Jump to content

Universitarii gălăţeni studiază probe din Groenlanda


dcp100168

Recommended Posts

Viitorul planetei s-a discutat la Marasesti

* Zece geografi români de prima mîna au discutat viitorul planetei la Maraseti * Vedeta manifestarii a fost exploratorul Theodor Negoita care tocmai s-a întors din Groenlanda

Cei mai importanti geografi romani ai momentului au participat la sesiunea de comunicari stiintifice organizata la sfirsitul saptaminii trecute la Casa de Cultura «Emanoil Petrut» din Marasesti. Incepind cu prof. univ. dr. doc. Petre Gâstescu de la Institutul de Geografie al Academiei Române, pina la cel mai cunoscut explorator roman contemporan, dr. Theodor Negoita, o pleiada de specialisti din domeniul geografiei au tinut comunicari stiintifice simbata, la Marasesti. In ciuda titlurilor academice si a functiilor detinute de invitati, vedeta zilei a fost exploratorul Theodor Negoita. Daca univeristarii au vorbit mai mult despre lucruri din universul românesc, Theodor Negoita le-a prezentat celor prezenti rezultatele ultimei sale aventuri în Groenlanda. „Pe 8 aprilie am revenit din Antartica unde am participat la expeditia «Groenlanda 2008». Am realizat contacte cu exploratorii americani de la statia americana de cercetari din Groenlanda si vom putea monta în curînd un telescop românesc în aceasta statiune. De asemenea, au fost recoltate probe care vor fi studiate si analizate la Universitatea Dunarea de Jos din Galati”, ne-a spus exploratorul Theodor Negoita. „Evenimentul a fost o reusita fiind una din cele mai importante reuniuni stiintifice de acest fel din tara pentru ca am putut sa avem printre noi nume importante din domeniul cercetarii asa cum sînt exploratorul Theodor Negoita, universitari precum Petre Gastescu, Vasile Cucu, Elena Toma, Ionut Popa si Eduard Samoila, Benefica a fost prezenta dlui Octavian Mindrut, cercetator la Institutul pentru Stiintele Educatiei din Bucuresti, unul din cei care lucreaza la redactarea manualelor de geografie”, ne-a spus ca o concluzie a manifestarii, prof. drd. Alexandra Tataru, de la Colegiul „Edmond Nicolau” din Focsani, secretarul stiintific al sesiunii de comunicari. Pentru marti, cei care iubesc lumea plantelor sint invitati de prof. Nicolae Damian la Pufesti. „Marti vom inaugura la Pufesti Miniparcul Dendrologic care se va numi Alexandru. I. Grosu. Acesta se gaseste în apropierea Caminului Cultural Pufesti”, ne-a spus prof. Nicolae Damian, unul din coorganizatorii evenimentului. Oricît de paradoxal ar parea, marii absenti la aceasta manifestare academica au fost tocmai profesorii de geografie din Vrancea. Inspectorul scolar general Iordache Bostan nu a gasit timp sa onoreze cu prezenta numele de aur ale geografiei românesti, care au facut deplasarea la Marasesti sa vorbeasca profesorilor de geografie, nu sa se asculte unii pe altii. Iordache Bostan însa fusese ocupat cu lansarea candidatilor PNL si nu avea timp de viitorul planetei Terra.

http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=19090

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.