Jump to content

Negocieri salariale pentru 2012 la Combinat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Negocieri salariale pentru 2012 la Combinat

Negocierea lefurilor care se vor da anul viitor în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi stă să înceapă. Atmosfera este, însă, destul de tensionată pe platformă. Pe de o parte, managementul vorbeşte de pierderi în al treilea an consecutiv. De partea cealaltă, sindicatele, năucite de noua Lege a dialogului social, îşi cântăresc reprezentativitatea şi se întreabă care dintre ele vor avea loc la masa tratativelor. La mijloc sunt peste 8.000 de angajaţi care nu vor decât salarii mai mari într-un 2012 ce se anunţă mai dificil decât au fost anii din urmă.

Contextul economic, nefavorabil unei indexări substanţiale

Contractul colectiv de muncă în vigoare, care le-a adus siderurgiştilor gălăţeni creşteri salariale de până la opt la sută în acest an, expiră la 31 decembrie. Documentul, primul care a inclus indexări după doi ani de îngheţ, urmează să fie supus negocierii dintre patronat şi sindicate în perioada imediat următoare. Startul tratativelor va avea loc, cel mai probabil, după 15 noiembrie. Cât vor cere liderii sindicali şi cât va putea oferi managementul vor fi cunoscute atunci. Deocamdată, informaţiile venite şi dintr-o tabără, şi din cealaltă indică faptul că majorările salariale aşteptate în 2012, dacă vor exista, nu vor fi spectaculoase.

Compania se apropie de finalul celui de-al treilea an consecutiv cu pierderi. Şi, dacă în 2010 a reuşit să reducă de patru ori gaura uriaşă apărută în 2009, care a depăşit lejer pragul de 300 de milioane de euro, combinatul siderurgic şi-a cam pierdut avântul anul acesta, când pierderea se prefigurează a fi mai mare decât cea de anul trecut, susţin surse sindicale. Reprezentanţii companiei refuză să comenteze.

în aceste condiţii, pentru cei mai realişti dintre sindicalişti, obţinerea unei creşteri salariale în două cifre pentru 2012, deşi necesară, este aproape imposibilă. Să ne amimtim că ArcelorMittal Galaţi nu a operat indexări în două cifre decât în 2007, când făcea profituri record şi economia era încă în expansiune. Compania a mărit atunci lefurile cu 12 la sută. Acum, după doi ani consecutivi de pierderi şi de criză, liderii sindicali speră să obţină măcar o creştere salarială într-o cifră, care să acopere inflaţia şi să conserve puterea de cumpărare a siderurgiştilor.

Managementul le cere înţelegere sindicatelor

Solicitarea a fost exprimară ieri, în cadrul unei întâlniri pe care noul director general de la ArcelorMittal Galaţi, Eric Remisz, a avut-o cu liderii sindicatelor din combinatul siderurgic. „Domnul Remisz le-a spus colegilor mei că la această oră nu prea sunt comenzi, ele se situează la nivelul anului 2008, compania e pe pierderi şi, în aceste condiţii, liderii sindicali trebuie să fie înţelegători la negocierile salariale care vor începe în curând”, a declarat, ieri, după întâlnirea bilaterală, preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Sindicatele, preocupate să intre la negocieri

Până la startul tratativelor, fiecare dintre organizaţiile sindicale din combinatul gălăţean se întreabă, pe bună dreptate, dacă va primi invitaţia patronatului. Asta pentru că legislaţia privind dialogul social a fost modificată anul acesta, eliminând sindicatele mici de la negocieri. Astfel, noua Lege a dialogului social (62/2011) prevede că, pentru a putea participa la negocierea contractului colectiv de muncă al întreprinderii, un sindicat trebuie să înglobeze jumătate plus unu din numărul de angajaţi. La ora actuală, niciunul dintre sindicatele din Combinat nu are atâţia membri. Cele afiliate federaţiei FSS-Metarom, şapte la număr, încearcă să creeze un sindicat reprezentativ, Siderurgistul, prin comasare, dar dosarul este încă pe rolul instanţei. Nici celelalte organizaţii sindicale de pe platformă – Sindicatul Naţional Solidaritatea condus de Gheorghe Tiber, Sindicatul Liber al Siderurgiştilor fondat de Ilinca Diaconu, Uniunea Sindicală Forum şi Uniunea Teritorială a Sindicatelor Libere – nu au reprezentativitate, dar speră să poată intra la negocieri împrumutând din reprezentativitatea federaţiilor la care sunt afiliate. Reţeta nu le garantează, însă, accesul la masa tratativelor. „Legea nu e foarte clară. Aşteptăm să vedem care sunt intenţiile angajatorului, care poate negocia cu federaţiile sau chiar cu reprezentanţii muncitorilor”, a afirmat, ieri, Costică Harnagea, preşedintele US Forum. Sindicatul său, care a putut participa la sesiunile anterioare de negociere, are doar 280 de membri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sindicaliştii vor 10%, Mittal le oferă gaura de la covrig!

Deocamdată, părţile sunt în faza tatonărilor. În vreme ce sindicatele s-au plâns noului director general Eric Remisz că vremurile sunt grele şi că oamenii au nevouie de bani, acesta le-a sugerat să fie "înţelegători cu situaţia".

La combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi au început consultările în vederea negocierii salariilor pentru anul 2012 ale celor peste 8.500 de angajaţi. Atmosfera a fost destul de încordată la întâlnirea preliminară dintre noul director al combinatului - francezul Eric Remisz - şi liderii sindicatelor, dat fiind că, din start, managerul a precizat că ArcelorMittal este într-o situaţie financiară incomodă. „Ne-a spus că nu sunt comenzi, că sunt pierderi şi ne-a îndemnat să fim înţelegători cu situaţia", ne-a dezvăluit Gheorghe Tiber, liderul sindicatului „Solidaritatea".

Pe de altă parte, starea de spirit a siderurgiştilor de la Galaţi nu este tocmai grozavă, dat fiind că salariile au fost îngheţate în 2009 şi 2010, iar de-abia în 2011 s-a acordat o majorare de 8%. „Este normal ca angajaţii să primească ceva în plus. Nu cerem imposibilul, dar vremurile sunt grele şi pentru salariaţi, nu doar pentru companie", a mai spus Tiber.

Negocierea efectivă va începe, cel mai probabil pe 14 sau 15 noiembrie, dar între cele două „tabere" există deja o prăpastie. În vreme ce sindicaliştii speră să obţină măcar 10% în plus la salarii, surse de la nivelul conducerii ArcelorMittal indică faptul că patronul le va propune acestora, în prima fază, o îngheţare a lefurilor.

O altă problemă este că niciunul dintre sindicatele de pe platformă nu îndeplineşte condiţiile legale (adică nu include jumătate plus unul dintre numărul de angajaţi) pentru a putea participa la negocierea cu patronatul. În aceste condiţii, în paralel cu tatonările cu conducerea companiei, au început discuţiile şi între sindicate, în vederea unor fuziuni. Caz în care, însă, mulţi dintre lideri ar rămâne fără fotoliu.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Patronatul ar putea negocia cu reprezentanţi ai salariaţilor

Pentru că, după noua Lege a dialogului social, niciunul dintre sindicatele din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi nu are reprezentativitate, iar Guvernul nu a conturat încă sectoarele de activitate şi federaţiile nu ştiu dacă mai sunt reprezentative, la negocierile salariale din această iarnă vor participa, cel mai probabil, reprezentanţi ai salariaţilor. Formă de reprezentare specifică întreprinderilor cu un număr mic de angajaţi, aceasta le dă serioase bătăi de cap liderilor sindicali de pe platforma industrială cu peste 8.000 de salariaţi.

„Sindicatul Solidaritatea al Metalurgiştilor propune şi susţine patru colegi pentru obţinerea statutului de reprezentanţi ai salariaţilor: Nicolae Cucula, de la Uzina de Producţie şi Distribuţie a Energiei în Siderurgie, Dănuţ Blându, de la Oţelării, Vladimir Şandor, de la Uzina de Piese de Schimb, şi Cristian Goia, de la Comercial, din partea TESA”, a declarat, vineri, preşedintele organizaţiei, Gheorghe Tiber. El nu face parte din echipă, deoarece nu lucrează în Combinat. Potrivit legii, reprezentanţii de la negocieri sunt aleşi din rândul salariaţilor.

Goana după semnături

Pentru ca cei patru să poată intra la negocieri, trebuie să obţină acordul a jumătate din angajaţii companiei. Asta înseamnă că ei trebuie să strângă peste 4.000 de semnături. Oamenii lui Tiber au demarat campania de strângere de semnături încă de joi, iar marţi vor susţine, la Poarta Est, adunarea generală a salariaţilor, în care cei patru trebuie să fie validaţi ca reprezentanţi ai salariaţilor. „Adunarea generală va avea loc pe 15 noiembrie, începând cu ora 14.30. Îi vom prezenta pe domnii Cucula, Blându, Şandor şi Goia şi le vom cere muncitorilor semnături pentru cei patru, dar şi un mandat de negociere – ce vor ei să obţină în urma apropiatelor negocieri”, a explicat Tiber.

Semnături strâng şi cei de la încă neînfiinţatul Sindicat Siderurgistul. Organizaţia, care a înghiţit sindicatele din Combinat afiliate la FSS Metarom, îi propune pe liderii săi ca reprezentanţi ai salariaţilor. Gheorghe Bezman, Cristian Iftimie, Vasile Crişan, Toma Petru, Marius Drăgan, Doru Modiga, Nicuşor Postolache, Dănuţ Onica şi Nelu Macovei – adică preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul şi cei şase vicepreşedinţi ai Sindicatului Siderurgistul – candidează pentru statutul de reprezentanţi ai salariaţilor, a spus chiar Bezman. Pentru susţinerea acestora se strâng semnături de luni.

Diaconu şi Harnagea, adepţi ai negocierii prin organizaţii sindicale

Preşedintele Sindicatului Liber Siderurgistul, Ilinca Diaconu, şi preşedintele Uniunii Sindicale Forum, Costică Harnagea, resping varianta negocierii noului contract de către reprezentanţi ai salariaţilor şi susţin că tratativele cu patronatul trebuie purtate, ca şi până acum, de organizaţiile sindicale. „Negocierea prin reprezentanţi ai salariaţilor nu este corectă, deoarece în Combinat există sindicate”, a afirmat Harnagea.

