Jump to content

34 de gălăţence au renunţat la concediul de creştere a copilului


dcp100168

Recommended Posts

34 de gălăţence au renunţat la concediul de creştere a copilului

34 de gălăţence au decis ca imediat după terminarea concediului de maternitate să se reîntoarcă la muncă şi să nu stea nicio zi în concediu de creştere al copilului. ”Cele 34 de tinere mămici lucrează în justiţie, în învăţământul universitar sau în mass media şi au optat direct pentru acordarea stimulentului de 500 de lei, care se acordă lunar, timp de 2 ani, beneficiarilor indemnizaţiei de creştere care optează să stea acasă maxim un an de zile. Cele 34 de mămici nu au ales să stea acasă nici măcar un an, ci au preferat să se reîntoarcă la serviciu”, ne-a declarat directorul Agenţiei de Plăţi şi Prestaţii Sociale Galaţi, Olimpia Ralea.

Potrivit aceleiaşi surse, noua lege prevede că, în cazul naşterii unui copil după data de 1 ianuarie, indemnizaţia lunară de creştere a copilului este cuprinsă între 600 şi maxim 2.400 de lei în cazul în care mămica optează să stea acasă maxim un an de zile. În cazul în care decide să se reîntoarcă mai repede la muncă, mămica respectivă primeşte un stimulent lunar de 500 de lei din partea statului pe o perioadă de 2 ani de la data naşterii copilului. În cazul în care mămica optează pentru a sta cu micuţul acasă timp de 2 ani de zile, cuantumul lunar al indemnizaţiei de creştere a copilului este cuprins între 600 şi 1.200 de lei maxim, dar mămicile nu pot beneficia de vreun stimulent financiar acordat de către stat în cazul în care s-ar întoarce mai devreme de 2 ani la muncă.

”În general femeile cu salarii mari sau active din punct de vedere profesional optează pentru varianta de a sta un an acasă”, ne-a mai declarat directorul Olimpia Ralea. La nivelul judeţului Galaţi există 4.098 de beneficiari ai indemnizaţiei de creştere a copilului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.