Jump to content

22 Septembrie - Ziua fara masini


muti
 Share

Recommended Posts

A venit timpul să opreşti motorul si sa Imparti drumul.

Joi 22 septembrie 2011 intre orele 16.00 si 20.00 se desfasoara actiunea - "Imparte drumul!" organizata de Clubul de Ciclism Galati.

Prin organizarea acestui eveniment dorim sa atragem atentia soferilor ca si biciclistii sunt participanti la trafic si trebuie sa ne respectam reciproc.

Acest proiect este sustinut de GarantiBank.

Oricine vrea si poate sa ne ajute la impartit pliante este rugat sa ne contacteze pe office@clubciclism.ro .

Programul de impartit pliante va fi astfel:

16.00 - 18.00 - la soferi, in intersectiile aglomerate;

18.00 - 20.00 - la biciclisti pe faleza inferioara si superioara.

Informatii suplimentare gasiti la adresa www.clubciclism.ro.

impartedrumul.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii sunt invitaţi pe 22 septembrie la "Ziua fără maşini"

Evenimentul este menit să îi convingă pe locuitorii municipiului Galaţi să lase automobilele acasă şi face parte din Săptămâna Europeană a Mobilităţii.Pe 22 septembrie organizatorii şi voluntarii vor lansa etapa "Împarte drumul" în principalele intersecţii din oraş, prin împărţirea de pliante informative.

An de an vedem din ce în ce mai mulţi biciclişti, dar prea puţină mişcare din partea autorităţilor în a ne oferi infrastructura sau informaţiile necesare pentru a ne deplasa pe două roţi. Anul acesta Clubul de Ciclism Galaţi va folosi "Ziua Fără Maşini" de pe 22 septembrie ca punct de plecare într-un proiect de conştientizare şi informare, ce va avea două evenimente principale, pe 22 şi 25 septembrie, dar şi o componentă continuă pe viitor, prin o secţiune cu informaţii utile pe site-ul propriu.

Pe 22 septembrie, la orele amiezii, organizatorii şi voluntarii vor lansa etapa "Împarte drumul" în principalele intersecţii din oraş, prin împărţirea de pliante informative, ce conţin informaţii utile pentru şoferi şi biciclişti.

Cea de-a doua etapă va avea loc pe 25 septembrie şi constă într-o plimbare în grup pe străzile oraşului, un fel de marş de protest japonez, silenţios, un mesaj civilizat trimis de participanţi către societate, către autorităţi. Intitulată "Marea Bicicleală!", această etapă vrea să strângă la start cât mai mulţi biciclişti, pentru ca mesajul să fie cât mai clar: "Existăm! Este necesar să fim văzuţi, dar să nu fim percepuţi negativ, şi poate vor urma şi ceva piste făcute cu simţ de răspundere", a declarat George Calinovschi, unul dintre iniţiatorii proiectului.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

A inceput Saptamana Mobilitatii Europene

European Mobility Week, sau Saptamana Mobilitatii Europene, a inceput deja, iar la ea iau parte si orase din Romania, printre care Timisoara, Sighisoara, Curtea de Arges, Galati si multe altele, printre care si Bucurestiul. La campanie, care a ajuns la a zecea editie, participa peste 2.000 de orase din mai mult de 40 de tari. Spania are cele mai multe orase inscrise – 627, in timp ce Romania participa cu 46.

European Mobility Week este o campanie care are ca scop sensibilizarea oamenilor, astfel incat acestia sa foloseasca transportul public, bicicleta, mersul pe jos, in detrimentul masinilor personale. De asemenea campania incurajeaza orasele europene sa promoveze aceste modalitati de transport si sa investeasca in infrastructura regionala.

Saptamana Mobilitatii se desfasoara in perioada 16-22 septembrie si este, potrivit organizatorilor campaniei, o oportunitate pentru orasele europene sa ia parte la cel mai important si raspandit eveniment al mobilitatii sustenabile.

green-report.ro

Link to comment
Share on other sites

As dori sa vin cu bicicleta la munca in fiecare zi, dar din pacate nu este posibil deoarece nu exista standuri pentru parcarea bicicletelor in conditii de siguranta. Ar fi trebuit macar la institutiile publice sa fie montate, dar ...

Link to comment
Share on other sites

Cicliştii au pledat pentru responsabilitate

20 de membri şi voluntari ai Clubului de Ciclism Galaţi le-au oferit, ieri după-amiază, şoferilor şi bicicliştilor pliante conţinând recomandări privind comportamentul responsabil în trafic. Acţiunea, desfăşurată sub sloganul „Împarte drumul!”, s-a înscris în seria de manifestări dedicate Zilei Europene a Mobilităţii sau Zilei fără Maşini.

Pliantele au fost concepute în aşa fel încât informaţiile să fie asimilate uşor de către destinatari. „Volumul unei biciclete este de zece ori mai mic decât cel al unui automobil - aveţi grijă la unghiurile moarte!

Atenţionarea unui biciclist se face printr-un claxon scurt, la 50 de metri distanţă; claxonatul lângă el îl poate speria şi dezechilibra. Nu te supăra când un biciclist se aşază în faţa ta la semafor, unghiurile moarte şi noxele fac ca acela să fie cel mai bun şi sigur loc!”, sunt câteva dintre sfaturile adresate conducătorilor auto.

Clubul de Ciclism Galaţi a pregătit recomandări şi pentru pasionaţii sportului pe două roţi. „Nu merge pe bicicletă după ce ai consumat alcool, timpul de reacţie la situaţiile apărute în trafic se dublează!

Lasă MP3-ul deoparte când pedalezi, trebuie să fii foarte atent la tot ce se întâmplă în jurul tău pentru a preveni situaţii neplăcute! Şinele de tramvai sau de tren se traversează doar perpendicular, altfel rişti să-ţi alunece roata bicicletei şi să te trezeşti pe jos”, le-au transmis membrii Clubului de Ciclism, prin intermediul pliantelor, colegilor de pistă.

Materialele informative le-au fost distribuite, după ora 16.00, şoferilor care au tranzitat cele mai mari intersecţii din oraş: Brăilei cu Frunzei, George Coşbuc şi Traian, Siderurgiştilor cu Gheorghe Doja şi Basarabiei cu Domnească. Ele au ajuns şi la bicicliştii care s-au plimbat pe Faleza Dunării, după ora 18.00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.