Jump to content

Nouriel Roubini: Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se autodistruge


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Nouriel Roubini: Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se autodistruge

Intemeietorul teoriei socialismului stiintific, Karl Marx, a avut dreptate in privinta autodistrugerii capitalismului, spune, intr-un interviu acordat Wall Street Journal, Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom al Economiei: "Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se distruge din interior", a afirmat Roubini. "Pietele nu functioneaza", a mai adaugat el.

Nouriel Roubini este de parere ca economia globala merge in directia unei recesiuni colective, in frunte cu Statele Unite, Zona euro si Japonia, iar Guvernele au facut exact lucrurile gresite, in incercarea lor de a preveni fenomenul. "Fiecare companie vrea sa supravietuiasca, reducand costurile cu forta de munca. Costurile cu forta de munca inseamna venitul salarial si consumul. Din cauza asta este un proces autodistructiv", este explicatia lui Roubini.

Economistul american Nouriel Roubini este recunoscut pentru pesimismul sau si a devenit celebru gratie faptului ca a prezis, inca din 2005, criza economica globala izbucnita doi ani mai tarziu.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.