Jump to content

Comandantul IPJ Galaţi: „Nu am legături cu lumea interlopă”


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Comandantul IPJ Galaţi: „Nu am legături cu lumea interlopă”

Acuzaţii, nume, învinovăţiri. Într-o anonimă „deghizată” trimisă pe adresa redacţiei, Poliţia Galaţi este descrisă ca un adevărat cuib de viespi. Conform autorului, IPJ-ul colcăie de poliţişti incapabili, ofiţeri cu moralitate îndoielnică, corupţie şi, peste toate, are un comandant care abuzează de funcţia şi îndatoririle sale. În final de „document” – 18 „semnături grele” de comisari şi comisari-şefi cu vechime din IPJ Galaţi. „Semnături” este un fel de a spune – doar o înşiruire de nume scrise la calculator, neînsoţite de semnătura olografă. Contactaţi prin sondaj, „semnatarii” neagă vehement autenticitatea documentului.

Cine vrea capul comandantului şi de ce? Pentru că nu are sens să redăm integral acuzaţiile cuiva care se ascunde după semnături inventate, „Viaţa liberă” a mers - pentru răspunsuri - direct la „tătucul” IPJ Galaţi, după cum maliţios este numit în anonimă comandantul Dănuţ Lefter.

Ce-are Prefectura cu IPJ-ul

Reporter: Sunteţi acuzat că aţi fost coleg de clasă şi prieten cu fostul prefect Cosmin Păun. Şi că acesta v-a fost „vajnic apărător”.

Dănuţ Lefter: Cosmin Păun este cu patru ani mai mare decât mine. Nu puteam fi colegi de clasă. Îl ştiam din vedere, dar de făcut cunoştinţă am făcut după ce a fost numit prefect. Consider că inspectorul-şef trebuie să aibă o bună relaţie cu prefectul judeţului. Asta s-a întâmplat şi în mandatul lui Cosmin Păun, şi se întâmplă şi acum, în mandatul actualului prefect.

Reporter: Scrie în anonimă că sunteţi în „război total” cu adjuncţii dumneavoastră, comisarul-şef Doru Geru şi comisarul Daniel Miron.

Dănuţ Lefter: Relaţiile cu adjuncţii sunt pur profesionale; în ele nu intervin simpatii sau antipatii. Înainte de a fi inspector-şef, cu Daniel Miron am lucrat la SIF (Serviciul de Investigare a Fraudelor), iar cu Doru Geru am colaborat la Crimă Organizată. Nu există o relaţie tensionată cu adjuncţii, pentru că nu avem nimic de împărţit.

„Nu am mai luat masa în oraş de când sunt inspector-şef”

Reporter: „În cea mai mare parte a timpului, Lefter este plecat din unitate, nimeni nu ştie unde este, însă în mai multe zile a fost văzut în baruri şi cafenele din Galaţi, în compania unor persoane din lumea interlopă sau a mediului de afaceri, cărora le face diferite favoruri”, sună acuzaţiile din scrisoare. Cum comentaţi?

Dănuţ Lefter: Sunt primul care vine în Inspectorat şi ultimul care pleacă. Fără falsă modestie. Marţea este zi de audienţe cu poliţiştii. Pentru a evita orice tip de comentarii, după ce am devenit inspector-şef am evitat să mai iau masa în oraş. Nu există nicio legătură între inspectorul-şef şi lumea interlopă. Decât legături în care cei din urmă sunt obiectul dosarelor de urmărire penală.

Reporter: Scrie aici despre „gruparea inspectorului-şef” şi o grupare de „opoziţie”, a altor patru ofiţeri.

Dănuţ Lefter: Sunt absolut convins că în IPJ nu există „grupări”, „găşti”, „bisericuţe”, după cum nu există astfel de termeni în MAI. Am apreciat mereu structurile care au rezultate, şi pe şefii lor. În structurile Ministerului de Interne, la Galaţi, există o bună colaborare, indiferent cine sunt comandanţi. Dar, ca în orice instituţie, e normal să fie şi nemulţumiţi.

„Consecinţa unor frustrări izolate”

Reporter: De ce apare o asemenea „sesizare”?

Dănuţ Lefter: Este regretabil că aceşti oameni nu vin să discute cu mine. Am invitat întotdeauna la dialog. Principala noastră preocupare este liniştea cetăţenilor şi oferirea unui climat stabil poliţiştilor din cadrul IPJ Galaţi. O asemenea sesizare este consecinţa unor frustrări personale şi izolate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.