Jump to content

Recommended Posts

Posted

Homosexualii din Galaţi

O organizaţie împarte gratuit prezervative homosexualilor care întreţin relaţii intime în locuri publice. Campania are ca scop informarea membrilor comunităţii gay cu privire la riscul infectării. Judeţul Galaţi este pe locul patru din România după numărul de seropozitivi înregistraţi.

În judeţul Galaţi sunt 300 persoane infectate cu HIV/SIDA, iar o mare parte din ei sunt homosexuali. Cei mai expuşi riscului infectării sunt persoanele cu orientare netradiţională, care întreţin relaţii sexuale în locuri publice. „Este vorba de bărbaţi de 40-60 de ani ce duc o viaţă dublă. Mulţi dintre ei fiind căsătoriţi, nu au loc unde să întreţină relaţii sexuale. Îşi dau întâlnire lângă stadion şi o fac printre boscheţi, neprotejaţi",a declarat Alexandru Bogdan, coordonator al ONG-ului PSi România, responsabil de zona Galaţi-Brăila.

Tânărul critică acest mod de întreţinere a raporturilor intime, totuşi obiceiurile vechi de zeci de ani nu pot fi schimbate. Cel puţin, aceste persoane trebuie convinse să se protejeze de infecţii sexual-transmisibile, susţine Bogdan. „Eu şi alţi zece voluntari mergem în locurile publice unde-şi dau întâlnire aceşti bărbaţi, le distribuim prezervative gratuit şi pliante informative. Le vorbim despre pericolul infectării cu HIV/SIDA. La început ne respingeau, dar cu încetul, au înţeles că suntem bine intenţionaţi", explică Bogdan.

În fiecare lună, câte circa doi oameni din judeţul din Galaţi află că au în sânge virusul ucigător. Testele de verificare se pot face la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, de pe strada Roşiori nr.2. Un test costă zece lei, pentru homosexuali însă, se face gratuit.„Printr-un program al Ministerului Sănătăţii, anumite categorii, ca gravidele şi homosexualii, beneficiază de gratuitate la testare şi consiliere. Noi mergem pe declaraţia persoanei, aşa că putem face testul gratuit la aproape toată lumea. Cât despre tratament, în România infectaţii cu HIV/SIDA beneficiază de mai multe medicamente decât cei din alte ţări europene, majoritatea pastilelor fiind de ultimă generaţie“, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

adevarul.ro

Posted

pai oricine se poate declara homosexual doar ca sa aiba gratuitate. :)) mai ales ca nu are cum sa se verifice afirmatia asta.

Eu nu cred ca pentru 10 lei te vei face de rusine, nici pentru 100 lei nu as face daca nu e adevarat...:)

Posted

e vorba de principiu, George, că aşa... de 10 lei te declari şi prostituată, de 5 lei boschetar, şi de-o chiflă şi-o căldare pui ştampila unde-ţi cere.

Posted

Un tânăr gălăţean se transformă în divă după lăsarea serii

Deşi n-ai zice când îl vezi pe stradă, Alex duceo viaţă dublă. Bărbatul de 21 de ani, din Sibiu, lucrează ziua la o tipografie, iar noapteadă tonul distracţiei la petrecerile unde e invitat, evoluând sub numele Nico, diva travestită.

Alex e originar din Galaţi, dar s-a stabilit recent în Sibiu, unde lucrează la o tipografie. El recunoaşte că este homosexual şi nu-i este ruşine cu orientarea lui sexuală. “Ziua sunt un om obişnuit. Merg la serviciu, fac cumpărături şi nu deranjez pe nimeni”, ne-a spus Alex. Noaptea însă, el devine “Nico”, o divă travestită, care face tot posibilul să-şi amuze auditoriul. “Mă costumez şi devin Nico. Mă simt bine în pielea mea şi îmi place să fac show-uri”, a adăugat tânărul.

Ideea i-a venit în urmă cu un an, când a văzut un show similar la Braşov, iar de atunci spectacolele s-au ţinut lanţ. Nu-l interesează să-l întreacă pe travestitul Naomi, dar şi-ar dori să aibă o trupă precum “Veveriţele vesele”, care au făcut senzaţie la “Românii au talent”, de la PRO TV.

De curând, Alex a întruchipat-o pe Nico la Galaţi, unde nişte prieteni i-au propus să evolueze în cadrul unui spectacol organizat la un centru pentru tineri fără adăpost. “Nu am ştiut că va fi şi acest moment. A fost surpriza organizată de unul dintre băieţii de aici, care, sinceră să fiu, m-a cam uimit”, a declarat Mioara Suciu Maxim, directoarea centrului.

libertatea.ro

• 5 weeks later...
Posted

Homosexualitatea - păcat sau normalitate?

La fel ca majoritatea românilor, gălăţenii afişează o atitudine conservatoare faţă de homosexualitate. Persoanele cu o orientare sexuală netradiţională sunt privite cu dispreţ de cei mai mulţi gălăţeni trecuţi de treizeci de ani. Majoritatea tinerilor intervievaţi consideră însă că homosexualitatea este justificată.

Peste 80% dintre romani considera homosexualitatea ca fiind un comportament ce nu pot avea nicio justificare, arată noi date ale studiului Religie şi Comportament Religios, realizat de Fundaţia Soros România.

Gălăţenii au păreri împărţite la acest capitol. Un sondaj pe stradă realizat de „Adevărul" arată că cei mai mulţi familişti au o atitudine intolerantă faţă de gay.

„Consider că e o malformaţie a organismului uman. Este o boală, un defect. Mulţi adoptă această înclinaţie şi din moft", spune Geanina Andrei(33 ani), inginer chimist.

„E un păcat, atâta timp cât Dumnezeu a dat femeia şi bărbatul să convieţuiască", o susţine Lucica Ghinea(43 ani), administrator de firmă.

Tinerii s-au arătat mai puţin deranjaţi de homosexuali şi s-au arătat dispuşi să-i aibă în preajmă. „Nu am nimic împotriva lor. Dacă aş avea un amic homosexual, aş merge la shopping cu el",a spus Luciana Chiricuţă.

Unii au specificat că doar homosexualitatea feminină poate avea justificare. „Sunt de acord cu existenţa lesbienelor. Probabil sunt aşa din curiozitate şi din dorinţa de a experimenta", a spus un alt tânăr, Mihai Coman(24 ani).

Potrivit aceluiaşi sondaj, 14% au afişat o atitudine neutră faţă de acest subiect. Doar 5% dintre români consideră că pentru homosexualitate poate exista o explicaţie.

„Fiecare din noi are dreptul să aibă sentimente şi trăiri proprii, la fel şi gay-ii. Admit că mi s-a întâmplat să fiu abordat de o persoana de acelaşi sex, e vorba un chelner cu gesturi mai deosebite, dar în acel moment nu am realizat acest lucru“, a spus Marius Pelin(18 ani), elev.

adevarul.ro

• 5 months later...