dcp100168 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Batrâni trasi pe sfoara de escroci galateniMai multi batrâni din municipiul Bacau au ramas fara agoniseala de-o viata dupa ce au fost inselati in propria locuinta. Autorii furturilor au apelat la o metoda care nu a dat gres in niciunul dintre cazuri. Batrânii au ramas fara banii pe care ii adunase pe parcursul mai multor ani, necesari medicamentelor sau hranei. Saraci, disperati si fara sprijin, oamenii au cerut ajutorul politiei, in speranta ca isi vor recupera bunurile.Un nou mod de operare si-a facut aparitia în “peisajul” infractional din municipiu. Un ultim caz sesizat la Politia Municipiului Bacau demonstreaza ca naivitate unor persoane le usureaza pe acestea de sume importante de bani sau alte valori. La tanti Aglaia, de pe strada Garii, s-au prezentat doua tinere, una blonda si una bruneta, cu vârste între 18 si 20 ani, care s-au recomandat a fi angajate ale Primariei Bacau. Batrâna, in vârsta de 82 de ani, le-a primit in casa. La câteva ore dupa plecare, femeia a sesizat lipsa a 4800 de lei dintr-un sertar al mobilierului din sufragerie. “Pe la ora 1 ziua, iesisem pe casa scarii sa vopsesc o usa si am dat de doua fete. Mi-au spus ca au venit de la primarie si ca au ajutoare pentru noi. I-am spus ca nu am nevoie, ca ma descurc si sa le dea oamenilor mai necajiti. A insistat”, povesteste batrâna. Tânara a motivat ca are nevoie de o semnatura pe lista. “Mi-a zis ca daca nu semnez, o ai aiba probleme cu seful. Mi-a fost mila si le-am chemat pe amândoua in casa. Una dintre fete mi-a cerut cafea si m-a rugat sa o las sa fumeze o tigara. Cealalta, a zis ca are nevoie la toaleta. Am condus-o pâna la baie si m-am intors in bucatarie”, a spus femeia. Hoata a deschis sertarele si a scos din ele suma de 4800 de lei. Dupa câteva secunde, cele doua au iesit din casa si s-au facut nevazute. Vecinii sunt socati. “Le-am vazut pe fete. Erau imbracate bine, nu aratau ca niste golance. Incredibil. Ce ghinion pe capul femeii”, a spus Gelu Pascu.O centrala termica: vis spulberatBatrâna a ramas fara banii pe care ii economisise timp de câtiva ani. Când a observat lipsa banilor, femeia a lesinat. Spera sa-si cumpere, dupa sarbatori, o centrala termica pe care o considera mai mult decât necesara. Datoriile la intretinere nu ii mai permiteau sa se trateze pentru afectiunile medicale de care sufera. Cu lacrimi in ochi si cu disperare in suflet traieste zilnic, de când a ramas fara bani. La 82 de ani, batrâna isi petrece timpul plângând si rugându-se sa se intâmple o minune. Nu mai are putere sa o ia de la capat. Ca sa treaca orele, trebaluieste fara incetare prin casa. “Ca sa uit, mai citesc reviste sau ziare. Sau fac curatenie. E greu, mi-au facut-o. Chiar acum, când aveam nevoie de bani ca de aer”, spune batrâna cu durere in glas.Momiti cu detergentUn furt asemanator s-a petrecut in casa lui Ioan G., domiciliat pe strada Razboieni. Batrânul, in vârsta de 83 de ani, a primit in casa o tânara care sustinea ca vine din partea unei societati comerciale. “Mi-a adus niste detergent si un tub de pasta de dinti. M-a pus sa semnez pe o lista. Imediat dupa aceea, am auzit batai in usa. M-am ridicat sa deschid. Era o colega de-a fetei venite cu detergentul. Am chemat-o si pe ea in casa. Dupa câteva secunde, mi-au spus sa ma duc sa inchid geamul pentru ca era curent”, povesteste barbatul. In acel timp, Ioan G. a fost jefuit de 900 de lei, bani pe care ii strânsese in doi ani de zile, cu mari sacrificii. Bancnotele se aflau in sertar si intr-o haina in cuier. “Dupa ce au plecat, mi-am dat seama ca-mi lipsesc banii si m-am dus la politie ca sa nu se mai intâmple si altor oameni”, a incheiat batrânul, resemnat.Politistii sunt pe urmele infractorilorOamenii legii au aflat ca este vorba de un grup infractional format din 47 de femei, cu domiciliul in municipiul Galati. Tinerele sunt imprastiate in toata tara si se duc doar la apartamentele batrânilor, cu vârste cuprinse intre 78 si 83 de ani. In municipiul Bacau, sunt sesizate sase furturi de acest fel. Cele sase dosare sunt in lucru, insa doar doua dintre autoare au fost identificate pâna in prezent. “Aveti grija cui permiteti accesul în casa, verificati legitimatiilor celor care se recomanda ca fiind angajati ai unor institutii si sesizati imediat ce constatati comiterea unei infractiuni politia la 112″, a precizat cms. Valerica Manole, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.http://www.observatordebacau.ro/2008/04 ... ateni.html
