Jump to content

Marius Necula, "în cărţi" pentru funcţia de ministru al Economiei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Marius Necula, "în cărţi" pentru funcţia de ministru al Economiei

Surse politice au declarat pentru Fin.ro ca decizia de inlocuire a ministrului Ion Ariton a fost luata astazi, in cerc restrans. Pe lista scurta pentru preluarea sefiei Ministerului Economiei sunt Andreea Paul Vass, consilierul pe probleme economice al primului-ministru, dar si Marius Necula, senator PDL de Galati. Necula este de profesie inginer, iar din 2006 doctorand in economie. Schimbarea sefiei Ministerului Economiei va fi pusa in practica, cel mai probabil, dupa inceperea sesiunii parlamentare, intrucat noul ministru trebuie sa fie audiat in Parlament, la comisiile de specialitate. Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca o remaniere guvernamentala ar putea avea loc in luna septembrie sau octombrie.

mediasinfo.ro

Link to comment
Share on other sites

iar din 2006 doctorand in economie.

sobolanii astia portocalii profita din plin de pozitia lor in societate si din viata politica dandu-se mari doctori. necula nu e singurul portocaliu din Galati care a devenit doctor in perioada lor de glorie, acea de ros ciolanul. imi doresc din toata inima pe viitor sa roada ceea ce merita.

Link to comment
Share on other sites

Marius Necula, în cărţi pentru funcţia de ministru

Potrivit informaţiilor apărute în presa centrală, senatorul PDL Marius Necula figurează, alături de Andreea Vass, pe „lista scurtă” pentru preluarea frâielor Ministerului Economiei. Schimbarea ministrului Economiei, Ion Ariton, ar putea avea loc, scrie presa naţională, după începerea sesiunii parlamentare, mai ales în contextul în care şeful statului, Traian Băsescu, a declarat recent că o remaniere guvernamentală ar putea avea loc în septembrie sau octombrie.

Contactat de noi, senatorul democrat-liberal Marius Necula ne-a declarat că a aflat din presă despre şansele de a deveni ministru al Economiei. Pe filieră politică nu a fost abordat, deci „surpriza este cu atât mai mare”.

Necula exclude din start un portofoliu de secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister, deoarece o asemenea funcţie ar presupune renunţarea la mandatul de ales.

Nu ar refuza însă fotoliul ministerial: „Faptul că s-au gândit la mine cei care conduc destinele Guvernului şi ale ţării mă onorează. Numai nominalizarea pentru această poziţie este un lucru care mă onorează şi în acelaşi timp demonstrează că ceea ce am făcut ca parlamentar a fost apreciat”, ne-a declarat Marius Necula.

Ce îl recomandă pentru o asemenea funcţie? „Nu competenţele mele politice au primat în această nominalizare, pentru că nu deţin o funcţie de conducere la nivel central în partid. CV-ul meu este unul bun în sensul că am pregătirea de inginer la bază, am mai terminat două facultăţi, Finanţe-Bănci şi Drept. Sunt doctorand în economie, dar nu am avut timpul necesar să îmi dau licenţa, am şi un master în politici juridice şi am predat la facultate marketing şi management. Eu zic că şi vârsta, şi modul în care am activat ca preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică din cadrul Senatului au contat şi au concurat pentru a fi selectat pe acea listă scurtă”, ne-a spus Marius Necula.

Ar accepta portofoliul de ministru al Economiei? „Ar însemna să fiu cabotin să spun că mă mai gândesc. Este o onoare şi cred că am competenţe şi în parte economică, şi în parte tehnică şi am şi câteva idei astfel încât să fac faţă cu succes şi nu numai”, ne-a spus Marius Necula, anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, drept candidat al PDL pentru Primăria Galaţi (este drept, propunere nevalidată încă de BPN).

„Soluţii pentru Galaţi”

Senatorul afirmă că, din poziţia de ministru, are, în primul rând, nişte soluţii pentru Galaţi, pentru SC Electrocentrale care se află în subordinea Ministerului Economiei.

„Din acel moment, lupta care se dă pentru încălzirea oraşului va fi mult mai simplă şi câştigătorii, cel puţin la Galaţi, vor fi gălăţenii. Am o strategie foarte clară în privinţa Electrocentrale şi cu siguranţă aş putea să o pun în practică foarte repede, chiar din iarna aceasta. Un ministru nu trebuie să fie un bun meseriaş, ci un bun manager. Nu trebuie să fie nici un om de afaceri.

Eu fac distincţie între oamenii de afaceri şi manageri. Oamenii de afaceri sunt şi cei care „se descurcă”, un manager trebuie să respecte nişte principii morale, care ţin de conduită”, ne-a declarat Marius Necula.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.