Varianta susţinută de el şi de la Ilinca Diaconu este, însă, puţin probabilă. Sindicate din Combinat, al căror număr de membri nici măcar nu se apropie de jumătate plus unu din numărul de salariaţi ca să aibă reprezentativitate prin ele însele, nu pot apela anul acesta la soluţia folosită în anii anteriori, şi anume „împrumutul” de reprezentativitate de la federaţiile la care sunt afiliate. Asta pentru că, la ora actuală, nici federaţiile nu ştiu dacă mai sunt reprezentative. În legislaţia muncii, termenul „ramură” de activitate a fost înlocuit cu „sector” de activitate, iar Guvernul nu a specificat încă industriile care fac parte din aceste sectoare.

„Nu e vina noastră că sectoarele de activitate nu au fost stabilite, de aceea pledăm pentru negocierea prin sindicate, cu reprezentativitate de la federaţii”, a declarat Ilinca Diaconu.

Masa sindicală, scindată ca întotdeauna

Demn de remarcat este faptul că nici măcar într-o perioadă sensibilă ca aceasta – cu o legislaţie nouă şi confuză – sindicaliştii din Combinat nu şi-au unit forţele pentru a găsi cea mai bună soluţie de participare la negocierile salariale pentru anul următor. Şi, în timp ce ei se acuză reciproc de trădarea intereselor siderurgiştilor sau chiar de prostie, patronatul îşi pregăteşte netulburat strategia de negociere a salariilor dintr-un 2012 care ameninţă să aducă cu sine o adâncire a crizei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Negocieri blocate pe platforma siderurgică din Galaţi

Contractul colectiv de muncă pe 2012 ar putea fi sistat din cauza lipsei salariaţilor la negocierile cu conducerea combinatului ArcelorMittal.

Problema este că nici organizaţiile sindicale nu comunică bine între ele, dar nici salariaţii nu au încredere în liderii de sindicat aleşi.

Aceste lucruri au dus la întârzierea negocierilor şi pot crea probleme pentru viitorul contract de muncă.

Dacă nu se va semna în perioada următoare, salariaţii ar putea pierde anumite bonificaţii şi ar trebui să îşi ia gândul de la majorări salariale.

tvr.ro

Link to comment
Share on other sites

La ce majorare salariala viseaza siderurgistii?

Vasile Ichim lucreaza in sectorul de mentenanta si a semnat si el pe tabelele puse la dispozitie de cei de la Solidaritatea. "Am semnat pe tabele pentru ca vreau sa fiu reprezentat la negocieri de cei de la Solidaritatea. Dupa mine cred ca daca ar creste salariile cu 9-10% ar fi bine", ne-a spus Vasile Ichim.

Si Costel Flutur, care lucreaza ca macaragiu la UETU, si-a pus semnatura pe tabelele sindicalistilor de la Solidaritatea. Desi a spus ca nu este membru de sindicat, siderurgistul sustine ca ar avea incredere in sindicate. "Am incredere in sindicate. Cred ca o crestere a salariilor cu 15% ar fi cat de cat una buna", ne-a declarat Costel Flutur.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Negocierile la ArcelorMittal au început cu stângul: Patronatul nu ştie cu cine va negocia

Administraţia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi organizaţiile sindicale de pe platforma industrială au demarat, ieri, negocierea Contractului Colectiv de Muncă care va fi aplicat în unitate în 2012. Întâlnirea, dedicată stabilirii partenerilor de dialog şi fixării calendarului negocierilor, s-a încheiat fără un rezultat clar. Patronatul nu ştie, deocamdată, cu cine va duce tratativele. Niciunul dintre sindicate nu înglobează peste jumătate din salariaţii Combinatului şi, deci, nu este reprezentativ, aşa că liderii sindicali încearcă să intre la negocieri aplicând soluţii de avarie.

Reprezentanţii federaţiilor versus reprezentanţii salariaţilor

Noua Lege a dialogului social, apărută anul acesta, prevede că, atunci când sindicatele dintr-o unitate nu sunt reprezentative, ele pot împrumuta reprezentativitate de la federaţii pentru a putea participa la negocierile salariale. Exact asta au făcut ieri sindicatele din Combinat, prezentându-i patronatului împuterniciri de la federaţiile la care sunt afiliate. Numai că soluţia, aplicată cu succes în anii anteriori, este – aproape sigur – inutilizabilă anul acesta deoarece Guvernul nu a redefinit încă sectoarele industriale, iar federaţiile sindicale nu ştiu dacă ele însele mai sunt reprezentative.

Cealaltă soluţie, negocierea prin reprezentanţi ai salariaţilor, ridică şi ea probleme. Pe de o parte, reprezentanţii salariaţilor susţinuţi de Sindicatul Siderurgistul şi de FSS Metarom se laudă că sunt singurii care pot accede la tratativele cu patronatul. „Am strâns 4.527 de semnături de susţinere, de la mai mult de jumătate dintre salariaţii Combinatului, şi suntem singurii care pot participa la negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe 2012, în conformitate cu prevederile Legii dialogului social. Aşteptăm răspunsul administraţiei şi nu ne dorim decât un răspuns legal”, a declarat, aseară, după întâlnirea cu patronatul, Viorel Crişan, secretarul Sindicatului Siderurgistul şi unul dintre cei nouă reprezentanţi ai salariaţilor, susţinuţi de această organizaţie.

