Jump to content

Administrator condamnat după ce a furat banii a 60 de famiilii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Administrator condamnat după ce a furat banii a 60 de famiilii

Fostul administrator al asociaţiei de proprietari C 29 a a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru delapidare după ce s-a descoperit că nu a plătit utilităţi de 70.000 de lei către Apă-Canal şi Apaterm. Aneta Cojan a declarat că nu şi-a însuşit banii locatarilor, cu toate că în faţa poliţiştilor susţinuse că a făcut cumpărături în interes personal cu sumele încasate.

Justiţia le-a făcut dreptate celor 60 de familii arondate asociaţiei de proprietari C 29 din Galaţi după ce în urmă cu un an şi jumătate locatarii au aflat că din gestiunea asociaţiei lipsesc 70.000 de lei.

Apă-Canal şi Apaterm au deschis mai multe procese în justiţie pentru recuperarea banilor şi ulterior au început executarea silită a asociaţiei. S-a ajuns ca un executor judecătoresc să reţină lunar 30% din veniturile asociaţiei pentru achitarea datoriilor către furnizorii de utilităţi.

Apă-Canal şi Apaterm au întrerupt la un moment dat apa rece şi caldă până la achitarea unei părţi din datorii, la care se adaugă penalităţi şi majorări de întârziere de 130.000 de lei. „Nu este corect să avem de suferit noi, locatarii, pentru ce a făcut fostul administrator", ne declara preşedintele asociaţiei de proprietari, Neculai Croitoru.

Locatarii au aflat de situaţia financiară a asociaţiei din fluturaşii pe care i-au primit în cutiile poştale, unde erau anunţaţi că urmează să le fie oprită apa rece şi apoi şi cea caldă. Asta în condiţiile în care toată lumea ştia că este cu plata întreţinerii la zi. Preşedintele asociaţiei de proprietari a anunţat Poliţia iar în urma unei expertize contabile judiciare s-a stabilit că pentru anii 2006, 2007 şi 2008 nu s-au efectuat plăţi către Apă-Canal şi Apaterm decât sporadic, prejudiciul total al asociaţiei fiind de 70.000 de lei.

„Situaţia este mult mai gravă. Prejudiciul este mult mai mare pentru că din 2002 a început să ia din banii asociaţiei", ne declara anterior Neculai Croitoru. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a trimis-o în judecată pe Aneta Cojan, fostul administrator al asociaţiei de proprietari C 29, pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aneta Cojan a recunoscut iniţial sustragerile din casieria asociaţiei de proprietari pe care a condus-o mai bine de 10 ani. Femeia susţinea atunci că a folosit banii pentru diverse cumpărături personale. Ulterior, fostul administrator a declarat că nu a luat nici un ban din casieria asociaţiei. „Uitaţi-vă la mine în casă. Eu nu am bani nici să schimbe broaştele defecte de la uşi. Dacă luam atâţia bani, aş fi făcut ceva cu ei. Poate am luat o pâine, ceva minor, dar nu am luat sumele de care vorbesc ei. Oamenii mă iubeau. Acum am ajuns să fiu blamată de toată lumea pentru că i-au pornit împotriva mea", susţine Aneta Cojan.

Odată cu condamnarea, judecătorii au pus sechestru pe apartamentul Anetei Cojan, urmând ca după finalizarea definitivă a procesului, locuinţa să fie scoasă la vânzare pentru a acoperi daunele produse asociaţiei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Trei ani de închisoare, cu suspendare

Aneta Cojan, fosta administratoră la Asociaţia de Proprietari Dunărea C 29 Galaţi, a fost condamnată de Curtea de Apel Galaţi la trei ani de închisoare, cu suspendare. Sentinţa este definitivă. Femeia a delapidatcirca 70.000 de lei din banii locatarilor, iar instanţa a decis să se acopere paguba din vânzarea apartamentului condamnatei.

