Jump to content

Şeful Serviciului Contestaţii din Finanţele gălăţene, reţinut de DNA


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şeful Serviciului Contestaţii din Finanţele gălăţene, reţinut de DNA

Dumitru Mirică, şeful Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, este, la acest moment, propus la arestare de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Din primele informaţii pe care le avem, el a fost prins în flagrant de luare de mită şi reţinut de procurori, care astăzi l-au dus în faţa magistraţilor, cerând arestarea lui.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mirică Dumitru, acuzat de luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de următorii inculpatul MIRICĂ DUMITRU, şef serviciu contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P) Galaţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

La data de 3 august 2011, în calitate de şef serviciu contestaţii în cadrul D.G.F.P Galaţi, inculpatul Mirică Dumitru a pretins de un denunţător o sumă de bani şi mai multe bijuterii din aur (colier, brăţară, inel, cercei), iar la data de 10 august 2011 a primit 1.000 euro de la acelaşi denunţător, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, pentru a-i admite o contestaţie formulată împotriva unui act de control prin care s-au stabilit obligaţii de plata şi penalităţi în sarcina societăţii verificate şi pentru a decide rambursarea sumelor de bani reţinute din contul firmei, ca urmare a neregulilor constatate la control.

La data de 10 august 2011, inculpatul a fost prins în flagrant cu ocazia primirii sumei de 1.000 euro, de la denunţător, în scopul menţionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 10 august 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Mirică Dumitru pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 11 august 2011, acestea este prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

vranceamedia.ro

Link to comment
Share on other sites

In alte conditii mai putin austere, ar fi incaput vreun semn de intrebare, dar in cazul de fata, macar din rivalitate sa se-ajunga la dreptate. Sa speram ca nu e doar un vis frumos si ca va continua ancheta si spre `nea Onica si mai incolo..

Link to comment
Share on other sites

Flagrantul, povestit de către denunţători

Filmul flagrantului realizat pe 10 august de către procurorii Anticorupţie lui Dumitru Mirică, şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, a fost povestit chiar de Cătălina Ciauş, reprezentantul societăţii ale cărei bijuterii le-a vrut cel arestat acum. Din păcate, aceasta nu a dorit să publicăm numele firmei, în schimb a pus la dispoziţia presei toate actele menite să-i ateste declaraţiile.

Mesajul clar pe care au dorit să-l transmită denunţătorii a fost că totul a venit de la Mirică, angajat al unei instituţii publice, şi nu de la ei, cei care nu ştiau modalitatea de calcul a accizelor pentru aurul pe care-l comercializau.

Cătălina Ciauş a avut şi un mesaj pentru toţi cei care se lovesc de astfel de oameni care vor bani pentru a face un lucru pentru care primesc salariu de la stat: „Nu vrem să creăm un război, doar să arătăm cum s-a întâmplat şi pentru a crea un precedent pentru cei care vin să reclame fapte de corupţie, şi sunt foarte mulţi din câte am înţeles, dar nu au curajul să meargă până la flagrant”, a spus Cătălina Ciauş.

Reprezentantul societăţii a fost de acord să ne pună la dispoziţie imaginile surprinse de camerele de luat vederi cu puţin înaintea flagrantului.

66.000 de lei achitaţi ca să nu li se blocheze conturile

Cătălina Ciauş a explicat foarte clar că totul s-a întâmplat din cauza modului de calcul al accizelor la aur. Facem precizarea că, din acest an, astfel de accize nu se mai plătesc.

Ciauş ne-a mai spus că a fost un control de la Vamă, în 2009, care a ieşit bine. La un an a venit o altă verificare, de la aceeaşi instituţie. Cei care făceau controlul nu au fost de acord cu ce au găsit, au cerut mai multe situaţii, evaluări, procedura întinzându-se pe aproape un an. A venit apoi şi decizia cum că firma are către bugetul statului o datorie de 66.000 de lei.

S-a făcut o contestaţie la Finanţe, dar, în mai, au primit un răspuns că soluţionarea se amână deoarece actul a fost trimis la Direcţia Legislativă din cadrul ANAF Bucureşti. În tot acest timp, societatea a achitat cei 66.000 de lei pentru a evita blocarea conturilor.