Pe de altă parte, Sindicatul Solidaritatea al Metalurgiştilor, care a strâns la rândul său semnături pentru susţinerea a patru reprezentanţi ai salariaţilor fără a i le prezenta patronatului, contestă întreaga procedură de convocare la negocieri. „Patronatul trebuia să constate că federaţiile nu au vocaţie pentru negocieri şi să-i notifice pe toţi cei peste 8.000 de salariaţi că trebuie să-şi desemneze, în adunări generale, reprezentanţi care să participe la negocierile salariale. Deocamdată, salariaţii nu au fost notificaţi. Fără îndeplinirea acestei proceduri, rezultatul negocierilor va fi lovit de nulitate”, a spus, ieri, liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber, care a reluat tema jocurilor de culise. Acuzând administraţia că a vrut să faciliteze intrarea la negocieri a taberei FSS Metarom în detrimentul celorlalţi potenţiali negociatori, Tiber şi-a rezervat dreptul de a prezenta patronatului semnăturile de susţinere a propriilor reprezentanţi abia după ce acesta se va achita de obligaţia notificării tuturor salariaţilor cu privire la startul negocierilor.

Luni, a doua întâlnire

Următoarea întâlnire dintre administraţia ArcelorMittal Galaţi şi masa sindicală se va desfăşura luni, 21 noiembrie. Patronatul este aşteptat să se pronunţe atunci asupra identităţii partenerului său de dialog. Asta dacă nu cumva grupările sindicale vor veni între timp cu noi documente de reprezentare.

Cât a luat şi cât a dat patronatul în ultimii cinci ani

Utilizând date preluate de pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice şi informaţii din arhiva proprie, „Viaţa liberă” a întocmit un tablou al rezultatelor financiare înregistrate de ArcelorMittal Galaţi în perioada 2006-2010 şi al indexărilor salariale pe care le-a operat în aceşti ani, în urma negocierilor cu sindicatele din combinatul siderurgic.

Perioada Rezultatul financiar Indexarea salarială

2006-2007 + 167.046.633 lei 12%

2007-2008 + 324.779.554 lei 9,5% + 2% bonus anual

2008-2009 + 604.871.529 lei salarii îngheţate

2009-2010 - 1.418.175.845 lei salarii îngheţate; 5% bonus anual

2010-2011 - 342.282.032 lei 8% + 20 de lei (muncitori); 4% + 2,5% bonus (TESA)

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal Galaţi: Toţi sindicaliştii au intrat în hora negocierilor

Liderii sindicali din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi răsuflă uşuraţi. Patronatul i-a primit pe toţi la negocierea Contractului Colectiv de Muncă ce va fi aplicat în unitate în 2012. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul celei de-a doua întâlniri bilaterale pe tema drepturilor salariale de anul viitor. Vestea a adus puţină linişte în tabăra sindicaliştilor după săptămâni la rând în care liderii au căutat disperaţi soluţii de a accede la masa tratativelor, în contextul unei mase sindicale scindate şi al unei legislaţii lacunare.

„Având în vedere faptul că sindicatele din Combinat nu sunt reprezentative şi nu pot participa la negocierile salariale, iar federaţiile de care aparţin nu ştiu dacă mai au reprezentativitate la nivel de sector industrial din cauza unui vid legislativ, patronatul a acceptat ca la negocierea CCM pe 2012 să participe, alături de reprezentanţii salariaţilor, şi reprezentanţi ai federaţiilor sindicale prezente în unitate”, a declarat, ieri, la finalul întâlnirii cu patronii, Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor din România şi, totodată, preşedintele Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România.

Sindicaliştii, de patru ori mai mulţi decât patronii

Pe lângă Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România, la negocierile salariale din Combinat mai participă reprezentanţi ai altor două federaţii sindicale: Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal şi Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom. Acestora li se adaugă reprezentanţii salariaţilor. în total, comisia de negociere care îi reprezintă pe siderurgiştii gălăţeni numără 20 de oameni, semnatari şi supleanţi. Aceasta este de patru ori mai mare decât comisia patronală, care e formată din numai cinci persoane.

După stabilirea celor două echipe negociatoare, negocierile salariale din Combinat pot fi declarate deschise. „Până la următoarea întâlnire, care va avea loc pe 29 noiembrie, noi, reprezentanţii federaţiilor şi ai salariaţilor, îi vom cere patronatului să ne pună la dispoziţie o serie de documente financiare şi, la rândul nostru, îi vom înainta propunerile noastre de modificare a Contractului (revendicările, n.r.)”, a afirmat Gheorghe Tiber.

Suspiciuni de ilegalitate

Uşuraţi că au prins un loc la masa tratativelor, liderii sindicali din Combinat vorbesc acum de negocierile salariale, care nu se anunţă a fi unele uşoare. Nu toţi, însă. Există voci care privesc cu foarte mari rezerve această mare horă formată pe platforma siderurgică şi avertizează că ea „dansează” nu în afara ritmului, ci în afara legii. „Ca să fie pace socială, patronatul i-a invitat la negocieri pe toţi, chiar şi pe unii care n-au ce căuta acolo. Au fost admişi reprezentanţii federaţiilor, lipsite de vocaţie în condiţiile în care sectoarele industriale nu au fost încă definite. A fost total ignorată Legea 62 din 2011 privind dialogul social şi riscăm să nu putem înregistra CCM pe 2012. Dacă nu putem face asta, în unitate vor fi aplicate Contractele Colective de Muncă superioare, care conţin clauze inferioare celor din Combinat”, a atenţionat Vasile Crişan, ce reprezintă atât salariaţii, cât şi FSS Metarom în comisia sindicală de negociere.

