Jump to content

Punct final în câteva dosare cu rezonanţă judecate în instanţele gălăţene


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Mai multe dosare care au ţinut capul de afiş al ziarelor îşi aşteaptă finalul în această săptămână. Silviu Vlasie, Iona Banaş, dar şi cei acuzaţi în dosarul Ghimpu vor afla care le va fi soarta. Primii doi sunt foşti funcţionari ai Primăriei acuzaţi de fapte corupţie şi oricare va fi decizia au căi de atac, ultimul este un dosar cu vechime care a intrat în al şaptelea an de judecată, ajungând însă la final. Silviu Vlasie a fost condamnat de Tribunal la patru ani de puşcărie după ce a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acum a atacat soluţia la Curtea de Apel şi mai are o şansă la Înalta Curte în cazul în care pe va fi nemulţumit de sentinţa pe care o aşteaptă pe 19 octombrie. Important este că până la epuizarea căilor de atac, libertatea îi este garantată. Vlasie conducea Direcţia Urbanism, iar anchetatorii l-au acuzat că ar fi încercat să-i impună unui om de afaceri să renunţe la procesele pe care le avea cu Primăria şi, la rândul lui, ar fi urmat să uite de o amendă pe care i-o dăduse pentru construirea mansardelor fără autorizaţii.

Banaş este fostul arhitect şef al Primăriei, acuzat de procurorii gălăţeni ai DNA-ului că a luat mită de la patru denunţători ca să le dea autorizaţii de construire în baza unor contracte pe care le avea cu ei sau să intre în legalitate după ce efectuaseră lucrări. Ion Banaş este arestat şi a recunoscut totul aşa cum au arătat în rechizitoriu cei de la DNA, intenţia lui fiind să i se reducă pedeapsa cu o treime şi să scape cât mai repede de un proces public. Alături de el, dar în libertate, mai este o altă inculpată, Luminiţa Micuţă, şi împreună aşteaptă ca Tribunalul să ia o decizie pe 21 octombrie. Tot pentru această dată au fost amânaţi şi cei din lotul Ghimpu. După şapte ani de judecată şi trecerea prin trei instanţe, cazul a intrat în linie dreaptă. Acest dosar a însemnat ceva pentru că unul dintre cei arestaţi a fost Constantin Ghimpu, fost director al pazei combinatului, altfel, ar fi fost un alt furt de pe platformă. El împreună cu opt inculpaţi au fost acuzaţi de sustragerea a două rulouri din tablă, care nu au fost niciodată găsite, dar a căror valoare a fost estimată a se apropia de un miliard de lei vechi. Rămâne de văzut pe 21 octombrie care va fi hotărârea Curţii de Apel care va pune practic punct peste un dosar care a stânit multe controverse.

http://www.viata-libera.ro/justitie/23200-punct-final-in-cateva-dosare-cu-rezonanta

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.