dcp100168 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Locuinţe pentru gălăţenii evacuaţiChiriaşii evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari au avut un răgaz până la finele lunii iunie pentru a-şi completa dosarele în vederea obţinerii unei locuinţe sociale. La recenta şedinţă, Consiliul Local a aprobat o nouă listă a solicitanţilor de locuinţe sociale care întrunesc condiţiile legale pentru a primi casă.Trebuie spus că de prelungirea termenului nu au profitat toţi cei 197 de gălăţeni care au avut dosarele respinse iniţial, ci doar 63.După cum v-am informat deja, chiriaşii evacuaţi vor putea locui în cele 78 de apartamente de la blocul A4 din strada Traian nr. 93.viata-libera.roLista, care cuprinde 23 de nume, fiecare cu punctajul primitlocuinte_lista.pdf
dcp100168 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Locuinţe sociale pentru evacuaţii din casele retrocedateO parte din chiriaşii care au fost evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari au primit astăzi locuinţe sociale din partea Primăriei Galaţi. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco le-a înmânat cheile celor 52 de familii.Toţi chiriaşii au primit apartamente situate la tronsoanele 2 şi 3 în blocul A4, str. Traian nr.93, imobil recent modernizat de la bugetul statului. „Primăria a încercat să găsească o soluţie pentru aceste familii. Sunt oameni care şi-au cumpărat casele şi le-au pierdut pe Legea 10. Trebuia să-i ajutăm cumva”, a spus viceprimarul.Dacă pentru cele 42 de familiii municipalitatea a găsit o soluţie, nu se ştie însă ce se va întâmpla anul viitor când vor mai fi alte 300 de cazuri sociale. „Avem obligaţia să găsim soluţii astfel încât nimeni să nu rămână în stradă. Vor fi şi locuinţe din fondul vechi. Avem o datorie morală faţă de aceşti oameni. Sunt oameni care s-au trezit în acele case şi s-au trezit peste noapte că nu au unde locui”, a spus Ciumacenco.Locuinţele sociale nu i-a mulţumit însă pe toţi chiriaşii. Tiţa Stăncescu s-a plâns de faptul că apartamentul în care a fost repartizat este mult prea mic decât se aştepta. „Am locuit pe strada Română, numărul 64. După 9 ani de procese, am pierdut casa. Noi am cumpărat casa de la Primărie, am investit nişte bani acolo. Au venit moştenitorii şi au revendicat-o. Am primit un apartament cu patru camere, dar locuiesc cu fata mea. Practic, sunt două familii. Vreau şi eu balcon, cum împărţim?, a spus femeia.adevarul.ro
dcp100168 Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Un nou termen pentru completarea dosarelorImportant! Familiile evacuate sau care urmează să fie evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari trebuie să ştie că termenul limită de completare a dosarelor depuse pentru obţinerea unei locuinţe sociale a fost prelungit până pe 9 decembrie 2011!Aleşii locali au luat această decizie având în vedere că, dintr-un număr de 197 dosare depuse de familiile aflate în situaţia de a-şi pierde locuinţa, doar 46 erau complete, iar blocul A 4 de pe strada Traian are 78 apartamente.Dacă tot au solicitat să-şi completeze dosarele după termenul limită stabilit iniţial, respectiv 30 iunie 2011, gălăţenii ar trebui să nu rateze această ocazie. Dosarele respinse iniţial pe motiv că erau incomplete vor fi reanalizate.viata-libera.ro
Recommended Posts