Jump to content

Biblioteca „V.A.Urechia” şi-a deschis filiale în Moldova


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Biblioteca „V.A.Urechia” are filială la Giurgiuleşti

Vinerea trecută s-a deschis o nouă filială a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” - la Giurgiuleşti, în Republica Moldova. Cu acelaşi prilej, instituţia-mamă de la Galaţi a făcut o donaţie substanţială: 600 de volume, din care 100 de cărţi de literatură pentru copii, restul fiind apariţii editoriale ale clasicilor literaturii române şi, respectiv, beletristică.

La eveniment au participat Ilie Zanfir şi Geta Eftimie, directorul, respectiv directorul adjunct ai bibliotecii gălăţene, Valentin Ajder, directorul editurii Eikon din Cluj-Napoca, Mihai Creţu, preşedintele Ligii studenţilor basarabeni din Galaţi, primarul Giurgiuleştiului – Tatiana Gălăţeanu (frumoasă coincidenţă!), Gheorghe Mândru, directorul cultural al Raionului Cahul, cadre didactice, elevi, iubitori ai portului şi dansului popular. De la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galati a participat Paul Buţa.

„Cărţile le-am donat bibliotecii liceului din localitate şi, respectiv, bibliotecii publice din Giurgiuleşti - bibliotecare Ana Golovatenco şi Maria Carcalan”, ne-a declarat Ilie Zanfir, cu bucuria de a-şi fi văzut împlinită încă o dorinţă, aceea ca Biblioteca să aibă o filială şi dincolo de graniţele geografice ale ţării noastre.

Vă reamintim că Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” are în Galaţi, pe lângă sediul central de pe strada Mihai Bravu nr. 16, încă trei filiale: „Costache Negri”, în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor, pe strada Brăilei, nr. 134, la etaj; Filiala Nr.3 Tehnologia Informaţiei, pe Strada Portului, nr.23 (la etajul 1) şi Filiala Nr.4 „Grigore Vieru”, pe strada Gării, nr.1, la etajul 1.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Biblioteca „V.A.Urechia” şi-a deschis filială la Reni

La sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul Reni, Ucraina, a avut loc inaugurarea unei noi filiale a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” din Galaţi. După cum ne-a declarat directorul Ilie Zanfir, „Bibioteca gălăţeană a făcut o donaţie de 500 de volume, urmând ca în 2012 să ajungem la peste 5.000”. Delegaţia gălăţeană care a participat la eveniment a mai fost alcătuită din Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii „V.A.Urechia” şi Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Din partea gazdelor, au primit volumele bibliotecara Maria Călin şi directoarea Tatiana Vasile, de la Biblioteca Raională Reni. În luna noiembrie va mai fi inaugurată o filială la Ismail. Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” mai are încă trei filiale peste Prut – la Chişinău, Cahul şi Giurgiuleşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Înfiinţare a unei noi filiale a Bibliotecii, la Ismail

Zilele trecute, la Ismail, a avut loc înfiinţarea unei noi filiale a Bibliotecii „V.A. Urechia“. Delegaţia din partea Bibliotecii a fost formată din Zanfir Ilie - director şi Geta Eftimie - director-adjunct, iar din partea Universităţii din Ismail a fost prezentă Elena Gdovanova - prof. catedra de limbi romanice, prorector Tatiana Savoskina - prof. la catedra de relaţii internaţionale şi ştiinţe, decan Tatiana Şevciuc - prof. dr. în ştiinţe filologice. Pe întreg itinerariul din Ucraina, Reni - Bratu - Ismail, delegaţia a fost însoţită de poetul Ion Bâcu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Filiala "V.A. Urechia" în Găgăuzia

Biblioteca "V.A.Urechia din Galati" s-a extins, inaugurand marti o noua filiala in regiunea Gagauzia, in cadrul Liceului "Mihai Eminescu" din Comrat, liceu cu predarea tuturor materiilor in limba romana. Au fost donate peste 500 de volume, iar din delegatia care a participat la deschiderea noii filiale au facut parte Zanfir Ilie, directorul institutii galatene, si Mihai Cretu, presedintele Ligii Studentilor Basarabeni din Galati.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

„V.A.Urechia” a ajuns la Chişinău. A cincea filială a Bibliotecii gălăţene în Republica Moldova

Vinerea trecută, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi a inaugurat cea de a cincea filială în Republica Moldova, de această dată la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” din Chişinău. „Evenimentul a avut loc cu prilejul aniversării a 20 de ani de activitate a Bibliotecii pentru Copii din Chişinău, din al cărei program am facut parte şi noi, Galaţiul”, ne-a declarat prof.dr.Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V.A.Urechia”.Din delegaţie au mai făcut parte Geta Eftimie – director adjunct şi Silvia Matei - şefa Secţiei Săli lectură - Depozite. „Cu acest prilej s-au donat 530 de cărţi şi s-a acordat o medalie aniversară, urmând ca în fiecare an să se continue donaţiile, cu câte cel puţin 400-500 cărţi”, după cum aflăm de la directorul Zanfir. La inaugurare au fost prezenţi: directoarea Bibliotecii pentru Copii din Chişinău, Claudia Balaban, întreg colectivul Filialei „Licurici” - unde va fiinţa, de altfel, Filiala Bibliotecii „V.A. Urechia”, scriitorul Spiridon Vanghelie – autor de cărţi pentru copii, Constantin Bostan, directorul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ şi, bineînţeles, foarte mulţi copii, beneficiarii direcţi ai cărţilor care au ajuns la Chişinău.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Cred ca am gasit drumul spre adevar!Adevarul de care toti avem nevoie: in cazul meu mai mult pentru ca recent am suferit o lovitura nedreapta. Dar cine stabileste daca a fost sau nu nedreapta? Doar Dumnezeu sau destinul! Dar ce diferenta este?

De doi ani conduc bastonul/ nu ma tem si nu disper/fiindca-asa pateste omul/ cind e ocrotit de cer! Deocamdata atit! Ma voi

salva prin poezie...Toti galatenii pe care-i cunosc si ma cunosc stiu ca am cheltuit tot timpul din afara muncii pentru existenta pe sah, femei,alte jocuri si alte pasiuni...Am fost de toate " numai popa si drac n-am fost" dar nici de atsta nu sunt sigur. Am observat insa ca de la o virsta timpul isi schimba viteza! Trece mai repede si numai intr-o directie! Ce l-o fi determinat pe Eminescu sa-si spuna:" nu credeam sa-nvat a muri vreodata?! Dar inca nu e timpul sa filozofez decisiv, mai e vreme: sa mai scriu fo doua-trei carti.Da Doamne!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Biblioteca "V.A. Urechia" a inaugurat o filială la Speia

Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" a inaugurat o nouă filială în Republica Moldova, în localitatea Speia, aceasta fiind cea de-a şasea deschisă în ţara vecină, se arată într-un comunicat transmis vineri de instituţia de cultură. Potrivit sursei citate, fondul iniţial al filialei din Speia este constituit dintr-o donaţie de 650 de cărţi din diferite domenii: beletristică, cultura picturii, filosofie.

Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" a deschis două filiale la Chişinău, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, în 2010, şi la Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă", în 2013. Filiale se mai găsesc la Biblioteca Raională Cahul, deschisă în 2010, în cadrul bibliotecii Liceului "Mihail Sadoveanu" Giurgiuleşti, din 2011, şi în cadrul bibliotecii Liceului "Mihai Eminescu" din Comrat, din 2012.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.