Jump to content

Resistematizarea drumului DN2B Tirighina costă 5,8 milioane de euro


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Resistematizarea drumului DN2B Tirighina costă 5,8 milioane de euro

Autorităţile gălăţene au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede resistematizarea drumului DN2B. Acesta asigură intrarea şi ieşirea din oraş în partea de vest dinspre municipiile Brăila, Tecuci, fiind artera principală care asigură traficul rutier de tranzit.

Pe acest sector nu există un sistem unitar de scurgere, dirijare şi evacuare a apelor care în timpul ploilor torenţiale inundă platforma drumului punând în pericol desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă şi confort.

Prin proiect se prevede realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale din zona drumului pe sectorul Km129+600-km 131+300 şi dirijarea apelor la canalizare, executarea unei rigole pe partea dreapta a drumului sens intrare în oraş şi a unui şanţ lateral pe partea stângă, executarea unor podeţe tubulare (înainte de accesul pe strada Garofiţa, Castrul Roman, Portul Mineralier), precum şi extinderea părţii carosabile cu a treia bandă de circulaţie, pe sensul intrării în oraş de 3,50 m lăţime pentru vehicule grele.

Lipsa şanţurilor laterale pe sectorul Tirighina-strada Castrul Roman şi a dispozitivelor de captare a apelor pe sectorul S.C. NALBA-Cimitir Cătuşa, favorizează în mod permanent acumularea apelor pe partea carosabilă a drumului cu consecinţe în exploatare: depuneri de mâl şi nămol, instabilitatea căii de circulaţie şi iminenţa producerii de accidente. Valoarea investiţiei se ridică la 25.283.259 lei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.