Acesta a precizat că el şi colegii săi vor accelera demersurile de unificare a masei sindicale de pe platformă, astfel încât în 2012 patronatul să aibă un partener de dialog şi situaţia penibilă din acest an să nu se repete. „Sindicatele uzinale au fuzionat şi au format un singur sindicat, Siderurgistul. Dosarul de înfiinţare este încă în instanţă şi sperăm ca la începutul anului viitor să obţinem şi reprezentativitate, ca să nu mai fie scandal şi la viitoarele negocieri”, a spus Vasile Crişan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sindicatele din Combinat, în şah

* Slăbiţi de luptele interne, liderii sindicali de pe platforma siderurgică gălăţeană au primit lovitura de graţie de la stat, care i-a executat cu o legislaţie lacunară * Ei sunt toleraţi la negocierile salariale, unde au un rol pur decorativ * Toţi aşii sunt la patronat * „Aşteptările sunt mari şi aproape sigur nu vor fi satisfăcute” *

în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, întreprinderea fanion a judeţului nostru, tocmai au demarat negocierile salariale şi cei peste 8.000 de salariaţi urmăresc evoluţia acestora cu speranţă. Veniţi după trei ani consecutivi de îngheţ salarial şi de indexări moderate dictate de un patronat preocupat să reziste turbulenţelor de pe piaţa mondială a oţelului, siderurgiştii aşteaptă mărirea lefurilor în ajunul unui an care, spun finanţiştii, va aduce cu sine o adâncire a crizei economice. în cine îşi investesc, însă, speranţele aceşti oameni? într-un grup eterogen de lideri sindicali care, deşi activează în cea mai mare companie din regiune, nu au fost în stare să construiască un sindicat reprezentativ, puternic şi credibil, în faţa căruia patronatul să nu poată veni cu o ofertă de start de zero la sută.

Patronatul ştie latină

„Divide et impera”, în traducere „Dezbină şi stăpâneşte”, este dictonul latin despre care înşişi liderii sindicali au spus că descrie cel mai bine situaţia de la ArcelorMittal Galaţi.

în combinatul siderurgic sunt o mulţime de sindicate, însă niciunul dintre ele nu este suficient de puternic pentru a fi un partener de dialog pentru patronat. Ele s-au grupat sub umbrela câte unei federaţii sindicale, de la care obişnuiesc să împrumute reprezentativitate pentru a putea participa la negocierile salariale. Grupările duc o luptă acerbă pentru influenţă, luptă care a dat naştere unor conflicte ireconciliabile între ele şi a distrus calea dialogului. Cele câteva încercări de unificare a masei sindicale din unitate, iniţiate de o grupare sau alta, au fost şi încă sunt blocate de adversari. Ce nu par să înţeleagă aceste grupări - şi facem această observaţie analizându-le exclusiv acţiunile - este faptul că „adversarul” nu trebuie căutat în rândurile lor, ci trebuie identificat cu patronatul, singurul obstacol între ele şi voinţa celor pe care îi reprezintă.

Gluma se îngroaşă

Anul acesta, lupta dusă de grupările din Combinat a atins culmea ridicolului, de unde sindicatele riscă să se prăbuşească în prăpastia eşecului. Pentru că nu au reprezentativitatea necesară intrării la negocieri, ele au pătruns şi de această dată la tratative cu împuterniciri de la federaţiile la care sunt afiliate. Asta în ciuda faptului că, la ora actuală, nici federaţiile nu ştiu dacă mai au vocaţie pentru negocieri, din cauza unui vid legislativ apărut după modificările aduse în primăvară legislaţiei dialogului social. Există, aşadar, riscul ca noul Contract Colectiv de Muncă al Combinatului - rezultat al negocierilor purtate de patronat şi de reprezentanţii acestor federaţii cu statut incert - să fie lovit de nulitate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), autoritatea care are prerogativul înregistrării Contractului, se abţine de la comentarii. „Noi nu avem dreptul să ne dăm cu părerea. Nu spunem că e bine sau e rău cum au ales să negocieze cei de la ArcelorMittal Galaţi. Spunem doar că noul Contract Colectiv de Muncă al unităţii va fi înregistrat doar dacă vor fi respectate toate etapele procedurale prevăzute de Legea 62 din 2011 (Legea dialogului social, n.r.)”, a declarat, ieri, şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.

Legea prevede în mod expres că, în lipsa sindicatelor şi a federaţiilor, singurii cu care patronatul poate negocia drepturile salariale sunt reprezentanţii salariaţilor, aleşi de muncitori în cadrul unor adunări generale. Câţiva reprezentanţi ai salariaţilor au pătruns, într-adevăr, la aceste negocieri. Totuşi, juriştii consultaţi de „Viaţa liberă” au afirmat că există un pericol real ca viitorul Contract Colectiv de Muncă din Combinat să nu fie înregistrat tocmai din cauză că reprezentanţilor salariaţilor li s-au alăturat reprezentanţi ai federaţiilor.