Bijuteriile urmau să fie alese de fiica lui

Din ce a povestit Cătălina Ciauş, hârtia favorabilă firmei, prin care se dispunea restituirea banilor, a ajuns în biroul lui Mirică pe 2 august. După ce a primit-o, Mirică l-a căutat telefonic, pe 3 august, pe administrator şi i-a propus să se întâlnească.

Prima întrevedere a avut loc în biroul acestuia de la Finanţe, unde patronului i s-a spus clar ce se doreşte de la el: bani şi bijuterii. Omul a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a spus ce urma să se întâmple, după care, pe 10 august, a urmat întâlnirea din biroul societăţii care comercializează bijuterii din aur.

Dumitru Mirică a luat cei 1.000 de euro, iar despre bijuterii a spus că mai pot aştepta până sâmbătă, când fiica lui va veni să-şi aleagă ceva. Toată această întâlnire s-a petrecut sub „ochii” aparaturii celor de la DNA. În urma flagrantului, Dumitru Mirică a fost reţinut, iar Tribunalul a decis arestarea lui pentru 29 de zile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Accizele_aurul_si_Mirica_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mirică rămâne după gratii

Magistraţii Curţii de Apel au respins ieri recursul declarat de Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), care a fost arestat pe 11 august de Tribunal pentru luare de mită.

El a susţinut ieri în instanţă că i-au luat ochii cei 1.000 de euro pe care a pus mâna, dar intenţia lui a fost să achiziţioneze bijuterii pentru fiica lui, care fusese jefuită în Bucureşti cu o săptămână înaintea flagrantului.

Mirică le-a mai spus judecătorilor că este victima unei răzbunări a patronului societăţii, care l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Prin avocatul său, fostul şef al Serviciului Contestaţii a depus la dosar acte care dovedesc faptul că, în octombrie 2005 şi în martie 2010, fiul său, care este comisar în cadrul DGFP Galaţi, l-a amendat pe denunţător cu 5.000 de lei, respectiv, 2.500 lei.

Reamintim că patronul unei societăţi care comercializează bijuterii din aur l-a denunţat pe Dumitru Mirică la DNA - Serviciul Teritorial Galaţi. Avocatul lui Mirică a povestit în instanţă cum s-a desfăşurat întrevederea. „Întâlnirea a fost înregistrată în mediu ambiental şi nu reiese de nicăieri că domnul Mirică ar fi solicitat bijuterii. El zice - pe mine m-ar interesa un set complet, în jur de 1.000 de euro. Denunţătorul zice: Şi? Un lănţişor, un colier…în jur de 1.000 de euro…, spune Mirică. Şi 1.000 de euro, spune denunţătorul. Da, a răspuns Mirică. Patronul merge şi ia banii din casă şi îi bagă într-un ziar, cum i-a cerut domnul Mirică”, a povestit avocatul. A urmat apoi flagrantul. Denunţătorii au susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că Mirică le-ar fi spus că fiica lui urma să vină sâmbătă să-şi aleagă bijuteriile.

Vrea libertate pentru a-şi îngriji soţia

Avocatul lui a mai afirmat că nicio clipă cel care este acum arestat nu a condiţionat de suma de bani de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. S-a vorbit şi despre faptul că în 15 ani de când este şef la Contestaţii nu a planat asupra lui nicio suspiciune de corupţie, pentru că dacă ar fi fost nu ar fi rezistat atâta vreme în funcţie. Avocatul a pledat pentru ca al său client să fie cercetat în stare de libertate.

În ultimul cuvânt pe care l-a avut, Dumitru Mirică a susţinut că situaţia lui familială este una deosebită, în condiţiile în care soţia lui suferă de o boală incurabilă şi cea mai mare parte a treburilor casnice, inclusiv îngrijirea soţiei, cade în sarcina lui.

Dumitru Mirică a mai adus ca argument şi faptul că de 25 de ani colaborează cu instanţele gălăţene, referindu-se la faptul că este expert judiciar şi a fost solicitat în multe dosare.

Cazul lui Mirică se află încă pe masa de lucru a procurorilor Anticorupţie şi rămâne de văzut ce se va întâmpla.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Un şef de la Finanţe Publice Galaţi, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Dumitru Mirică, şef al Serviciului contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, acuzat că a cerut bani şi bijuterii de la administratorul unei firme, pentru restituirea unor sume reţinute din contul societăţii.