dcp100168 Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Ghinion de la Moldova!Nişte moldovence venite din Galaţi să fure din locuinţe tocmai în Severin şi-au asigurat un loc în istoria celor mai ghinionişti sau mai stupizi hoţi din lume. Ajunse în Drobeta, femeile şi-au făcut planul să se dea drept vânzătoare din uşă în uşă: una s-o aburească pe “clienta” care le deschide cu oferta, iar cealaltă să ciordească de prin casă ce apucă. Zis şi făcut. Au intrat într-un bloc, la întâmplare, şi, aproape incredibil, prima uşă la care au sunat a fost fix aceea a şefului Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Severin, comisarul Marin Ciobotea. Niculina şi Vasilica Ali, două gălăţence care au comis furturi pe raza mai multor judeţe din ţară, au fost prinse ieri de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Drobeta Turnu Severin. Ghinionul femeilor a fost acela că, fără să ştie, au sunat tocmai la uşa unui poliţist, cu intenţia de a fura.Fir roşu cu poliţiştiiAmbele în vârstă de 39 de ani, cumnate, din Galaţi, femeile au venit ieri-dimineaţă cu trenul în Drobeta Turnu Severin, unde aveau în plan să fure din locuinţe. “Sub pretextul că ofereau spre vânzare diverse produse cosmetice la un preţ avantajos, pătrundeau în locuinţe cu intenţia de a sustrage bunuri şi valori, în momentul în care potenţialelor victime le era distrasă atenţia”, a declarat şeful Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Severin, comisarul Marin Ciobotea. În jurul orei 10.30, acestea au sunat la uşa unui apartament situat pe Calea Târgu Jiului din Severin, unde le-a răspuns tocmai soţia poliţistului Ciobotea, pe care au încercat s-o îmbrobodească. Dându-şi însă seama că este vorba de două hoaţe, severineanca şi-a sunat soţul la locul de muncă şi imediat un echipaj de Poliţie s-a deplasat la faţa locului. Astfel, Niculina şi Vasilica Ali au fost luate ca din oală, în momentul când se pregăteau să bată la uşa unui alt apartament.Ajunse la sediul Poliţiei pentru a da declaraţii, cele două moldovence au început să plângă şi să le explice anchetatorilor că fură din locuinţe din cauza sărăciei în care trăiesc. “Am ajuns să fur din cauza neajunsurilor pe care le am. Soţul meu este pe patul de moarte şi am de hrănit acasă nouă copii. N-am apucat să intru să iau ceva, dar recunosc că, dacă mă invita cineva în casă şi vedeam ceva bani sau bunuri, aş fi pus mâna să iau”, a spus Niculina Ali, care nu este la prima faptă de acest gen, în cazierul ei figurând trei ani pentru furt. Nici cumnata acesteia, Vasilica Ali, nu este străină de gratii, în trecut fiind condamnată pentru tentativă de omor. “Am vrut să o omor pe o mătuşă a soţului meu şi am făcut trei ani de puşcărie, dar acum m-am cuminţit. Acum voiam să vând detergent, nu să fur. Când au venit cei de la Poliţie, eu băteam la uşa unui apartament, nu făceam nimic rău”, a încercat să se disculpe Vasilica Ali. Comisarul Marin Ciobotea spune că acesta este un caz fericit pentru Poliţie, întrucât infractoarele au fost prinse într-un timp record, reuşindu-se prevenirea comiterii unor infracţiuni de furt. Potrivit agenţilor mehedinţeni, astfel de fapte comise în mod similar de persoane din judeţul Galaţi s-au semnalat şi în alte judeţe din ţară.http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri& ... tire=73894
dcp100168 Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Au recidivat în două oreCele două femei din Galaţi, care au fost prinse săptămâna aceasta în timp ce încercau să fure din casa unui ofiţer de la Serviciul judiciar, au recidivat. La două ore după ce au fost puse în libertate de poliţişti şi au părăsit Drobeta Turnu Severin, cele două femei de etnie romă au dat din nou lovitura în Orşova. Acestea au furat aproape 10.000 de lei de la o bătrână de 86 de ani, din localitate. Cele două cumnate au un mod inedit de operare. Se dau drept reprezentante ale unor firme de produse sanitare şi cosmetice, îi amăgesc, în special, pe bătrâni, spunându-le că pot să câştige zeci de produse gratuite, şi intră în locuinţele acestora. În timp ce una dintre ele stă de vorbă cu victima, cealaltă spune că vrea să meargă la baie, moment în care dă lovitura. „Ne prezentăm