Dacă noul CCM nu va fi înregistrat, compania va rămâne fără Contract, în condiţiile în care Contractul Colectiv de Muncă de la nivelul ramurii metalurgice este în aer din cauza vidui legislativ amintit, iar Contractul de la nivel naţional e desfiinţat. Situaţia este extrem de periculoasă pentru salariaţi. O recunosc şi liderii sindicali, deşi preferă să menţină discuţia la nivel teoretic şi să-şi păstreze optimismul. „Dacă ITM nu va înregistra noul CCM, unitatea va rămâne, într-adevăr, fără Contract. Aici apar două situaţii: fie administraţia are obraz şi, deşi Contractul nu e înregistrat, aplică cele convenite cu sindicatele, fie nu aplică nimic. De exemplu, dacă unitatea rămâne fără Contract şi administraţia anunţă concedieri colective, nimeni nu o poate obliga să le ofere plăţi compensatorii celor disponibilizaţi”, a declarat, ieri, Gheorghe Tiber, liderul Sindictului Solidaritatea al Metalurgiştilor din România şi al Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România.

Patronatul are mâna câştigătoare

Desigur, nimeni nu va putea împiedica atunci organizaţiile sindicale să urmeze calea instanţelor judecătoreşti. Pentru moment, însă, ele se află pe o gheaţă extrem de subţire şi, în condiţiile în care sunt nevoite să se bazeze pe „obrazul” patronatului atunci când în joc sunt drepturile a peste 8.000 de siderurgişti, devine clar cine are mâna câştigătoare. în acest context, revendicările sindicaliştilor capătă accente comice. „Sperăm să obţinem conservarea drepturilor prevăzute în actualul Contract Colectiv de Muncă al unităţii şi o majorare salarială de 15 la sută, cerută de salariaţii pe care i-am chestionat”, a spus Gheorghe Tiber, luni, la finalul celei de-a doua runde de discuţii cu patronatul.

Pe lângă faptul că acum are avantajul unei poziţii de negociere superioare sindicatelor, patronatul are tolba plină cu argumente pentru a spune „Nu” unei asemenea revendicări: pierderile s-au adâncit din nou, preţurile produselor siderurgice sunt în scădere şi, pentru a le conserva, este nevoit să oprească sau să închidă capacităţi de producţie, iar perspectivele de însănătoşire a pieţei oţelului sunt îndepărtate.

Sindicatele nu au aproape nimic de partea lor. „Aşteptările sunt mari şi aproape sigur nu vor fi satisfăcute. Se merge cu o revendicare de 15-20 la sută, dar, pentru prima dată, nu există niciun argument pentru a o susţine. Dacă se obţine sub şase la sută, nu înseamnă nimic”, a afirmat, sub protecţia anonimatului, un sindicalist.

Trebuie să spunem că, la negocierile din 2010, sindicatele au obţinut de la patronat o creştere salarială de opt la sută plus 20 de lei pentru muncitori şi, respectiv, de patru la sută plus un bonus anual mediu de 2,5 la sută pentru TESA. în acel an, însă, compania reuşise să-şi reducă pierderile de patru ori faţă de 2009.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi cer o indexare de 15 la sută

Întâlnirea de marți dintre patronat şi reprezentanţii salariaţilor şi ai federaţiilor sindicale prezente În Combinat este a treia de la startul negocierilor pe marginea Contractului Colectiv de Muncă ce va fi aplicat În unitate anul viitor. După ce la primele două Întrevederi au fixat cadrul de negociere şi calendarul tratativelor, cele două părţi intră acum În pâine.

„Patronatul ne-a trimis vineri o parte din documentele economico-financiare, precum bilanţul pe 2010 şi pe primele zece luni ale lui 2011 şi cheltuielile cu personalul, iar luni ne-a expediat un draft conţinând propunerile sale de modificare a Contractului Colectiv de Muncă. Noi Îi Înaintăm marţi propunerile noastre”, a declarat liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber

Salarii, sporuri şi prime mai mari

Tiber a dat citire câtorva dintre revendicările pe care federaţia sa le Înaintează marți administraţiei. „Avem revendicări legate de alinierea clauzelor contractuale la legislaţia existentă, de sporuri, de prime şi de modul de acordare a tichetelor de masă. La prime, de exemplu, propunem ca prima de vacanţă să ajungă la 500 de lei. În privinţa creşterii salariale, noi am spus deja că salariaţii pe care i-am consultat vor undeva la 15 la sută”, a spus liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu.

O majorare salarială similară este pregătită să ceară şi Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal. „La 15 la sută ne-am gândit. Dacă ar fi să ne luăm după nevoile salariaţilor, cererea ar fi mai mare, dar e criză, suntem Într-o societate privată şi nu ne permitem să fim populişti”, a spus reprezentantul acestei federaţii, Ilinca Diaconu. Ea a subliniat că organizaţia din care face parte va lupta, de asemenea, pentru o mai bună protecţie a salariaţilor În caz de concediere. „Vrem să ne securizăm foarte bine protecţia socială, În caz de disponibilizări colective sau de Închideri de capacităţi de producţie”, a precizat Diaconu.

Trimişii Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom În comisia de negociere nu au dezvăluit, Însă, revendicările pe care le vor Înainta patronatului. Ei s-au mulţumit să spună doar că În Combinat va fi pace socială, dacă managementul va Înţelege că cererile FSS Metarom sunt decente. În schimb, ei au atenţionat Încă o dată că rezultatul negocierilor ar putea fi lovit de nulitate şi Combinatul ar putea rămâne fără CCM În 2012, pe fondul participării federaţiilor la aceste tratative. „Ne menţinem punctul de vedere - negocierile trebuie purtate doar de reprezentanţi aleşi ai salariaţilor, fapt confirmat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituţia care are prerogativul Înregistrării Contractului”, a spus Vasile Crişan, din tabăra FSS Metarom, organizaţie care şi-a desemnat câţiva reprezentanţi ai salariaţilor În comisia de negociere.

