Jump to content

Bancnota falsă din ATM

Recommended Posts

Posted

Un gălăţean susţine că a extras dintr-un ATM o bancnotă falsă

Un gălăţean susţine că a extras dintr-un ATM al BRD Group Societe Generale o bancnotă falsă de 100 de lei, dar reprezentanţii unităţii bancare unde este amplasat bancomatul nu au dorit să comenteze acuzaţiile bărbatului, analizând însă plângerea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX. Nicuşor Cantoneanu, de 30 de ani, din Galaţi, spune că luni, a încercat să scoată de pe cardul soacrei sale suma de 2.100 de lei şi a constatat apoi că una dintre bancnotele de 100 de lei este falsă. El s-a prezentat la ghişeele unităţii bancare din cartierul gălăţean Micro 39 şi a sesizat angajaţilor băncii acest lucru. "După ce am extras banii, am plecat să-i număr în maşină, pentru că prin preajmă era multă lume. În timp ce număram, am văzut că marginea uneia dintre bancnote era ştearsă şi am crezut că e posibil să fi fost spălată din greşeală şi să se fi decolorat. Am mers apoi să plătesc avansul pentru un teren, am dat întreaga sumă, dar i-am avertizat pe acei oameni că una dintre bancnote este decolorată. Unul dintre cei cărora le-am dat banii a umezit un deget şi a tras cu el peste banul respectiv şi mi-a arătat că i-a rămas cerneală pe mână", a declarat Nicuşor Cantoneanu. Bărbatul a povestit că s-a întors după o oră la bancă, arătând angajaţilor bancnota falsă şi chitanţa de la bancomat. "Am prezentat unei angajate de la bancă bonul şi hârtia falsă şi i-am explicat situaţia. Ea mi-a spus că banca lor nu poate să pună în circulaţie bancnote false şi că reprezentanţii băncii nu au de unde să ştie dacă am luat banii de la ei. Am încercat să le explic faptul că dacă aveam un ban fals pe care încercam să îl plasez nu eram nebun să vin cu el la o bancă. Aşa că m-au îndrumat să vorbesc cu doamna directoare a unităţii, care a vorbit frumos cu mine şi m-a sfătuit să dau o declaraţie. Ea mi-a zis că sesizarea mea va ajunge la Bucureşti, pentru verificări. Bancnota respectivă a rămas acolo, la bancă, şi nu am primit alta în schimb. Nu am depus o plângere la poliţie, pentru că eu am lăsat bancnota falsă celor de la bancă", a declarat Cantoneanu. Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, directorul filialei BRD Galaţi, Cristian Dobre, a declarat că aşteaptă ca organele de anchetă să facă cercetări în acest caz şi să prezinte concluziile. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, subcomisarul Ştefan Gohoreanu, a confirmat că bărbatul care susţine că a extras o bancnotă falsă de la un bancomat nu a depus plângere la Poliţie.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.