Jump to content

Doi gălăţeni la "Operetă"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Doi gălăţeni la "Operetă"

Gabriel Croitoru va susţine un recital la vioara Guarnieri, pe 12 mai, la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", în cadrul Stagiunii camerale "Bösendorfer". Croitoru va fi acompaniat la pianul Bösendorfer de Valentin Gheorghiu. Ambii muzicieni sunt gălăţeni.

Programul recitalului cuprinde: L. van Beethoven – Sonata a VIII-a pentru pian şi vioară în Sol major op. 30 nr.3, G. Enescu - Sonata a III-a pentru pian şi vioară în La minor op.25 "În caracter popular românesc" şi L. van Beethoven – Sonata a IX-a pentru pian şi vioară în La major op. 47 "Kreutzer".

Recitalul face parte din seria de manifestări prezentate de Teatrul de Operetă "Ion Dacian", sub egida Stagiunii Camerale Bösendorfer şi deschisă printr-un concert susţinut de Alexandru Tomescu, la vioara Stradivarius, şi pianistul Horia Mihail. Stagiunea camerală "Bösendorfer" are ca scop punerea în valoare a pianului achiziţionat în luna ianuarie de Ministerul Culturii şi Cultelor pentru Teatrul de Operetă, care are o valoare de circa 70.000 de euro.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ma bucur pentru faptul ca cei ce scriu pe acest forum sunt vigilenti, cu adevarat vigilenti. multi ii cunosc pe acesti mari artisti dar putini isi amintesc de faptul ca sunt nascuti in Galati (fireste, la fel si fratii lor, pe de o parte maestrul Stefan Gheorghiu iar pe de alta violonistul Florin Croitoru). asadar felicitari pentru cei ce au sesizat si indicat acest fapt inedit, onorabil pentru traditia culturala a Galatiului, din care, in treacat fie spus, (ca sa ne referim doar la nume mari din muzica) au mai plecat fratii Sarbu, fratii Nichiteanu, Radu Lupu... daca aveti drum prin Bucuresti luni 12 mai, veniti sa ii vedeti! va fi cu sigurata un eveniment memorabil.

si tot in treacat: doi galateni...si jumatate la Opereta, pentru ca producatorul stagiunii Bosendorfer (sub egida careia se desfasoara recitalul celor doi) si cel care a avut ideea realizarii acestui eveniment, este Stefan Doniga, pianist nascut, crescut si educat si el la Galati.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.