Demn de remarcat este faptul că reprezentanţii salariaţilor şi cei ai federaţiilor sindicale participante la negocierile salariale din combinatul siderurgic nu au stabilit o listă comună de revendicări. Deşi au avut săptămâna trecută o Întâlnire a cărei paternitate a fost asumată de mai multe tabere, nu au reuşit să stabilească Împreună agenda acestor tratative.

De partea cealaltă, administraţia i-a anunţat deja că ArcelorMittal Galaţi se apropie de finalul celui de-al treilea an consecutiv cu pierderi şi va continua să aplice politica reducerii costurilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sindicaliștii din Combinat au amânat cu o săptămână înaintarea revendicărilor salariale

Reprezentanţii salariaţilor şi ai federaţiilor sindicale din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, care au demarat în urmă cu două săptămâni negocierea Contractului Colectiv de Muncă al unităţii pentru anul următor, au amânat cu o săptămână momentul depunerii revendicărilor salariale. „Niciuna dintre organizaţiile sindicale nu i-a predat patronatului propunerile de modificare a Contractului Colectiv de Muncă”, a declarat liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu, Gheorghe Tiber, la finalul întrevederii de ieri cu administraţia companiei. „Toată lumea - şi noi, şi FSS Metarom, şi Solidaritatea Metal - va depune revendicările luni, pe 5 decembrie, şi sperăm ca la următoarea întâlnire cu patronatul, care va avea loc marţi, pe 6 decembrie, să începem efectiv să negociem pe Contract”, a spus Tiber.

Amintim că Solidaritatea Virgil Săhleanu şi Solidaritatea Metal au anunţat că îi vor cere administraţiei să majoreze cu 15 la sută lefurile celor peste 8.000 de salariaţi ai Combinatului, să indexeze sporurile şi primele, să îmbunătăţească pachetele compensatorii acordate în caz de concedieri colective şi să alinieze prevederile Contractului Colectiv de Muncă al unităţii la noua legislaţie a muncii. FSS Metarom vrea, în schimb, păstrarea actualului Contract şi păstrează tăcerea asupra revendicărilor salariale. „FSS Metarom propune păstrarea Contractului Colectiv de Muncă în forma actuală. în privinţa anexei conţinând drepturile salariale, federaţia noastră va înainta o adresă cu propriile propuneri de modificare până pe 5 decembrie, după ce va analiza documentele economico-financiare puse la dispoziţie de patronat”, a spus, ieri, purtătorul de cuvânt al organizaţiei sindicale, Vasile Crişan.

în contextul amânării cu o săptămână a depunerii revendicărilor salariale, pas care marchează startul trativelor propriu-zise, patronatul şi liderii sindicali au convenit să mărească frecvenţa întâlnirilor. „S-a stabilit un nou calendar de negocieri, până pe 22 decembrie, care conţine nu una, ci două întâlniri pe săptămână”, a afirmat Gheorghe Tiber, de la Solidaritatea Virgil Săhleanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Negocieri la ArcelorMittal - Sindicaliştii au anunţat revendicările salariale

* Cereri separate din partea organizaţiilor sindicale din Combinat * FSS Metarom şi Solidaritatea Metal solicită creşterea lefurilor cu 12 la sută şi acordarea unei creşteri variabile de 5 la sută * Solidaritatea Virgil Săhleanu cere mărirea fondului de salarii cu 15 la sută, astfel încât toate lefurile să urce cu 300 de lei * Oferta patronatului este aşteptată săptămâna viitoare *

Liderii sindicali din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi i-au înaintat, marți, administraţiei companiei revendicările salariale pentru anul următor. Ele fac obiectul a două cereri separate, întrucât sindicaliştii, grupaţi în trei federaţii sindicale, nu au reuşit decât parţial să formuleze solicitări comune. Astfel, dacă Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom şi Federaţia Naţională Sindicală Solidaridaritatea Metal au decis să meargă pe aceeaşi listă de revendicări, Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România a făcut opinie separată.

Lefuri mai mari cu 12 la sută şi bonus de 5 la sută

Acestea sunt pretenţiile celor de la FSS Metarom şi de la Solidaritatea Metal. „Solicităm creşterea cu 12 la sută a salariului de bază, acordarea unui bonus variabil de 5 la sută din salariul de bază şi majorarea primelor la 200 de lei”, a declarat, la finalul întâlnirii cu patronatul, purtătorul de cuvânt al negociatorilor de la FSS Metarom, Vasile Crişan.

Acum, primele de Paşti, de Crăciun, de Ziua Metalurgistului şi de ziua de naştere pe care le încasează cei peste 8.000 de siderurgişti gălăţeni au o valoare de 120 de lei. Prima de Crăciun poate creşte, însă, la 200 de lei în anii în care unitatea este pe profit.