Potrivit unui comunicat, Dumitru Mirică va fi judecat pentru luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, pe 3 august, în calitate de şef Serviciu contestaţii în cadrul DGFP Galaţi, Dumitru Mirică a cerut de la un denunţător o sumă de bani şi mai multe bijuterii din aur (colier, brăţară, inel, cercei), iar pe 10 august a primit 1.000 de euro de la acelaşi denunţător, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi.

Banii au fost primiţi pentru a soluţiona favorabil contestaţia formulată de denunţător la un act de control al funcţionarilor de la Finanţe Publice, consecinţa fiind anularea obligaţiilor de plată ale firmei denunţătorului în valoare de 66.052 de lei şi restituirea sumelor de bani reţinute din contul firmei, ca urmare a neregulilor constatate la control.

Pe data de 10 august, bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 1.000 de euro de la administratorul firmei.

În aceeaşi zi, funcţionarul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa a emis un mandat de arestare pe numele său.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galaţi.

realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

Mandat de arestare confirmat pentru Mirică

Tribunalul i-a menţinut ieri arestarea lui Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, trimis în judecată pentru luare de mită.

Acesta mai are calea recursului la Curtea de Apel, dar astăzi va fi prezentat Tribunalului care ar trebui să-i judece solicitarea de eliberare pe cauţiune pentru care trebuie să achite 10.000 de lei. Pe 10 august, procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au prins pe Mirică în flagrant, după ce a luat 1.000 de euro de la cel care-l denunţase.

Miercuri, procurorii DNA l-au trimis în judecată, Tribunalul confirmând ieri rechizitoriul şi mandatul de arestare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Da, dar nu ma refer neaparat la computarea pedepsei. E putin probabil ca in clipa asta sa-i pese mai mult de zilele petrecute in arest decat cele in detentie; omul inca spera sa primeasca o pedeapsa fara executare si de aia tot face recurs dupa recurs la masura arestarii. Ma refer, insa, la procedura flagrantului si la faptul ca procurorii s-au cacait o gramada pana sa intocmeasca rechizitoriul.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

Da, dar nu ma refer neaparat la computarea pedepsei. E putin probabil ca in clipa asta sa-i pese mai mult de zilele petrecute in arest decat cele in detentie; omul inca spera sa primeasca o pedeapsa fara executare si de aia tot face recurs dupa recurs la masura arestarii. Ma refer, insa, la procedura flagrantului si la faptul ca procurorii s-au cacait o gramada pana sa intocmeasca rechizitoriul.

corect....Desi exista in codul de procedura penala capitolul dedicat infractiunilor flagrante, nu se prea uziteaza de ele, intrucat sunt probe putine: cateva declaratii. de aceea, parchetul prefera urmarirea indelungata - filmari, ascultari de telefoane...ca sa-si betoneze dosarele. m/

Link to comment
Share on other sites

corect....Desi exista in codul de procedura penala capitolul dedicat infractiunilor flagrante, nu se prea uziteaza de ele, intrucat sunt probe putine: cateva declaratii. de aceea, parchetul prefera urmarirea indelungata - filmari, ascultari de telefoane...ca sa-si betoneze dosarele. m/

.. sau buzunarele :|

Link to comment
Share on other sites

Fostul şef de la Finanţe rămâne după gratii

Dumitru Mirică, fost şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Finanţelor gălăţene, va rămâne în continuare în arest, conform deciziei Curţii de Apel, dată ieri.

Mirică şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor Curţii de Apel, care i-au judecat recursul declarat împotriva menţinerii stării de arest. Chiar dacă a făcut acest lucru, a ţinut să arate că nu rămâne dator nimănui, aşa că avocatul său a depus mai multe înscrisuri care ar demonstra faptul că averea lui Mirică este făcută prin mijloace legale, iar denunţătorul ar avea un dosar penal, în care prejudiciul s-ar ridica la 24 de miliarde de lei vechi. Prima a dovedit-o printr-un raport de control al Agenţiei Naţionale de Integritate, iar despre cea de-a doua a susţinut că Vama a fost cea care a sesizat Poliţia în legătură cu presupusele infracţiuni.

Singura dorinţă pe care Mirică şi-a exprimat-o public este aceea de a fi lăsat în libertate. Pentru asta, prin avocatul său, fostul funcţionar public s-a arătat dispus să accepte acuzaţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în întregul lor, chiar dacă, a spus el, lucrurile nu stau întrutotul aşa cum au fost prezentate.

