Jump to content

Pot fi deţinute mai multe arme de acelaşi calibru


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Pot fi deţinute mai multe arme de acelaşi calibru

Legea nr.295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor în România, a fost modificată în anumite puncte şi actualizată prin Legea nr.117/2011. Una dintre noutăţile de interes pentru vânători, dar nu numai pentru aceştia, este că, în conformitate cu prevederile Legii 117/2011, nu se mai limitează numeric deţinerea armelor de acelaşi calibru. Conform art.26, al.1 – „Dreptul de deţinere se poate acorda pentru un număr nelimitat de arme de vânătoare, de tir sau de colecţie”, aceasta în condiţiile în care până acum, cel puţin în privinţa armelor de vânătoare, o persoană nu putea deţine mai mult de două arme de acelaşi calibru.

Mai departe, în alineatul al doilea al aceluiaşi articol se prevede: „Dreptul de a purta şi folosi arme se poate acorda solicitantului, în condiţiile noii legi după cum urmează: a. – pentru două arme de apărare şi pază; b. – pentru un număr nelimitat de arme de vânătoare; c. – pentru un număr nelimitat de arme de tir.”

Aşadar, numai în cazul armelor apărare şi pază, numărul pieselor ce pot fi deţinute este limitat.

Poţi împrumuta altcuiva arma ta

De asemenea, în conformitate cu prevederile art.40, al.1 din legea amintită, „titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate încredinţa unei alte persoane autorizate pentru portul şi folosirea unor astfel de arme una sau mai multe dintre acestea, precum şi muniţia aferentă, în limitele prevăzute de lege, în vederea utilizării la vânătoare".

Deci, dacă vrei să împrumuţi o armă sau mai multe unui coleg, unui prieten vânător, o poţi face sub acoperirea prevederilor legale de mai sus.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.