Jump to content

Renumitul oftalmolog Mircea Olteanu s-a stins din viata


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Renumitul oftalmolog Mircea Olteanu s-a stins din viata

Ieri dimineata reputatul profesor Mircea Olteanu a decedat la Spitalul Elias. Corpul neinsufletit al oftalmologului va fi depus sambata 8 octombrie, la capela Spitalului Militar Central Bucuresti, iar inmormantarea va avea loc duminica 9 octombrie, ora 13.00.

Prof.dr. Mircea Olteanu s-a nascut in urma cu 85 ani la Galati. A urmat Facultatea de Medicina, a devenit medic, profesor, general si s-a impus in medicina romaneasca, fiind recunoscut insa si pe plan mondial. Din functia de prof. univ. la Facultatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti a elaborat si aplicat metode chirurgicale originale in strabismul paralitic. A fost creator de scoala, cu contributii in oftalmologie, chirurgie plastica oftalmologica, transplantul de cornee. A infiintat in Romania un centru de transplant de cornee. A publicat nenumarate lucrari stiintifice in domeniu. A fost atat membru al unor academii din strainatate, cat si membru de onoare al Academiei Romane.

În intervalul 1970-1987, a condus sectia de oftalmologie a Spitalului Militar Central (SMC), perioada in care aceasta sectie a cunoscut cea mai importanta dezvoltare, atat materiala cat mai ales umana, ajungand la rangul de Clinica Universitara de Oftalmologie a SMC, cea mai importanta baza de invatamant oftalmologic universitar si post universitar din tara, care a format generatii intregi de oftalmologi civili si toti oftalmologii militari. De asemenea, a fost primul oftalmolog roman care s-a ocupat serios de domeniul chirurgiei oculoplastice.

paginamedicala.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.