Jump to content

Galaţiul - cel mai sigur judeţ din ţară!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galaţiul - cel mai sigur judeţ din ţară!

Potrivit datelor statistice, la Galaţi s-au înregistrat 956 de infracţiuni la 100.000 de locuitori, "scor" cu care judeţul este pe ultimul loc pe ţară. Adică la Galaţi există ce mai mică infracţionalitate din România. Brăila ocupă penutimul loc al acestui inedit top.

În comparaţie cu 1990, infracţionalitatea a crescut la Galaţi cu 71%. Pare mult, dar este de remarcat că doar trei judeţe reuşesc să se afle sub 100%: Galaţi, Brăila şi Ilfov.

Cea mai mare creştere a numărul de infracţiuni, în ultimii 20 de ani, se înregistrează în: Harghita (724%), Alba (547%) şi Argeş (461%).

În cifre absolute, cele mai multe infracţiuni la 100.000 de locuitori se înregistrează într-un triunghi format de judeţele Hudeoara, Gorj şi Alba, în fapt o zonă minieră în care, în ultimii ani, au apărut zeci de mii de şomeri. La Hunedoara, judeţul cu cele mai multe infracţiuni din România, se înregistrează 2.549 de fapte penale, anual, la 100.000 de locuitori.

Tipuri de infracţiuni luate în calcul de statistică

Infracţiunile pot fi definite astfel: împotriva persoanei (vătămare, omor, viol, lovituri), impotriva patrimoniului (furt, tâlharie, delapidare, înşelăciune), contra avutului privat şi public (furt, tâlhărie, delapidare, inselaciune), infracţiuni silvice, infracţiuni de serviciu (dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite), infracţiuni contra autorităţii (ultraj), infracţiuni economice (speculă), infracţiuni care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială (ultraj contra bunelor moravuri), infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Zilele trecute am citit că locuiesc în cel mai puțin poluat oraș, acum aflu că trăiesc în cel mai sigur oraș :-? . Sper să ajung să citesc și știrea conform căreia în Galați se dărâmă infecțiile astea de garaje betonate construite aiurea. Cred că ăsta va fi primul criteriu pe care îl voi lua în calcul la următoarele alegeri.

Link to comment
Share on other sites

Se pare că topul respectiv este din 2009, deşi asta nu justifică situaţia Galaţiului....

Topul judetelor dupa numarul infractiunilor

Econtext a realizat harta infractionalitatii din Romania. In primul rand, am ierarhizat toate judetele in functie de numarul infractiunilor inregistrate in anul 2009, anul din care sunt cele mai recente date. Pentru a se stabili rata infractionalitatii se ia in calcul numarul infractiunilor inregistrate si solutionate la 100.000 locuitori (se utilizeaza populatia stabila la 1 iulie, in anul de referinta).

Harta infractionalitatii – numarul infractiunilor inregistrate in toate judetele Romaniei in 2009

post-2782-0-52205800-1317746695_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Galaţiul - singurul judeţ cu mai puţin de 1.000 de infracţiuni / 100.000 locuitori

Rata infracţionalităţii a crescut, în România, cu aproape 300%, în ultimii 20 de ani. E drept, a scăzut, uşor, în 2010 -anul pentru care s-au făcut ultimele raportări-, faţă de anul precedent. Se înregistrează şi soluţionează, anual, circa 28.000 de infracţiuni, respectiv 1.400 de infracţiuni la suta de mii de locuitori.

Faţă de această medie, există diferenţe semnificative, de la un judeţ, la altul, după cum arată un top realizat de Econtext. Astfel, de ani de zile, topul infracţionalităţii este dominat de triada Hunedoara – Alba – Gorj, cu 2384, respectiv 2.094 şi 1.926 infracţiuni înregistrate şi soluţionate / suta de mii de locuitori.

La polul opus, singurul judeţ cu mai puţin de 1.000 - respectiv 985 - de infracţiuni / 100.000 locuitori este Galaţi. Galaţi este şi judeţul în care rata infracţionalităţii a crescut cel mai puţin (cu circa 76%), raportat la anul 1990.

Paradoxal, însă, Galaţi se poziţionează pe locul doi între judeţele cu cele mai multe persoane condamnate definitiv (285 la suta de mii de locuitori). Faptul ar putea sugera ca Poliţia din Galaţi este cea mai eficientă în combaterea criminalităţii – instrumentând un număr mic de dosare, dar reuşind ca cel puţin o pătrime dintre acestea să se finalizeze în sensul constatărilor iniţiale.

Din acest punct de vedere, judeţul Giurgiu stă foarte prost, cu 1.772 de infracţiuni instrumentate în 2010 şi doar 132 de condamnări definitive – o rată de „succes” de sub 7,5%! Practic, în Giurgiu, mai bine de nouă hoţi şi criminali din zece nu plătesc pentru faptele lor. Fie Poliţia îşi face extrem de prost treaba în Giurgiu, fie procurorii şi judecătorii sunt „setaţi” pe NUP-uri şi „trântiri” de dosare.

jurnalul.ro

post-2782-0-93022300-1330638712_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.