Jump to content

Viol şi crimă la Ciureştii Noi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Viol şi crimă la Ciureştii Noi

Noaptea de 26/27 septembrie a.c. a fost, din păcate, ultima pentru Zânca Grigoraş, în vârstă de 88 de ani, din satul Ciureştii Noi, comuna Bălăşeşti. Bătrâna a fost găsită moartă, de către fiul ei, în dimineaţa zilei de 27 septembrie. Era plină de sânge, cu faţa tumefiată, cu buzele efectiv zdrobite.

Feciorul defunctei a anunţat Poliţia, după care, imediat, lucrători de la Serviciul Investigaţii Criminale, specialişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi au descins la locul faptei. Cercetările la faţa locului, identificarea, reţinerea şi audierea autorului crimei, precum şi reconstituirea oribilelor fapte s-au prelungit, pe 27 septembrie, până târziu în noapte.

„Autorul violenţelor care au dus la decesul victimei este, după cum ne-a declarat Alfredo Simionescu, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, Gavrilă Marian, de 23 de ani, din aceeaşi localitate cu victima.

Acesta, prin constrângere, a întreţinut raport sexual normal cu bătrâna pe care a lovit-o cu corpuri contondente, căreia i-a comprimat apoi toracele, sufocând-o. Individul a recunoscut totul, participând apoi la reconstituirea organizată de reprezentanţii organelor de cercetare şi urmărire penală. Autorul violului şi al crimei a fost reţinut pe baza unei ordonanţe emise de procuror, ieri fiind prezentat instanţei de judecată în vederea arestării preventive.”

Recidivist, îmbibat cu ţuică şi vin nou

Sunt, în continuare, demne de reţinut câteva dintre detaliile abominabilelor fapte. Unul dintre amănuntele importante este şi acela că autorul violului şi al crimei este recidivist, că mai fusese condamnat chiar în acest an pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu. De fapt, aşa cum avea să declare în timpul cercetărilor, Gavrilă Marian a intenţionat şi atunci să violeze o bătrână, dar, nefiind într-o stare foarte avansată de ebrietate, ar fi realizat gravitatea şi grozăvia unei asemenea fapte şi s-ar fi oprit la timp, ceea ce nu s-a mai întâmplat în noaptea de 26/27 septembrie, când a comis un viol şi o crimă în acelaşi timp.

Pe parcursul zile de 26 septembrie lucrase la cules la vie, după care a băut rachiu şi must înăsprit, astfel încât a ajuns într-o stare avansată de ebrietate. De altfel, autorul însuşi a motivat gestul criminal ca fiind comis din cauza stării pe care i-o dăduse alcoolul ingerat.

Victima violului şi a crimei comise de Gavrilă Marian locuia mai spre marginea satului Ciureştii Noi, acesta fiind, ca şi în alte cazuri, un element luat adesea în calcul de agresori, de violatori, de hoţi, de criminali şi tâlhari.

Culmea este că feciorul bătrânei era, în noaptea fatidică, în acelaşi corp de casă şi dormea câteva camere mai încolo. Din nefericire, n-a auzit nimic. N-a auzit ţipetele bătrânei care a fost lovită cu pumnul. Pe un deget, autorul violenţelor avea un ghiul mare, aşa încât efectul loviturilor a fost devastator. Când a plecat de la locul violului şi al crimei, Gavrilă Marian a auzit-o pe victimă horcăind. Se îneca, probabil, cu propriul sânge.

Cum spuneam, autorul crimei mai avea antecedente, locuia sub acelaşi acoperiş cu tatăl său şi cu un frate mai mic. De acum, deja „s-a mutat”! Va „locui”, cu de-a sila, dincolo de gratii, departe de libertate. Din păcate, bătrâna din Ciureştii Noi, care a învins aproape nouă decenii greutăţile inerente ale vieţii, n-a avut parte de o moarte naturală, cursul vieţii fiindu-i frânt cu violenţă şi atrocitate.

Faptul că violatorul/criminal şi-a recunoscut faptele şi că regretă nu mai ajută la nimic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Criminalul din Ciureşti a primit 18 ani de închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au ajuns la o concluzie finală în dosarului în care Gavrilă Marian (23 de ani), din Ciureştii Noi, era inculpat pentru viol şi omor deosebit de grav. În luna septembrie, tânărul a batjocorit şi ucis o femeie de 88 de ani. Magistraţii l-au trimis după gratii pentru 18 ani.

Crima i-a îngrozit pe locuitorii satului Ciureştii Noi, comuna Bălăşeşti. Zânca Grigoraş, în vârstă de 88 de ani, a fost găsită moartă, de către fiul ei, în dimineaţa zilei de 27 septembrie 2011. Era plină de sânge, cu faţa efectiv distrusă. Bărbatul a anunţat Poliţia, iar prinderea criminalului a fost o chestiune de doar câteva ore. Până la miezul nopţii, Gavrilă Marian, de 23 de ani, din aceeaşi localitate cu victima, recunoscuse deja fapta şi fusese făcută şi reconstituirea.

Tânărul a recunoscut că a violat-o pe bătrână, după ce, în prealabil, a lovit-o în mod repetat cu o bucată de lemn. Apoi a strâns-o de gât până când femeia ţi-a dat duhul. A fost arestat şi dus în Penitenciar, de unde a mai ieşt între timp doar pentru a fi dus în faţa judecătorilor.

Autorul violului şi al crimei este recidivist. El mai fusese condamnat, cu suspendare, chiar în primăvara lui 2011, pentru violare de domiciliu, faptă săvârşită împotriva aceleiaşi persoane pe care acum a ucis-o! Gavrilă Marian a declarat, cu seninătate, că a vrut şi atunci să violeze o bătrână, dar s-a sperit de o serie de zgomote din curtea şi a fugit.

Detaliile crimei sunt halucinante. Pe parcursul zile de 26 septembrie, criminalul lucrase la cules la vie, după care a băut rachiu şi must înăsprit, astfel încât a ajuns într-o stare avansată de ebrietate.

Culmea este că fiul bătrânei era, în noaptea fatidică, în acelaşi corp de casă şi dormea câteva camere mai încolo. Din nefericire, n-a auzit nimic. N-a auzit ţipetele bătrânei care a fost lovită cu un lemn şi cu pumnul. Pe un deget, autorul violenţelor avea un ghiul mare, din metal, aşa încât efectul loviturilor a fost devastator. Faţa i-a fost distrusă.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au concluzionat că, dată fiind fapta anterioară, violul şi crima au fost de fapt premeditate. A primit 18 ani de închisoare, din care 16 ani pentru ultimele fapte şi doi ani de pedeapsa suspendată. De asemenea, Gavrilă Marian a fost obligat să plătească despăgubiri de peste 1,3 miliarde de lei vechi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.