Nu se mai întoarce la Finanţe

La acest moment, Mirică este trimis în judecată pentru luare de mită. Apărătorul a explicat că acesta este suspendat din funcţia pe care a avut-o, iar posibilitatea întoarcerii sale în aparatul de stat este zero. Şi asta pentru că al său client va merge pe recunoaşterea faptelor, pentru a obţine o pedeapsă redusă cu o treime. Date fiind aceste aspecte, a mai explicat avocatul, Mirică va fi condamnat şi nu se va mai întoarce niciodată acolo unde a lucrat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Eliberarea pe cauţiune a lui Mirică a fost respinsă

Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Finanţelor gălăţene, a vrut ieri să fie eliberat pe cauţiune. Magistraţii Tribunalului i-au respins însă cererea, Mirică având acum calea recursului.

Reamintim că el a fost arestat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ca urmare a unui flagrant de luare de mită, fiind prins după ce a primit 1.000 de euro de la denunţătorul său. Procurorii au făcut cunoscut că, în schimbul banilor, şi al unor bijuterii din aur, Mirică se angajase să-i rezolve favorabil omului o contestaţie.

El a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi, din ce a făcut public în timpul şedinţelor de judecată, va merge pe recunoaşterea faptelor, pentru a scăpa cât mai repede de regulile unui proces obişnuit. Această modalitate de abordare îi poate aduce lui Mirică o reducere cu o treime a pedepsei şi posibilitatea unei finalizări rapide a dosarului său.

Între timp, el a făcut şi o cerere de eliberare pe cauţiune, achitând 10.000 de lei. După judecarea recursului, dacă decizia Tribunalului va fi păstrată, banii îi vor fi restituiţi, dacă nu, aceştia vor fi o garanţie a faptului că vor fi respectate regulile impuse de magistraţi. În cazul în care le-ar încălca, Mirică şi-ar pierde şi banii, şi libertatea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, Dumitru Mirică, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Galaţi la trei ani de închisoare, cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

Dumitru Mirică a fost arestat în luna august de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Galaţi, în urma unui flagrant. El a fost suprins în timp ce primea 1000 de euro de la un denunţător, care urma să primească la schimb ajutor pentru soluţionarea unor contestaţii împotriva unor procese verbale de control.

Mai mult decât atât, inculpatul urma să primească de la denunţător (care este patronul mai multor magazine de bijuterii) şi mai multe podoabe din aur, pe care ar fi trebuie să le aleagă chiar fiica lui Mirică.

Interesant este că Mirică a recunoscut fapta, cu scopul de a obţine reducerea cu o treime a pedepsei. El a cerut să fie pus în libertate în mai multe rânduri, motivând că soţia lui bolnavă are nevoie de el, însă de fiecare dată cererile i-au fost respinse.

Decizia Tribunalului nu este definitivă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-condamnare-Finante-coruptie-mita_0_573542673.html

Link to comment
Share on other sites

E incredibil cum unu` caruia ii sare o baba pe capota, din sant, noaptea, in localitate neluminata, pe ploaie, la 40 km/h, fara trecere de pietoni, primeste 4 ani cu executare pentru "omor din culpa" (desi expertii din cauza stabilesc clar cui apartine vina -babei- si faptul ca moartea oricum urma sa survina din cauze conexe la primul impact mai serios, pentru ca organismul ei era focar de boli) dupa ce aia moare la spital la cateva zile de la accident, iar astuia ii dau 3 ani cu executare. In prima instanta. Pentru ca-si recunoaste vina :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pedeapsă mai mică în dosarul şpăgii de la Finanţe

Fostul şef al Serviciului Contestaţii din Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), Dumitru Mirică, a primit doi ani şi şase luni, tot cu executare. Sentinţa vine din partea magistraţilor Curţii de Apel Galaţi şi este mai mică decât cea dată de Tribunal, unde s-a ales cu trei ani.

Dacă prima instanţă nu i-a impus lui Mirică obligaţia ca după ce iese din penitenciar să nu mai poată ocupa funcţii în sistemul din care a plecat cu cântec, Curtea de Apel a bătut în cuie şi acest fapt. De altfel, inculpatul a şi spus în timpul procesului că nu mai poate să se întoarcă în sistem, ţinând cont de ceea ce a făcut. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte, cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), declarând deja calea de atac.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Magistraţii Înaltei Curţi au programat recursul în dosarul şpăgii de la Finanţe

După ce a trecut de două instanţe, dosarul fostului şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, Dumitru Mirică, a ajuns pe masa de lucru a magistraţilor Înaltei Curţi. Pe 19 ianuarie, judecătorii i-au menţinut măsura arestării şi au programat recursul pentru 15 martie.

