dcp100168 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 O tânără gălăţeancă a născut în cimitirCaz incredibil la Galaţi. O tânără de 27 de ani a născut miercuri dimineaţă pe lespedea unui mormânt din cimitir. Fata fusese dată afară din casă de părinţi şi trăia de câteva luni sub cerul liber. Şi ea şi copilul au fost internaţi şi sunt în stare bună, la maternitate.Cu lacrimi în ochi, femeia a povestit că a fost dată afară din casă de părinţi săi şi de către concubin.Paznicii Cimitirului s-au alertat când au auzit câinii lătrând, chiar lângă femeia care tocmai născuse. Când au văzut-o au sunat imediat la 112. "Paznicii ne-au anunţat că o femeie născuse pe lespedea de la un mormânt. S-a deplasat echipajul de urgenţă la faţa locului, au constatat că e vorba de o femeie de 27 de ani, un caz social", a spus Mihai Polinschi, medic coordonator SAJ Galaţi.Medicii spun că atât mama, cât şi fetiţa de trei kilograme şi 300 de grame se simt bine. "Mama şi copilul sunt în stare bună. S-au luat toate măsurile necesare pentru profilaxia bolilor pe care le-ar fi putut contacta pentru că a născut în condiţii nesterile şi la momentul acesta toată lumea este sub supraveghere medicală", a declarat Liliana Docan, medic la Maternitatea "Buna Vestire", Galaţi.Specialiştii de la Protecţia Copilului cred că ar fi bine ca micuţa să crească lângă mamă. "Demersurile noastre în acest caz constau în creare unor relaţii care să conducă la menţinerea copilului lângă mamă. După ce starea ei va permite externarea vom încerca consiliere printr-un centru maternal", a spus Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului.Tânăra mai are acasă un copil cu acelaşi bărbat care a alungat-o din casă.realitatea.netO femeie fără adăpost a născut azi dimineaţă în Cimitirul EternitateaIonica, o femeie de 27 de ani din Cuca, a născut astăzi, în jurul orei 5.00, în Cimitirul Eternitatea, o fată de 3,300 kilograme. Ea ne-a povestit că locuia printre morminte de circa 3 luni. Ionica susţine că a fost alungată de acasă, mai întâi de părinţii din Cuca, apoi şi de tatăl celor doi copii ai ei (fetiţa venită pe lume azi dimineaţă şi un băiat de 3 ani). Ziua, tânăra cerşea mâncare, iar noaptea se adăpostea pe nişte bănci din apropierea aleii principale a cimitirului.De dimineaţă, a găsit-o personalul cimitirului. „Veniseră, în jurul ei, câinii care i-au mâncat placenta”, ne spune Eugen Bodea, care lucra, azi dimineaţă, la Eternitatea. Angajaţii au sesizat Ambulanţa, la numărul 112.Acum femeia este internată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Buna Vestire”. Potrivit directorului medical al instituţiei, dr. Liliana Docan, mama şi copilul sunt în stare bună.Ionica plânge atunci când ne povesteşte, aducându-şi aminte cât de grele au fost vremurile pe care le-a trăit şi întrebându-se probabil, ce o aşteaptă de aici înainte. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Tania Calcan, ne-a informat că, atât timp cât mama doreşte să îşi păstreze fata, li se va găsi loc într-un centru maternal.viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Caz incredibil într-un cimitir din GalaţiIonica Nedelcu, o gălăţeancă de 27 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, zilele trecute, după ce a născut singură, printre mormintele din Cimitirul Eternitatea. Femeia locuia acolo de trei luni, după ce concubinul său a bătut-o şi a dat-o afară din casă.Ionica a povestit că, în urmă cu trei luni, concubinul său, al cărui prunc îl purta în pântece, a bătut-o şi a dat-o afară din casă. De atunci, în fiecare seară, se ascundea de paznicii din cimitir şi se culca pe morminte, iar ziua cerşea pentru a face rost de bani.“Mi-e frică să stau în cimitir, dar nu am ce face, a trebuit să mă descurc cumva. Când m-au apucat durerile, am născut singură. Abia după ce a ieşit copilul, câţiva câini au simţit miros de sânge şi m-au înconjurat. Norocul meu a fost că s-au luat paznicii după ei şi aşa m-au descoperit şi au chemat o ambulanţă”, a povestit Ionica Nedelcu.Medicii au tăiat cordonul ombilical al bebeluşului chiar pe o lespede, apoi i-au dus şi pe mamă, şi pe copil, o fetiţă, la spital.Câinii i-au mâncat placentaFetiţa, care cântăreşte 3,300 kg, şi mama ei vor fi internate într-un centru maternal. În acest timp, paznicii cimitirului, care au găsit- o pe femeie, sunt încă în stare de şoc. “Aici a născut, pe lespezile astea. Noi am mai văzut-o pe aici când cerşea şi am întrebat-o dacă e gravidă, dar ea zicea că are burta umflată doar. Când am găsit-o, câinii mâncau placenta”, ne-a declarat Eugen Bodea, unul dintre angajaţii cimitirului.libertatea.ro
Recommended Posts