Jump to content

Peste 90.000 de hectare vor fi însămânţate anul acesta în Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Peste 90.000 de hectare vor fi însămânţate anul acesta în Galaţi

Până în momentul de faţă au fost arate 38% din suprafeţele propuse pentru însămânţare. Procesul se derulează foarte greu din cauza lipsei precipitaţiilor. Pentru anul agricol 2011– 2012, producătorii agricoli din judeţ au stabilit structura culturilor şi suprafeţele ce urmează a fi însămânţate în toamna acestui an. Astfel, vor fi însămânţate 61.300 hectare de grâu, secară şi triticale, 5.230 hectare cu orz, 2.960 hectare orzoaică de toamnă, 25.170 hectare rapiţă boabe pentru ulei, 100 de hectare legume şi 150 plante de nutreţ. „De remarcat este faptul că arăturile de ară se desfăşoară cu mare dificultate din cauza lipsei ploilor din această perioadă şi a temperaturilor ridicate care au condus la scădearea apei din sol. Întârzierea pregătirii terenurilor duce la ieşirea din perioada pentru semănatul rapiţei pentru ulei”, spune Profira Onode, directorul Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Campania de arături pentru însămânţare se desfăşoară extrem de greu din cauza secetei

Seceta care a pus stăpânire pe întreaga ţară, dar mai ales pe sud-estul acesteia, afectează grav campania de arături pentru însămânţare. Dintre cele 65.300 de hectare care ar trebui arate în Galaţi, au fost arate doar 15.461.

Lucrurile stau din ce în ce mai prost în ceea ce priveşte campania de arături pentru însămânţare. Cu fiecare zi ce trece şi nu se înregistrează precipitaţii, agricultura pe 2012 se prăbuşeşte. Previziunile în acest sens sunt sumbre, iar cifrele le confirmă.

Dintre cele 65.300 de hectare propose, au fost arate doar 15.461.

Conform datelor de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au fost arate doar 13.600 hectare de rapiţă pentru ulei, 75 de hectare de legume de câmp (toate cu ceapă), 734 hectare orz, 160 de hectare cu orzoaiecă de toamnă, 792 de hectare cu grâu şi secară şi 100 de hectare triticale.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.