Jump to content

Doi administratori de firme, judecaţi pentru evaziune fiscală


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Doi administratori de firme, judecaţi pentru evaziune fiscală

Doi administratori ai unor firmei din Galaţi au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de peste 1,3 milioane de lei, informează, miercuri, Parchetul instanţei supreme.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, luni, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor Izabela Anişoara Danu şi Sterică Danu, pe care îi acuză de evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2009 - martie 2010, Izabela Anişoara Danu, asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei, prin standuri, chioşcuri şi pieţe, a înregistrat în contabilitatea firmei operaţiuni comerciale nereale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 640.219 lei, reprezentând impozit pe profit, TVA şi penalităţi.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Sterică Danu, asociat unic şi administrator al altei societăţi, având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata a animalelor vii, că în perioada ianuarie 2009 - iunie 2010 a evidenţiat în contabilitatea firmei operaţiuni comerciale fictive, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 662.198 lei, reprezentând impozit pe profit, TVA şi penalităţi.

Procurorii au dispus instituirea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile deţinute de cei doi inculpaţi, pentru recuperarea prejudiciului.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Megaevaziune cu îmbrăcăminte şi încălţăminte

Doi gălăţeni au fost trimişi în judecată să dea socoteală pentru o „ţeapă” de peste 1.320.000 de lei cauzată statului prin neplata TVA-ului şi a impozitului pe profit. Procurorii au descoperit că, în perioada ianuarie 2009 - martie 2010, Izabela Anişoara Danu, administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei efectuate prin standuri, chioşcuri şi pieţe, a înregistrat în contabilitatea societăţii operaţiuni comerciale nereale. Procurorii susţin că femeia a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu estimat la 640.219 lei prin neplata impozitului pe profit, TVA-ului şi penalităţilor aferente.

Judecătorii au decis să o trimită după gratii pentru următorii trei ani pe Izabela Anişoara Danu, dispunând ca aceasta să restituie statului şi peste 270.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul neplătite în intervalul amintit, precum şi penalităţi de întârziere, dar i-au pus sechestru şi pe casa de locuit şi un teren de 1.416 de metri pătraţi din comuna Ghidigeni, pentru a avea siguranţa că prejudiciul va fi recuperat.
„Ţeapă” cu repetiţie
Alt administrator de firmă, acelaşi scenariu. Sterică Danu, asociat unic şi administrator al unei alte societăţi (având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata a animalelor vii), a realizat operaţiuni comerciale fictive în contabilitatea societăţii în perioada ianuarie 2009 – iunie 2010, rezultatul fiind o pagubă de 662.198 lei  la bugetul de stat prin neplata taxelor amintite anterior.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au luat măsura sechestrului asupra bunurilor care aparţin acestuia, iar măsura a fost menţinută de instanţă. Bărbatul a primit tot trei ani de închisoare şi va fi obligat să plătească aproape 200.000 de lei, în contul TVA-ului şi impozitului pe profit pe care a „uitat” să îl achite. Ambii administratori de firmă au primit interdicţia de a părăsi ţara pe perioada procesului, ţinând cont că au fost condamnaţi într-o primă fază cu executare, procesul ajungând acum pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

A scăpat de închisoare după ce a prejudiciat statul cu aproape 300.000 de lei

Doi gălăţeni au fost trimişi în judecată să dea socoteală pentru o „ţeapă” de peste 1.320.000 de lei cauzată statului prin neplata TVA şi a impozitului pe profit. Doar unul va ajunge însă după gratii, după ce ieri judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să suspende pedeapsa unuia dintre evazionişti.
Procurorii au descoperit că, în perioada ianuarie 2009 – martie 2010, Izabela Anişoara Danu, administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe, a înregistrat în contabilitatea societăţii operaţiuni comerciale nereale. Femeia a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu estimat la 640.219 lei prin neplata impozitului pe profit, a TVA şi penalităţilor aferente. Tribunalul a decis iniţial să o trimită după gratii pentru următorii trei ani pe Izabela Anişoara Danu, dispunând ca aceasta să restituie statului şi peste 270.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA neplătite în intervalul amintit, precum şi penalităţi de întârziere, dar i-au pus sechestru şi pe casa de locuit şi un teren de 1.416 de metri pătraţi din comuna Ghidigeni, pentru a avea siguranţa că prejudiciul va fi recuperat. Curtea de Apel i-a suspendat ieri pedeapsa pe durata unui termen de încercare de cinci ani.
A tras paiul scurt
Alt administrator de firmă, acelaşi scenariu. Sterică Danu, asociat unic şi administrator al unei alte societăţi (având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata a animalelor vii), a realizat operaţiuni comerciale fictive în contabilitatea societăţii în perioada ianuarie 2009 – iunie 2010, rezultatul fiind o pagubă de 662.198 lei  la bugetul de stat prin neplata taxelor amintite anterior.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii i-au pus sechestru pe bunuri, iar măsura a fost menţinută de instanţă. Bărbatul a primit tot trei ani de închisoare şi va fi obligat să plătească aproape 200.000 de lei, în contul TVA-ului şi impozitului pe profit pe care a „uitat” să îl achite. Ambii administratori de firmă au primit interdicţia de a părăsi ţara pe perioada procesului, Curtea de Apel Galaţi stabilind ieri ca acesta să execute efectiv cei trei ani de închisoare la care fusese condamnat de Tribunal.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.