Jump to content

Asigurari si asiguratori


Mikka

Recommended Posts

CSA: Euroins, Carpatica si Astra, "printre asiguratorii cu un numar mai mare de reclamatii" RCA dar care reprezinta circa 2% din totalul dosarelor platite de aceste companii

de Adrian Vasilache HotNews.ro

Miercuri, 19 octombrie 2011, 12:50 Economie | Asigurari

4888 de reclamatii si sesizari au fost primite si solutionate de catre Comisia de supraveghere a asigurarilor (CSA), in primele noua luni din acest an, in scadere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri autoritatea. 3597 de reclamatii au fost legate de probleme cu asigurarile auto obligatorii RCA si Euroins, Carpatica si Astra sunt printre asiguratorii cu un numar mai mare de reclamatii, a spus comisia de supraveghere. Pe de alta parte, numarul de plangeri primite la adresa acestor asiguratori reprezinta circa 2% din numarul de dosare de dauna platite de aceste companii in perioada mentionata, a mai precizat autoritatea.

•"Desi reclamatiile au scazut cu aproape 15 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, fapt care ne bucura, totusi aspectele sesizate, in special in ceea ce priveste asigurarea RCA, raman o problema pe care ne-am propus sa o rezolvam inclusiv prin intensificarea verificarilor privind modul de instrumentare si plata a dosarelor de dauna de catre societati", a declarat Constantin Buzoianu, noul presedinte al CSA.

Conform datelor publicate miercuri de autoritate, 95,93% din totalul reclamatiilor si sesizarilor primite si solutionate in primele noua luni ale acestui an au fost aferente asigurarilor generale, respectiv un numar de 4.689 de reclamatii. Din acestea, reclamatiile privind asigurarile obligatorii RCA au reprezentat 73,59% fiind in numar de 3.597.

•"In pofida numarului ridicat, reclamatiile pe RCA reprezinta doar 0,08% din totalul contractelor incheiate, respectiv 1,4% din dosarele de dauna deschise. Printre societatile de asigurare care au inregistrat un numar mai mare de reclamatii sunt: Euroins, Carpatica si Astra. Cele trei societati detin impreuna o cota de 36,9% din totalul pietei RCA", se arata in comunicatul CSA.

Presedintele autoritatii a tinut sa sublinieze ca "cei trei asiguratori au platit despagubiri, in primele noua luni ale acestui an, de aproximativ 450 milioane lei, pentru un numar total de peste 110.000 dosare. Sesizarile primite de CSA au reprezentat circa 2,0% din daunele achitate de cele trei companii".

In ceea ce priveste asigurarile de viata, s-au inregistrat 199 de reclamatii, adica 4,07% din total.

http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-10462205-csa-euroins-carpatica-astra-printre-asiguratorii-numar-mai-mare-reclamatii-rca-dar-care-reprezinta-circa-2-din-totalul-dosarelor-platite-aceste-companii.htm

Link to comment
Share on other sites

Astea trei sunt cele mai ieftine.

Cine isi face o astfel de asigurare, scumpa!? Poate doar pentru a obtine o reducere la polita CASCO... sau invers in cazul in care are opolita CASCO.

Diferentele sunt foarte mari. Daca la Carpatica platesti pe un RCA, 350 lei, la Allianz (ca ex.) platesti aproape dublu.

Probleme cu acceptarea dosarelor de dauna sunt si la ceilati asiguratori. Numai ca ei au o cota mai mica in piata si nu ies in evidenta. ;)

Important, in caz de accident, sa iesiti din masina (inainte de a le muta) si sa faceti cateva poze din mai multe unghiuri, incercand sa prindeti si numerele de inmatriculare ale masinilor implicate dar si semnele de circulatie din zona. Astea din urma se pot schimba peste noapte! :))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.