Jump to content

Un bărbat din Suceveni şi-a ucis în bătaie concubina


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O femeie din Suceveni a fost ucisă în bătaie de concubin

Atât victima, în vârstă de 38 de ani, cât şi ucigaşul, se aflau în stare de ebrietate. Autorul crimei a fost reţinut de poliţişti imediat după ce şi-a lăsat iubita fără suflare. El riscă să stea după gratii până la 20 de ani dacă va fi găsit vinovat.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă seară, în casa din Suceveni în care locuiau Ionica Gheţău, de 38 de ani, şi concubinul ei, Ionel Cucu. Potrivit procurorului Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, atât bărbatul cât şi femeia consumaseră o cantitate serioasă de alcool. Pe fondul beţiei, cei doi s-au luat la ceartă şi într-un acces de furie Ionel a început să o lovească pe Ionica cu pumnii şi picioarele. Vecinii au auzit strigătele de durere ale femeii, dar până să ceară ajutor, Ionica şi-a dat ultima suflate sub ploaia de lovituri. Poliţiştii au găsit-o pe femeie fără viaţă, iar pe concubinul încă aflat în stare de ebrietate, în curtea casei. „Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru omor", a mai precizat procurorul Simionescu. Pentru fapta sa, bărbatul riscă o pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între 10 şi 20 de ani.

adevarul.ro

Un bărbat din Suceveni şi-a ucis în bătaie concubina

Bărbatul care la sfârşitul săptămânii trecute şi-a ucis în bătaie concubina a fost trimis după gratii de către judecători. El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor şi riscă o pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între 10 şi 20 de ani.

Ionel Cucu, bărbatul din Suceveni care şi-a lăsat iubita fără suflare în urma unor bătăi repetate pe fondul consumului de alcool, a primit mandat de arestare din partea magistraţilor Tribunalului Galaţi.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că, la datele de 13.10.2011 şi 15.10.2011, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Cucu Ionel a lovit-o în mod repetat, în diverse zone ale corpului (preponderent în zona capului), pe concubina sa care a fost găsită decedată, ulterior, în faţa porţii locuinţei acestora", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acuzat de omor, Ionel Cucu va sta în arest 29 de zile. El riscă până la 20 de ani de închisoare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Sentință grea pentru criminalul de la Suceveni

Tragedia a lăsat orfani patru copii. Criminalul nu doar că va înfunda pușcăria pentru mulți ani, dar va trebui să le plătească urmașilor concubinei ucise peste jumătate de milion de lei drept daune morale, precum și pensie de întreținere pentru două fetițe, care sunt minore.

Ionel Cucu a fost arestat toamna trecută, după ce în seara zilei de 15 octombrie, în urma unui conflict cu concubine sa, Ionica Ghețău, de 38 de ani, a bătut-o pe aceasta până când a lăsat-o fără suflare. Medicii legiști au stabilit atunci că femeia a fost lovită cu o sălbăticie rar întâlnită, leziunile interne suferite fiindu-i fatale.

Cucu a fost trimis în judecată pentru omor, iar zilele acestea magistrații Tribunalului Galați au pronunțat verdictul.

Ionel Cucu a fost condamnat la nouă ani închisoare, fiind obligat prin sentința judecătorească să achite despăgubiri importante pentru cei patru copii ai fostei sale iubite, rămași orfani după moartea mamei.

Copiii Ionicăi Ghețau, dintre care cel mai mic va împlini un an abia în luna aprilie, vor primi fiecare câte 10.000 de lei cu titlu de daune morale, iar doi dintre aceștia vor beneficia, din partea criminalului, și de o pensie de întreținere de 200 de lei lunar.

Totodată, cei de la Protecția Copilului vor trebui acum să decidă ce măsuri vor lua în privința copiilor femeii, dar și în ceea ce îl privește pe fiul în vârstă de 14 ani al lui Ionel Cucu, rămas fără părintele care va sta mulți ani după gratii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

O crimă pedepsită mai uşor ca o tâlhărie

Dacă punem în balanţă o tâlhărie care a avut ca urmare o pradă de 390.000 de euro, pedepsită cu 11 ani şi jumătate, şi un omor pentru care s-au dat şase ani şi opt luni de puşcărie, nu poţi să nu observi discrepanţa halucinantă. S-a ajuns într-o astfel de situaţie ca urmare a introducerii legii care-i permite inculpatului să aibă parte de o condamnare redusă cu o treime cu condiţia ca să-şi recunoască fapta aşa cum au prezentat-o procurorii în rechizitoriu.

Aşa a făcut şi Ionel Cucu, care şi-a ucis soţia în bătaie, lăsând în urmă două fetiţe în vârstă de câţiva anişori. Omorul s-a petrecut în octombrie 2011, la Suceveni. La Tribunal, el şi-a recunoscut crima, vorbind şi de „vina” celei ucise. Varianta sa a fost că femeia consuma alcool, pleca de acasă, iar, uneori, ca să le potolească pe copile le dădea să bea. În urma celor doi au rămas şase copii, câte doi copii de fiecare din căsătoriile anterioare, plus cele două fetiţe.

Tribunalul l-a condamnat pe Cucu la nouă ani de puşcărie, iar Curtea de Apel, la şase ani şi opt luni, pentru că şi-a recunoscut crima. Astfel s-a ajuns la situaţia absurdă ca o tâlhărie să fie pedepsită mult mai dur decât un asasinat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.