânşi vor fi donaţi şcolii de box din comuna natală a lui Bute, Pechea, judeţul Galaţi.

La eveniment vor participa şi câţiva copii pregătiţi de Felix Păun, la Pechea. Licitaţia se va încheia în 14 noiembrie. Lucian Bute îşi va pune centura în joc pentru a noua oară, în 5 noiembrie, la Quebec, unde îl va avea adversar pe Glen Johnson.

mytex.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mănușile lui Bute, vândute cu 10.001 euro

S-a încheiat licitația pentru mănușile cu care Lucian Bute a boxat în iulie contra francezului Jean-Paul Mendy. Banii vor fi donați Clubului de Box din Pechea, Galați, localitatea de baștină a campionului mondial IBF la supermijlocie. Suma obținută pe mănușile folosite de Lucian Bute pe 9 iulie la "Romexpo" a întrecut orice așteptări.

În urmă cu două sptămâni, când mănușile au fost scoase la licitație, antrenorul Felix Păun, cel care se ocupă de salvarea boxului la Pechea, nu se gândea la această sumă. "Sperăm ca această licitaţie să ajungă pe la 5.000 de euro. Suma nu ar fi suficientă, dar ne mulţumim şi cu puţin. Ne aflăm în situaţia de a închide clubul.

Îmi pare rău că trebuie să le vând, dar trebuie să facem şi asta", a spus la vremea respectivă Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute. Tehnicianul afirma că banii obținuți pe mănușile fostului său elev, 10.001 euro, vor fi folosiţi pentru renovarea sălii de sport şi dotarea acesteia cu materiale specifice.

evz.ro

Manusile lui Bute, vandute dupa 47 de oferte

Manusile cu care campionul mondial in versiunea IBF, Lucian Bute, l-a invins, la 9 iulie, pe francezul Jean-Paul Mendy intr-o gala disputata la Romexpo au fost vandute, in urma unei licitatii, pentru suma de 10.001 de euro. Suma de pornire a fost de 500 de euro, ajungandu-se la 10.001 de euro dupa 47 de oferte. Oferta castigatoare a fost facuta de un apropiat al pugilistului roman, Sorin Florea.

ziarulprahova.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.