Jump to content

A murit profesorul universitar Severin Bumbaru


dcp100168
 Share

Recommended Posts

A murit profesorul universitar Severin Bumbaru

Profund îndurerată, Universitatea “Danubius” anunță pierderea Profesorului, Cercetătorului și Colegului SEVERIN MARCEL BUMBARU, născut la Galați, în anul 1933, la 16 octombrie.

Personalitate marcantă a mediului academic gălățean în domeniul informaticii, domnul profesor își începe activitatea didactică în anul 1957 la Institutul Politehnic din Galați, apoi deține funcțiile de Director al Centrului Teritorial de Calcul Electronic din Galați, șef de lucrări și șef al Oficiului de calcul electronic la Universitatea din Galați, Prorector al Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, Director al Colegiului Universitar Tehnic, Economic şi de Informatică de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi (1993-1996) și Şef al Catedrei de Informatică Aplicată de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Domnia sa înființează, în 1993, Catedra de Informatică Aplicată la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pe care o conduce până în anul 2004.

Venirea domnului profesor la Universitatea “Danubius” a însemnat, printre altele, adaptarea produsului soft Sakai, dând astfel naștere celei mai moderne platforme virtuale de învățământ, DANUBIUS ONLINE. Astfel, domnul profesor SEVERIN MARCEL BUMBARU, contribuie semnificativ la comunicarea și colaborarea didactică și științifică a întregii comunități universitare danubiene, îngrijindu-se periodic de instruirea cadrelor didactice în vederea deprinderii lucrului cu această metodă modernă, în special pentru învățământul la distanță.

Multumim domnului Prof. univ. dr. SEVERIN MARCEL BUMBARU pentru că a croit tiparul carierei tinerilor cercetători ai Universității „Danubius” în domeniul informaticii, punându-și amprenta-model didactică și științifică pe formarea noastră, a tuturor cadrelor didactice ale acestei Universități.

Pierderea părintelui – profesor SEVERIN MARCEL BUMBARU, în aceeași octombrie care l-a adus pe lume, lasă, de astăzi, Platforma DANUBIUS ONLINE sau Universitatea Virtuală “Danubius”, orfană.

DUMNEZEU SĂ VĂ ODIHNEASCĂ ÎN PACE, DOMNULE PROFESOR!

Comunitatea academică “Danubius”

univ-danubius.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.