Jump to content

Burse studenţeşti la Cahul pentru tinerii din Moldova


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Guvernul a crescut numărul de burse pentru tinerii din Republica Moldova

În cadrul şedinţei de Guvern din data de 24 August 2011 a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 414 privind aprobarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat în anul şcolar/ universitar 2011-2012. Prin acest act normativ, statul român a crescut oferta de burse alocate elevilor şi studenţilor din Republica Moldova, de la 2.150, la 5.000 de locuri.

Cele 2.850 de locuri alocate suplimentar pentru tinerii români din Republica Moldova în învăţământul preuniversitar şi superior de stat, vor fi repartizate după cum urmează:

1) Învăţământ preuniversitar - 550 de locuri

a) fără plata taxelor de şcolarizare, cu bursă - 250 de locuri;

b) fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 300 de locuri.

2) Studii universitare de licenţă (anul I) - 1.920 de locuri

a) fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă - 390 de locuri în cadrul extensiunilor universitare ale Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi la Universitatea de „B.P. Haşdeu" din Cahul şi ale Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi la Universitatea „A. Russo" din Bălţi;

b) fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 1.530 de locuri, din care 200 de locuri pentru absolvenţi de liceu din România.

3)Studii universitare de masterat - 330 de locuri

a) fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 150 de locuri;

b) fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă - 180 de locuri în cadrul extensiunii universitare ale Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi la Universitatea de „B.P. Haşdeu" din Cahul.

4) Studii universitare de doctorat - fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 50 locuri.

În perioada 31 August - 10 Septembrie 2011, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va organiza o nouă sesiune de admitere pentru tinerii de origine română din Republica Moldova în anul de învăţământ 2011- 2012, conform metodologiei de admitere.

amosnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.