Jump to content

Alegeri la Colegiul Medicilor Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Alegeri la Colegiul Medicilor Galaţi

La acest sfârşit de săptămână, la Colegiul Medicilor Galaţi s-a desfăşurat primul tur al al alegerilor pentru desemnarea componenţei Comisiei de Disciplină, cea mai importantă comisie a colegiului.

La nivelul Colegiului Medicilor Galaţi sunt membri 845 de medici şi pentru ca alegerile să fie validate din primul tur trebuiau să voteze 2/3 din membrii cu drept de vot, adică 430 de medici. Asta chiar dacă din cei 845 de membri aveau drept de vot la aceste alegeri doar 654 de medici, deoarece restul, 191, nu şi-au plătit cotizaţia aşa că nu aveau drept de vot. Dacă doreau să voteze puteau să plătească cotizaţia pe loc, dar nu s-au înregistrat astfel de solicitări. Din păcate, însă, din cei 654 de medici care aveau drept de vot s-au prezentat la urne doar 139 de votanţi, iar în acest caz va avea loc cel de-al doilea tur.

„Acesta va avea loc între 13 şi 15 octombrie şi atunci nu va mai conta câşi medici votează. Indiferent de numărul votanţilor, componenţa comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor se va stabili la numărarea voturilor, în ordinea descrescătoare, primele cinci persoane care vor avea cele mai multe voturi urmând a face parte din această comisie”, a precizat dr. Costinela Georgescu, preşedintele Comisiei Electorale a alegerilor pentru comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Galaţi.

Candidaţii nu se vor schimba faţă de primul tur, aceiaşi 13 medici concurând pentru cele cinci locuri ale comisiei de disciplină.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor la Colegiul Medicilor

La acest sfârşit de săptămână a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor pentru stabilirea componenţei Comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor. Din cei peste 600 de medici cu drept de vot au participat la alegeri ceva peste jumătate. Iată care sunt rezultatele preliminare: Dorel Firescu - 165 voturi, Gabriela Dragomir - 151 voturi, Sorin Ungurianu - 145 voturi, Iulius Fulga - 133 voturi, Paul Ichim - 131 voturi, Nicolae Bacalbaşa - 130 voturi, Cosma Ţapliuc - 124 voturi, Dumitru Işfan - 122 voturi, Lidia Drăgan - 87 voturi, Liliana Pavel - 76 voturi, Mihai Bucatanschi - 71 voturi, Miruna Drăgănescu - 43 voturi şi Cramen Niţă - 31 de voturi.

”Aceste vrezultate vor fi trimise la Bucureşti pentru a fi validate. Apoi, dintre primii cinci clasaţi ca număr de voturi, se va alege preşedintele Comisiei de disciplină şi un al şaselea clasat va fi numit membru supleant”, a precizat dr. Costinela Georgescu, preşedintele Comisiei Electorale a Colegiului Medicilor. Pe 10-12 noiembrie medicii gălăţeni vor fi chemaţi, iar la urne, de data asta pentru a-şi alege reprezentanţii în comisia locală a Colegiului, reprezentanţii în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România precum şi componenţa comisiei de cenzori.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Au votat doar 60 de medici din cei peste 700 aşteptaţi la urme

În weekendul care a trecut, medicii gălăţeni au fost aşteptaţi la urne pentru a-şi vota atât reprezentanţii în adunarea generală a reprezentanţilor din Colegiul Medicilor din România, cât şi membrii în consiliul teritorial al Colegiului Medicilor Galaţi, dar şi reprezentanţii în comisia de cenzori.

Problema este că aceste alegeri cu miză, deoarece după alegerea celor 13 membri ai consiliului teritorial, dintre ei se va alege din nou noul preşedinte al Colegiului Medicilor, nu au trezit se pare prea mult interes. Cel puţin nu la primul tur. „Au votat 60 din cei peste 700 de medici cu drept de vot care erau aşteptaţi la urne. Aşa că va mai avea loc şi cel de-al doilea tur al acestor alegeri, care va fi programat peste două săptămâni, în perioada 24-26 noiembrie”, a precizat dr. Costinela Georgescu, preşedintele biroului electoral al Colegiului Medicilor Galaţi.

Pentru consiliul teritorial al Colegiului Medicilor se vor înfrunta 24 de candidaţi pe 13 locuri, din cei 13 fiind apoi ales noul preşedinte al Colegiului Medicilor Galaţi. În cursă s-a înscris şi dr. Dumitru Cristea, actualul preşedinte al Colegiului Medicilor Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Medicii gălăţeni au alt preşedinte la Colegiul Medicilor

În urma validării de către Comisia Centrală Electorală a Colegiului Medicilor din România a alegerilor de la Colegiul Medicilor Galaţi, membrii comisiei electorale teritoriale au înaintat mandatele celor aleşi atât la Consiliul Local al Colegiului Medicilor Galaţi cât şi la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România şi în cadrul Comisiei de Cenzori. După primirea mandatelor, cei 13 membri ai Consiliului Local al Colegiului Medicilor Galaţi au trecut iar la vot, de data asta între ei, şi au ales noua conducere a Colegiului Medicilor Galaţi.

”În urma votului final al membrilor Consiliului Local al Colegiului Medicilor Galaţi rezultatele sunt următoarele. Preşedinte al Colegiului Medicilor Galaţi a fost ales prof.dr. Aurel Nechita, vicepreşedinte al Departamentului jurisdicţie a fost ales dr. Mihai Polinschi, vicepreşedinte al Departamentului profesional-ştiinţific a fost aleasă conf.dr. Dana Tutunaru, vicepreşedinte al Departamentului acreditare şi relaţia cu CJAS a fost aleasă dr. Gabriela Dragomir iar secretar al colegiului a fost ales prof.dr. Dumitru Cristea”, a precizat dr. Costinela Georgescu, preşedintele Comisiei Electorale gălăţene.

Alegerea dr. Nechita în postul de preşedinte al medicilor gălăţeni nu reprezintă deloc o surpriză, atâta vreme cât la scrutin acesta a şi avut cele mai multe voturi. E vorba de 300 din cele peste 400 exprimate.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.