Reamintim că în vara anului trecut, Dumitru Mirică a fost prins în flagrant cu 1.000 de euro, pe care i-a primit de la patronul unui lanţ de magazine în care se vând bijuterii din aur. Acesta din urmă a făcut o contestaţie după ce a achitat accize de peste 60.000 de lei la bugetul statului. Potrivit celor reţinute de către procurori, Mirică l-a sunat şi i-a dat de înţeles că se poate rezolva totul în schimbul unui set de bijuterii pentru fiica sa. Flagrantul a avut loc în magazinul denunţătorului. Odată trimis în judecată de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Mirică şi-a recunoscut fapta pentru a beneficia de dispoziţiile legi prin care i se reducea pedeapsa cu o treime faţă de ce i s-ar fi cuvenit.

Tribunalul Galaţi a decis ca el să stea trei ani după gratii, Curtea de Apel i-a dat numai doi ani şi jumătate, interzicându-i dreptul de a mai ocupa vreo funcţie de natura celei pe baza căreia a comis infracţiunea. Acum dosarul lui Mirică îşi aşteaptă sentinţa şi din partea Înaltei Curţi, acolo unde şi DNA-ul, dar şi inculpatul s-au adresat cu recurs, fiind ultima cale de atac.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Șpăgarul de la Fisc a fost condamnat la doi ani de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galaţi, să facă închisoare.

El fusese condamnat iniţial de Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi pentru luare de mită. Funcţionarul public i-a cerut, în urmă cu un an, administratorului unei case de amanet din Galaţi bijuterii din aur (coliere, brăţări, inele, cercei), dar şi 1.000 euro, pentru a-i admite o contestaţie formulată împotriva unui act de control întocmit de inspectorii vamali. Este vorba de o rambursare de accize de 66.000 de lei, din care Mirică a apreciat că i se “cuvine” 10%, pentru a pune o vorbă bună la funcţionarii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, astfel încât contestaţia să fie admisă. În realitate, ANAF avizase favorabil contestaţia bijuteriei, dar documentul a fost ascuns de Dumitru Mirică.

Fostul şef al Serviciului Contestaţii din DGFP Galaţi a prins curaj şi a mers apoi chiar la sediul bijuteriei pentru a-şi cere şpaga, dar, de această dată, toată discuţia a fost înregistrată de procurorii anticorupţie. Pe 10 august 2011, Dumitru Mirică era prins în flagrant când primea mita de 1.000 euro, fiind trimis după gratii de Tribunalul Galaţi.

Judecătorii l-au condamnat, iniţial, la trei ani de închisoare, pentru ca apoi, la Curtea de Apel Galaţi să-i fie redusă pedeapsa la doi ani şi jumătate. În ultimă fază, instanţa supremă a mai tăiat jumătate de an din sancţiunea penală.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

La niciun an de la arestare, Dumitru Mirică este liber

La nici un an de la arestarea sa, Dumitru Mirică este liber. Fost angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), Mirică a fost arestat, în august 2011, pentru luare de mită, iar la finele lunii trecute a fost eliberat din Penitenciar.

El a ajuns în arest după un flagrant făcut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind prins cu 1.000 de euro luaţi de la patronul unui lanţ de magazine în care se comercializează bijuterii din aur. Potrivit DNA, în calitate de şef al Serviciului Contestaţii, Dumitru Mirică a cerut bijuterii în schimbul rezolvării favorabile a unei plângeri a denunţătorului, dar a sfârşit prin a lua de la acesta 1000 de euro. Dacă i s-ar fi „rezolvat” problema, omul ar fi primit de la stat peste 60.000 de lei, valoarea unor taxe pe care le achitase către stat.

Odată trimis în judecată, Mirică a ales să recunoască tot în ideea de a scăpa cât mai repede, primind o pedeapsă redusă cu o treime din ceea ce i s-ar fi cuvenit. Tribunalul i-a dat trei ani de puşcărie, Curtea de Apel - doi ani şi jumătate, iar Înalta Curte, doi ani. Pe 19 aprilie, Mirică a făcut o cerere de liberare condiţionată la Judecătorie, care i-a fost admisă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.