ca reprezentante ale unei firme de produse cosmetice. Unii ne primesc în casă, alţii nu, dar niciodată nu am forţat uşile. Bătrâna ne-a primit în casă şi, în timp ce cumnata mea o ţinea de vorbă, eu am cerut voie la baie şi am intrat în dormitor, unde am început să caut. Am pus mâna pe o pernă mică şi am văzut că are ceva tare în ea. Am intrat cu perna în baie şi am tăiat-o. Am găsit un săculeţ în care erau 2.500 de euro şi 25 de milioane de lei. I-am luat şi am plecat cu ei“, a spus Niculina Ali. Poliţiştii din Orşova le-au reţinut pe cele două femei şi încearcă să recupereze prejudiciul. „Din păcate, cele două nu mai au nici un ban din cei pe care i-au furat. Lor li s-a întocmit dosar penal şi vom înainta Tribunalului din Orşova propunerea de arestare preventivă“, a declarat Nicuşor Meteleaucă, comisar în cadrul Poliţiei Orşova.http://www.gds.ro/Eveniment/2008-09-27/ ... doua%20ore
Relu Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Au recidivat în două ore Cele două femei din Galaţi, care au fost prinse săptămâna aceasta în timp ce încercau să fure din casa unui ofiţer de la Serviciul judiciar, au recidivat. Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti
dcp100168 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Pensionară lăsată fără proteza din aur de două gălăţenceDouă tinere au fost cercetate de procurori după ce au reuşit să lase o bătrânică fără câteva mii de lei, bijuteriile din aur şi chiar fără proteza dentară. Procurorii au trimis-o în judecată pe Ioana Mîcnea (20 de ani) pe care au acuzat-o că împreună cu o verişoară, Gina Şerban, iar fi luat unei brătrâne bunuri şi bani în valoare totală de 4.688 de lei.Cele două, spun oamenii legii, au venit de la Galaţi la Iaşi pe 21 mai 2008, pentru a face rost de bani, ambele fiind cunoscute pentru furturi din locuinţe. Mai întâi, tinerele au cumpărat o pungă de detergent apoi s-au dus în cartierul Nicolina şi au bătut la uşa unei pensionare care era singură acasă. Ioana, spun anchetatorii, a intrat în casă sub pretextul că reprezintă un supermarket şi că urmează să-i prezinte oserie de produse promoţionale iar la final îi va face şi un cadou. Credulă, pensionara a acceptat să stea de vorbă cu ea. La un moment dat, Ioana i-a spus că ar vrea să fumeze o ţigară, aşa că s-au dus amândouă în bucătătrie, iar tânăra a avut grijă să închidă uşa, sub pretextul că fumul ar putea intra în casă. Verişoara fetei, rămasă pe casa scării în tot acest timp, a intrat în apartament. În 30 de minute, tânăra a luat 3.300 de lei dintr-un portofel, cercei din aur, un inel din aur, dar şi proteza bătrânei, după care a ieşit din apartament fără ca bătrâna să bănuiască ceva. La scurt timp a sunat la uşă pentru a o chema pe verişoara sa care nu a uitat să-i lase pensionarei punga de detergent promisă.Dacă Ioana Mîcnea a fost trimisă joi în judecată pentru furt calificat, verişoara sa a fost deja condamnată la patru ani de închisoare pentru aceeaşi infracţiune, de Judecătoria Iaşi.http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Pensionara_lasata_fara_proteza_dentara_din_aur_0_286171844.html
dcp100168 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 False vânzătoare de detergent, condamnate pentru tâlhărieDouă femei din Galaţi, acuzate de tâlhărie, au fost condamnate, ieri, de Judecătoria Constanţa la pedepse cu închisoarea. Daniela Constandina Ali a fost condamnată la patru ani de detenţie şi Ana Maria Alina Tofan la doi ani şi jumătate de închisoare, întrucât este minoră. Sentinţa nu este definitivă.Potrivit rechizitoriului, cele două sunt acuzate că, pe 17 septembrie 2010, au intrat în locuinţa unei femei de 64 ani, din Constanţa, sub pretextul de a-i vinde acesteia detergent. Anchetatorii spun că cele două au furat 50 de lei din casa pensionarei, după care au lovit-o şi au fugit. Ana Maria Alina Tofan a recunoscut că a lovit-o pe bătrână, dar a susţinut că declaraţia dată la Poliţie i-ar fi fost luată sub presiune. În schimb, Daniela Constandina Ali a negat toate acuzaţiile, spunând că pe 17 septembrie a mers împreună cu Ana Maria Alina Tofan, în oraş, pentru a vinde detergent. „Ea a sunat la o uşă, proprietara a deschis, iar Ana Maria i-a oferit un pachet cu detergent spunându-i că, dacă îl cumpără, va primi unul gratis. A intrat în apartament, iar eu am rămas afară. La scurt timp, am auzit un ţipăt