Jump to content

Chinezii de la ZTE vin la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Chinezii de la ZTE vin la Galaţi

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, vineri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că sunt foarte multe firme care vor să investească în România. Vreme a spus că a avut discuţii cu mai multe firme străine care au intenţia de a investi în România, cele mai recente fiind cu firmele chinezeşti Huawei şi ZTE. ''Ultimele discuţii au fost cu ZTE şi Huawei, două firme chinezeşti foarte mari. Huawei este numărul doi în lume în domeniul comunicaţiilor, ba s-ar putea să fie chiar prima. Deci, ele vor să deschidă afaceri în România. ZTE, specializată pe hard, vrea să deschidă o fabrică de periferice. Huawei şi-a exprimat intenţia de a deschide un centru de service, dar nu în sensul pe care îl ştim noi. Ei au comunicaţii, au centrale telefonice, dezvoltă tehnologii de viitor, iar pentru acestea service-ul se face prin internet prin centre speciale de service'', a afirmat Vreme.

Ministrul a menţionat că firma ZTE a solicitat deja să fie dirijată spre anumite zone apte pentru investiţii, în acest sens urmând să facă nişte vizite de informare, una dintre zone fiind şi municipiul Galaţi unde există singurul Parc de Sofware din România. ''De aceea sunt şi aici, la Galaţi, pentru ca în discuţiile cu cei de la ZTE, Huawei, Dell, Oracle să putem să avem date concrete unde pot să vină, pentru că şi ei simt nevoia de a merge spre provincie. Sunt foarte multe firme care vor să investească în România să-şi reloce investiţiile pe care le au la ora actuală în ţări europene spre România, iar eu v-am dat doar câteva exemple'', a afirmat Vreme.

ZTE (Zhong Xing Telecommunication Equipment Company Limited) este o companie producătoare de echipamente de telecomunicaţii din Republica Populară Chineză. Compania a avut venituri de 9 miliarde de dolari în anul 2009. În trimestrul al patrulea din anul 2010, compania a vândut 16,8 milioane de telefoane mobile, devenind al patrulea producător la nivel mondial, fiind depăşit ca volum comercial numai de Nokia, Samsung si LG. În tot anul 2010, compania a vândut 28,7 milioane de telefoane mobile, situându-se pe locul 8, cu un procent de 1,8% din piaţa mondială.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.