Jump to content

60 de copii gălăţeni au ajuns în grija statului în acest an


dcp100168
 Share

Recommended Posts

60 de copii gălăţeni au ajuns în grija statului în acest an

De la violenţe fizice la sărăcie şi boli psihice, o gamă variată de factori fac ca mulţi copii să nu poată avea o viaţă normală, alături de cei care le-au dat viaţă. O categorie specială o formează copiii celor plecaţi în străinătate, numărul minorilor lăsaţi singuri acasă fiind în scădere.

60 de minori din judeţul Galaţi au ajuns, de la începutul acestui an, din grija familiilor în cea a statului.

Copiii ai căror copilărie le-a fost furată de părinţi care abuzează de alcool ori care, din cauza sărăciei, îi ţin ca pe animale ori îi părăsesc pentru a pleca să câştige o bucată de pâine provin cel mai adesea din mediul rural.

"În privinţa minorilor preluaţi în regim de urgenţă s-au luat măsuri diferite. Desigur, prima soluţie pentru care se optează este plasarea în familia extinsă. Dacă acest lucru nu este posibil, se încredinţează asistenţilor maternali sau în centre. Îngrijorător este că, cel puţin pentru judeţul Galaţi, cauza principal pentru care am fost nevoiţi să preluăm copii din familii este violenţa pe seama consumului de alcool", precizează Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

În topul cautelor care au contribuit la "ruperea" minorilor abuzaţi de familii se mai regăsesc sărăcia, bolile psihice, dar şi abandonarea copiilor de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.