Jump to content

Leagăne şi balansoare ruginite în parcurile din Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Leagăne şi balansoare ruginite în parcurile din Galaţi

Cele mai multe locuri de joacă din Galaţi au leagănele, toboganele şi balansoarele ruginite şi periculoase. Părinţii şi bunicii sunt conştienţi de riscurile la care sunt supuşi micuţii lor dar nu le pot refuza plăcerea jocului în aer liber.

E vară, iar locurile de joacă în aer liber sunt asaltate de prichindeii nevoiţi să copilărească între betoane şi asfalt încins de caniculă. Din păcate, la Galaţi, după ce că sunt insuficiente, aceste locuri de joacă reprezintă un real pericol pentru copiii care le folosesc. Multe dintre ele n-au mai fost recondiţionate, în adevăratul sens al cuvântului, de ani de zile.

De fapt, aproape toate locurile de joacă din municipiu sunt dotate cu tobogane, balansoare şi leagăne din metal. Asta în timp ce comunitatea europeană ne recomandă să dotăm spaţiile de joacă cu leagăne şi tobogane din plastic şi cauciuc, materiale care ar reduce gravitatea urmărilor unor eventuale accidente la joacă.

Un spaţiu de joacă total inadecvat întâlnim în Ţiglina III, în vecinătatea cimitirului Cătuşa. Dotările de acolo sunt vechi, depăşite moral şi prezintă un grad mare de risc la utilizare. În plus în zonă nu există amenajate locuri de joacă pentru copii mai mici de trei ani.

Părinţii şi bunicii îşi dau seama de pericolul la care sunt expuşi micuţii, motiv pentru care sunt nevoiţi să-i păzească non stop, îngrijoraţi. Ioana Maravela, în vîrstă de 62 de ani, vine în fiecare zi cu nepoţelul în acest parc. Femeia spune că locul este neîntreţinut, iar groapa de nisip este luată în stăpânire de câinii comunitari. "Eu nu mă îndepărtez niciodată de spaţiul astă, când se dă copilul în leagăn sau pe topogan. Toate sunt ruginte, sunt din fier şi se poate accidenta oricând. Nisipul trebuie înlocuit deoarece câinii îşi fac aici nevoile".

Şi locurile de joacă din Parcul „Cloşca" şi „Orăşelul Copiilor" ar avea nevoie de niscaiva modernizări. Majoritatea leagănelor sunt din metal şi pot prezenta pericol de accidentare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Majoritatea leagănelor sunt din metal şi pot prezenta pericol de accidentare.

Și dacă te pocnește o bucată de cauciuc sau de plastic va fi mai puțin traumatizant? Ori ar trebui să ne învățăm copiii să recunoască pericolele și să se ferească?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.