Curtea de Apel Galaţi a finalizat procesul în care Aneta Cojan, fosta administratoră a Asociaţiei de Proprietari C 29 Dunărea, era acuzată de delapidarea a 70.000 de lei din banii asociaţiei. Prin sentinţă definitivă, judecătorii au decis să o condamne pe inculpată la trei ani de închisoare (cu suspendarea executării pe o perioadă de încercare de cinci ani) şi la plata daunelor către proprietari.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Executată silit după ce a delapidat asociaţia de proprietari pe care o conducea
60 de familii arondate Asociaţiei de Proprietari Dunărea C 29 din Galaţi au obţinut recent dreptul de a executa silit bunurile fostei administratore a asociaţiei, Aneta Cojan, după ce aceasta a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare şi obligată să restituie aproape 70.000 de lei sustraşi din gestiunea asociaţiei.
Locatarii au aflat de delapidare după ce Apă-Canal şi Apaterm au deschis mai multe procese în justiţie pentru recuperarea banilor şi ulterior au început executarea silită a asociaţiei, luând la un moment decizia ca 30% din veniturile Asociaţiei Dunărea C 29 să fie ridicate de un executor judecătoresc şi virate către furnizorii de utilităţi. Preşedintele asociaţiei de proprietari a anunţat Poliţia iar în urma unei expertize contabile judiciare s-a stabilit că pentru anii 2006, 2007 şi 2008 nu s-au efectuat plăţi către Apă-Canal şi Apaterm decât sporadic, prejudiciul total al asociaţiei fiind de aproximativ 70.000 de lei.
A folosit banii pentru cumpărături personale
În declaraţiile date iniţial în faţa poliţiştilor şi procurorilor, Aneta Cojan a recunoscut sustragerile din casieria asociaţiei de proprietari pe care a condus-o mai bine de 10 ani. Femeia susţinea atunci că a folosit banii pentru diverse cumpărături personale, dar ulterior a declarat că nu a luat nici un ban din casieria asociaţiei, deşi expertiza contabilă a stabilit fără putinţă de tăgadă că prejudiciul cauzat Asociaţiei Dunărea C 29 este foarte mare. Peste 80% din cele 60 de familii arondate la Asociaţia Dunărea C 29 sunt pensionari, iar perspectiva tăierii utilităţilor nu este deloc plăcută. Cu portăreii la uşă, locatarii şi noua conducere a asociaţiei au decis să adopte măsuri extreme pentru a plăti debitul cifrat la peste 200.000 de lei către Apă-Canal şi Apaterm. Singurul bun de valoare al fostului administrator, Aneta Cojan, este apartamentul, pe care conducerea asociaţiei de proprietari Dunărea C 29 vrea să-l vândă pentru a acoperi prejudiciul.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Administrator de asociaţie condamnat pentru delapidare

Judecătoria Galaţi a condamnat-o pe Mioara Rădeanu, fost administrator la Asociaţia de Proprietari 501 din Galaţi, la trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Femeia a fost obligată şi la restituirea către asociaţia de proprietari 501 a 35.000 de lei, dar şi a dobânzii legale calculate din 2003 până la data plăţii efective a prejudiciului. Mioara Rădeanu trebuie să suporte şi cheltuielile de judecată, a căror valoare se ridică la 27.000 de lei.

După condamnarea administratorilor de asociaţii de către instanţe, proprietarii iniţiază procedura de executare silită a acestora, pentru a recupera prejudiciul cauzat.

Aşa s-a întâmplat cu cele 60 de familii arondate asociaţiei de proprietari Dunărea C 29 din Galaţi, care au obţinut dreptul de a executa silit bunurile fostei administratore a asociaţiei, Aneta Cojan, după ce aceasta a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare şi obligată să restituie aproape 70.000 de lei sustraşi din gestiunea asociaţiei. Locatarii au aflat de delapidare după ce Apă-Canal şi Apaterm au deschis mai multe procese în justiţie pentru recuperarea banilor şi ulterior au început executarea silită a asociaţiei, luând la un moment decizia ca 30% din veniturile Asociaţiei Dunărea C 29 să fie ridicate de un executor judecătoresc şi virate către furnizorii de utilităţi.

Este de negăsit

Povestea este aceeaşi şi în cazul proprietarilor de apartamente arondaţi asociaţiei 245 din Galaţi, care au demarat procedura de executare silită a fostului administrator al asociaţiei, Elena Fotache. Oamenii pun practic în executare decizia definitivă a Curţii de Apel Galaţi, în baza căreia fostul administrator a fost obligat să restituie un prejudiciu de aproape 130.000 de lei cauzat asociaţiei de proprietari amintite. Elena Fotache a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru delapidare în formă continuată, dar judecătorii au decis să-i suspende pedeapsa sub supraveghere. Există însă şi condiţie pentru ca Elena Fotache să se bucure în continuare de libertate: fostul administrator trebuie să returneze cei aproape 130.000 de lei pe care i-a delapidat de la asociaţia pe care o administra, în caz contrar va ajunge după gratii. Problema este că femeia nu mai este de găsit, nu s-a mai prezentat la proces şi nici nu a mai atacat decizia primei instanţe, mai ales după ce a primit iniţial doar opt luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.