Jump to content

Dispar paradisurile fiscale


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Dispar paradisurile fiscale

Majoritatea ţărilor identificate ca paradisuri financiare în urmă cu câţiva ani aderă în prezent la regulile financiare internaţionale aplicate de autorităţile de reglementare, au făcut cunoscut miercuri acestea, preluate de AFP.

Consiliul de Stabilitate Financiară (Financial Stability Board, FSB) a lansat în martie 2010 o iniţiativă menită să încurajeze ţările să adere la regulile internaţionale de cooperare şi schimb de informaţii în domeniul financiar. 'Pieţele financiare acţionează la nivel mondial şi, în consecinţă, o carenţă în cooperarea internaţională şi schimbul de informaţii poate compromite eforturile autorităţilor de reglementare sau de supraveghere pentru a se asigura că legile şi reglementările sunt aplicate', a precizat FSB într-un comunicat.

FSB a fost desemnată de ţările din G20 să acţioneze în vederea reglementării sectorului bancar şi financiar. Organizaţia nu are decât rolul de a face propuneri, membrii săi având răspunderea de a pune în practică măsurile adoptate în special în cadrul acordurilor 'Basel III'. Consiliul de Stabilitate Financiară a evaluat aproximativ 60 de jurisdicţii, inclusiv pe cei 24 de membri care alcătuiesc FSB. În urma acestei evaluări, 41 de ţări, dintre care 17 membre ale FSB, au demonstrat un ataşament suficient de puternic faţă de normele definite de autorităţile de reglementare. Printre aceste ţări, unele mai figurau, în 2009, pe lista gri a paradisurilor fiscale întocmită de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), îndeosebi Insulele Virgine Britanice, Insulele Caiman, Gibraltarul, Liechtensteinul şi Elveţia. Circa 18 ţări au întreprins acţiuni sau au demonstrat un progres notabil în aplicarea acestor reguli.

Numai două state nu au deschis până în prezent dialogul cu FSB, şi anume Libia fostului dictator Muammar Gaddafi şi Venezuela.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Nu dispar, se transforma si ele in "iaduri fiscale", acum, ca bastanii lumii si-au tras majoritatea resurselor si a statelor (ca masuri de protectie legala) sub ei.

ce inseamna, dom'le globalizarea :-? nici banii nu poti sa-i mai speli, in mod legal

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.