Jump to content

Brutăriile gălăţene respectă gramajul impus


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Brutăriile gălăţene respectă gramajul impus

Conform Ordinului 165/2011, de la 15 septembrie, pâinea pe care o punem pe masă trebuie să aibă minimum 300 de grame. „Viaţa liberă” a vrut să vadă dacă acesta este respectat, şi a cântărit pâinea produsă de patru dintre societăţile comerciale gălăţene, întrucât şi de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului ni s-a spus că nu s-au găsit nereguli. Am cumpărat, ca orice cetăţean, câte o pâine din mai multe magazine din oraş.

Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că fiecare dintre pâinile de la societăţile Gamacris Group, Galmopan, Hello Cuky’s şi Arcada aveau cantitatea impusă, ba chiar o depăşeau cu câteva grame.

Aşa am descoperit că franzela de la Cuky’s cântăreşte 318 grame. De la Galmopan am cumpărat atât pâine ambalată, cât şi vrac, care se încadrează, ambele în criteriile impuse. Cea ambalată are 308 grame, iar cea neambalată 310 grame. Şi franzela de la Gamacris respectă prevederile cerute de ANPC, cea cumpărată de noi cântărind 307 grame. Pâinea de Arcada avea cu 4 grame în plus faţă de cât era obligatoriu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

In curand Guvernul va da o lege prin care se va stabili gramajul feliei de paine...intrebarea mea pentru cei de la VL: Veti cantari fiecare felie in parte? Uite de asta nu puteam eu sa dorm si ma zvarcoleam in pat: painea are sau nu are gramajul impus de Guvern. Zice clar: MINIM 300g. Din moment ce la CPC nu a venit nicio plangere.....hai sa ne bagam in seama :))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.