Jump to content

Galaţiul - locul 2 în topul celor mai multe condamnări


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galaţiul - locul 2 în topul celor mai multe condamnări

La inceputul acestei luni, Econtext a publicat o analiza asupra infractionalitatii din Romania. In cadrul acestei analize, am ierarhizat toate judetele Romaniei in functie de numarul infractiunilor inregistrate in anul 2009, anul din care erau cele mai recente date. In plus, am prezentat numarul infractiunilor consemnate in toate judetele in anul 2009, comparativ cu numarul infractiunilor raportate in 1990, pentru a vedea unde a scazut si unde a crescut numarul infractiunilor. Obiectivul acestei analize a fost de a observa care sunt judetele in care se petrec cele mai putine/multe infractiuni. Pe scurt, care sunt cele mai (ne)sigure judete din tara noastra.

Aceasta analiza a avut un efect rasunator in mass-media romaneasca. Totusi, au existat voci care au contestat cateva din concluziile acestui articol. Despre ce este vorba? Din datele prezentate reiesea ca in judetele Hunedoara, Gorj si Alba sunt cele mai multe infractiuni, ca aceste judete ar forma un ‘centru’ al infractionalitatii.

Econtext merge mai departe cu cercetarea si va prezinta astazi o harta a criminalitatii. Va prezentam care este rata criminalitatii in toate judetele din Romania. Mai exact, cate persoane au fost condamnate definitiv la suta de mii de locuitori, cate persoane au fost condamnate pentru infractiunile comise. In plus, avem si date mai noi, din 2010!

Iar pe primul loc este acelasi judet care era lider si la numarul infractiunilor. Adica, Hunedoara! Anul trecut, in Hunedoara au fost condamnate definitiv de catre instantele judecatoresti 289 de persoane. Alba si Gorj, celelalte doua judete ale axei infractionalitatii, se afla si ele pe pozitii ‘fruntase’ in acest clasament. Alba ocupa pozitia a cincea, cu 275 de persoane condamnate definitiv in 2010, in timp ce Gorj este pe locul sase, cu 250 de condamnati definitiv. Practic, Hunedoara, Alba si Gorj se afla in primele sase judete dupa numarul persoanelor condamnate definitiv!

Unde e cea mai buna politie. Si cei mai buni judecatori

Surpriza apare insa cand vine vorba de locul doi. Dupa cum reiesea din harta infractionalitatii, judetul Galati era cel mai sigur din toata tara: avea cele mai putine infractiuni si, in plus, avea cea mai slaba crestere a infractiunilor din 1990 si pana in prezent. Doua explicatii fusesera furnizate pentru acest fapt: fie Galatiul chiar este cel mai sigur judet, fie Politia nu-si face treaba corespunzator, nu sesizeaza toate infractiunile.

Iar harta criminalitatii vine sa intareasca una din aceste concluzii! Da, judetul Galati se afla pe locul doi in topul judetelor cu cele mai multe persoane condamnate definitiv.

Astfel, chiar daca sunt mai putine infractiuni ca-n alte parti, numarul persoanelor condamnate definitiv pentru diferite infractiuni este printre cele mai mari din Romania. Ai fost prins, esti condamnat – aceasta ar putea fi deviza instantelor judecatoresti din Galati.

econtext.ro

Harta si topul judetelor in functie de numarul persoanelor condamnate definitiv de catre instantele judecatoresti in 2010

post-2782-0-32622900-1319575283_thumb.jp

post-2782-0-96729500-1319575322_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.