al proprietarei, probabil ca o reacţie la preţul spus de Ana Maria Tofan. Apoi am auzit-o şi pe aceasta din urmă ţipând. Recunosc că am depăşit atunci pragul uşii. Ambele ţipau şi trăgeau una de alta. Am luat-o pe Ana Maria Tofan de acolo şi, când am coborât scările, femeia a ieşit la balcon şi a început să strige după noi „hoaţelor”, dar nu am înţeles de ce. Afară am fost oprite de nişte muncitori care lucrau la blocul din care ieşisem, după care a venit şi femeia respectivă. Muncitorii au întrebat-o dacă i s-a furat ceva, dar ea a spus că nu. Nu înţeleg de ce la Poliţie a dat o altă declaraţie, în care a spus că i s-ar fi furat 50 de lei şi ar fi fost lovită cu pumnii şi picioarele”, a declarat Daniela Constandina Ali.http://www.telegrafonline.ro/1294956000/articol/148951/false_vanzatoare_de_detergent_condamnate_pentru_talharie.htmlEdit 12 martieDouă femei din Galaţi, acuzate de tâlhărie, au fost trimise după gratii, vineri, de Curtea de Apel Constanţa, sentinţa fiind definitivă. Daniela Constandina Ali a fost condamnată la patru ani de detenţie şi Ana Maria Alina Tofan la doi ani şi jumătate de închisoare, întrucât este minoră.http://www.telegrafonline.ro/1299880800/articol/155123/false_vanzatoare_de_detergent_dupa_gratii.html
dcp100168 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Metodă de furat la Iaşi: Făceau promoţii la detergent şi-i lăsau fără bani şi bijuterii (VIDEO)Două tinere, de 21 de ani, din Galaţi şi Brăila au fost arestate la sfârşitul săptămânii trecute după ce au furat bani şi bijuterii prin modul de operare „Detergentul“. Fetele păcăleau persoanele în vârstă spunându-le că le oferă gratuit produse de curăţenie şi le furau din case obiecte.Cele două fete au acţionat vineri în cartierul Tătăraşi, într-un bloc în care locuiesc în special persoane vârstnice. Poliţiştii din cadrul Biroului Investiţii Criminale au văzut-o mai întâi pe Gabriela Ş., de 21 de ani, din Galaţi. Tânăra avea asupra sa 3.000 de lei, 320 de euro şi mai multe bijuterii de 14 grame.La câteva minute, poliţiştii au ridicat-o şi pe colega sa, Mădălina C., de 21 de ani din Brăila care avea o geantă cu mai multe produse de curăţenie.Fetele le-au povestit poliţiştilor că au venit în Iaşi cu intenţia de a aplica această metodă. Tinerele operau cu multă dibăcie. În timp ce una le distrăgea atenţia pensionarilor cu promoţiile la produsele de curăţenie, cealaltă intra în locuinţă şi le fura banii şi bijuterii. Ambele au fost arestate pentru 29 de zile.„Cele două suspecte au fost reţinute pe bază de ordonanţă şi în data de 05.02.2011 au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa de judecată a emis mandate de arestare pentru o perioadă de 29 zile pentru ambele persoane, acestea fiind introduse în arestul IPJ Iaşi“, au specificat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie.http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Metoda_de_furat_la_Iasi-_Faceau_promotii_la_detergent_si-i_lasau_fara_bani_si_bijuterii_-VIDEO_0_422957964.html
AndreiM Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Eu nu știu care-i atât de prost să le dea drumul în casă ălora!!!!
dcp100168 Posted December 14, 2017 Author Posted December 14, 2017 Rețea națională de hoți, destructurată Au fost percheziții la Galați, Brăila, București și în alte șase județe, pentru anihilarea unei rețele de hoți care a comis mai mult de 30 de furturi într-un singur an. Cincisprezece persoane au fost reținute în urma descinderilor făcute ieri, de polițiștii constănțeni, la suspecți de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în furt calificat prin metoda “împrietenire - oferire produse cosmetice și detergenți”. Anchetatorii au stabilit că în perioada noiembrie 2016 - decembrie 2017 membrii grupării au comis 33 de furturi. Conform anchetatorilor, suspecții mergeau la diverse locuințe și le spuneau proprietarilor că au oferte pentru produse cosmetice sau detergenți. Astfel, în timp ce un membru al grupării îl ținea de vorbă pe locatar, celălalt acționa și fura din locuință bani sau bunuri de valoare, după care părăseau imobilul. Prejudiciul total este de aproximativ 300.000 de lei. În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri. De asemenea, au fost puse sub sechestru și ridicate patru autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. expressdedunare.ro
Recommended Posts