Jump to content

Bursele de merit, mai mici decât cele sociale


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bursele de merit, mai mici decât cele sociale

Primarii şi consiliile locale îşi bat joc de elevii cu rezultate bune la învăţătură, oferind sume jenante drept burse de merit.

Pentru a primi “bani de liceu”, în valoare de 180 de lei pe lună, elevii care provin din familii defavorizate (cu un venit de maximum 150 de lei pe lună pe membru de familie) trebuie să nu însumeze mai mult de 20 de absenţe. Iniţiativa nu este rea, dar dacă luăm în considerare sumele jenante pe care le primesc elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură (n.r., sume stabilite de primării şi consiliile locale), situaţia devine de-a dreptul umilitoare.

În judeţul Dâmboviţa, de exemplu, elevii care au obţinut media generală de minimum 9,63, medii la disciplinele studiate doar de 8, 9 şi 10 şi media 10 la purtare, primesc bursă de studiu în valoare de 6 lei pe lună. Cei care obţin media minimum 9,83, medii la discipline de doar 9 şi 10 şi 10 la purtare, primesc bursă de merit în valoare de 9 lei pe lună.

Ceva mai norocoşi sunt elevii silitori din Iaşi, unde atât bursa de studiu, cât şi cea de merit au o valoare de 20 de lei pe lună.

Consilierii locali din Galaţi au fost ceva mai darnici cu elevii. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, pentru bursele de studiu au fost stabiliţi 292 de beneficiari, suma totală alocată fiind de 11.680 lei, iar de bursă de merit se vor bucura 196 de copii, suma totală alocată fiind de 9.800 de lei. Astfel, bursa de studiu este de 39 de lei pe lună, iar cea de merit este de 49 de lei.

Unul dintre judeţele cu cele mai mari burse este Vaslui. Elevii care obţin minim media generală 9,20 primesc o bursă de studiu în valoare de 45 de lei pe lună, iar cei care obţin 9,80 primesc bursă de merit în valoare de 65 de lei.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.