... sau fond de salarii mai mare cu 15 la sută

Cealaltă federaţie prezentă la negocieri, Solidaritatea Virgil Săhleanu, vrea ca procentul de creştere să se aplice la fondul de salarii, nu la salariul de bază, şi are pretenţii mai mari în privinţa primelor. „Cerem mărirea fondului de salarii cu 15 la sută şi împărţirea sumei suplimentare, în mod egal, la toţi salariaţii. După calculele noastre, fiecare angajat ar primi astfel circa 300 de lei în plus. Solicităm, de asemenea, majorarea primelor de Paşti, de Crăciun, de Ziua Metalurgistului şi de ziua de naştere la 250 de lei. În ceea ce priveşte prima de vacanţă, care acum se acordă diferenţiat, dorim creşterea ei la 1.200 de lei pentru toţi salariaţii. În prezent, ea este în valoare de 200 de lei pentru 70 la sută dintre angajaţi, restul încasând şi o subvenţie de vacanţă de 500 de lei”, a afirmat Gheorghe Tiber, de la Solidaritatea Virgil Săhleanu.

Organizaţia sa mai solicită acordarea unui bonus de 5 la sută ori de câte ori compania îşi realizează planul şi dublarea sporului de week-end, de la 25 la 50 la sută din leafă.

Patronatul face marţi prima ofertă

Administraţia ArcelorMittal Galaţi este aşteptată să răspundă cu o ofertă la revendicările sindicaliştilor marţea viitoare, pe 13 decembrie, când părţile se vor reuni la masa tratativelor.

În paralel cu negocierile pe salarii, cele două tabere vor continua atunci discuţiile pe conţinutul viitorului Contract Colectiv de Muncă al unităţii după ce în şedinţa de marți au parcurs 39 de articole din document. „Au rămas în discuţie şase-şapte articole, dintre care două sunt legate de suspendarea de drept a contractului individual de muncă. Aici dorim să protejăm cât mai bine salariaţii”, a spus Ilinca Diaconu, de la Solidaritatea Metal.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Conducerea ArcelorMittal nu oferă nimic în plus la salarii pentru 2012!

* Liderii sindicali se declară şocaţi * Toţi resping această primă ofertă a patronatului şi pregătesc consultări interne * Prima de Crăciun din acest an nu va fi de 200 de lei, ci de 120 de lei, din cauza pierderilor *

Administraţia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi le-a propus, marți, organizaţiilor sindicale să menţină salariile din unitate la nivelul actual şi în 2012, invocând instabilitatea pieţei oţelului. La finalul întâlnirii, a cincea de la startul negocierilor pe marginea Contractului Colectiv de Muncă de anul viitor, sindicaliştii s-au declarat şocaţi, deşi era de aşteptat ca patronatul să vină în faţa lor cu o asemenea primă ofertă. „Patronatul a oferit zero creştere salarială pentru 2012 şi a propus păstrarea drepturilor salariale în vigoare. Toată lumea e în şoc”, a declarat, ieri, liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber. „Suntem şocaţi. Nu ne-am aşteptat”, a spus şi Ilinca Diaconu, de la Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal.

Oferta patronatului - „o glumă”

Sindicaliştii resping în unanimitate oferta administraţiei companiei, despre care spun că este de neacceptat. „Respingem această ofertă. Noi considerăm că cererile noastre sunt mai mult decât decente”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, Vasile Crişan.

Amintim că FSS Metarom şi Solidaritatea Metal au solicitat, între altele, majorarea salariilor din Combinat cu 12 la sută şi acordarea unui bonus de 5 la sută, în timp ce Solidaritatea Virgil Săhleanu a cerut mărirea fondului de salarii cu 15 la sută şi împărţirea sumei suplimentare, în mod egal, la toţi salariaţii, astfel încât fiecare să primească în jur de 300 de lei.

Faţă de aceste revendicări, oferta patronatului pare o glumă, apreciază liderii sindicali. „Sper să fie o glumă şi sper ca patronatul să ofere, totuşi, ceva”, a spus Gheorghe Tiber. „Cunoaştem situaţia Combinatului, dar considerăm că cererile noastre sunt de bun-simţ. Ştim că e greu, dar trebuie să ne gândim şi la salariaţi, care aşteaptă o creştere de câteva procente. De aceea, noi nu ne vom modifica cererile până când patronatul nu ne va face o ofertă serioasă, pentru că cea de azi (marți, n.r.) este o glumă”, a declarat şi Ilinca Diaconu.

Sindicaliştii vor să consulte siderurgiştii

Deşi a spus că nu va da înapoi aşa uşor, Ilinca Diaconu a adăugat că ea şi colegii ei de la Solidaritatea Metal îşi vor consulta zilele acestea membrii de sindicat, cărora le vor cere un nou mandat. „Le vom vorbi siderurgiştilor despre oferta patronatului, de zero creştere salarială, şi le vom cere sfatul”, a spus aceasta. Consultări interne vor organiza şi celelalte organizaţii sindicale. „Până luni, 19 decembrie, când va avea loc următoarea întâlnire cu patronatul, vom face o şedinţă în care vom stabili cum vom răspunde la această ofertă a administraţiei”, a spus Vasile Crişan, de la FSS Metarom. „Vrem să chemăm oamenii la poarta Combinatului, ca să-i informăm despre oferta patronatului şi să le cerem un mandat. Vom vedea ce se întâmplă şi la Comitetul European de Întreprindere care este în derulare la Luxemburg şi vom hotărî apoi dacă este cazul să coborâm solicitările”, a spus şi Gheorghe Tiber, de la Solidaritatea Virgil Săhleanu.

Administraţia doreşte să încheie negocierea noului Contract Colectiv de Muncă până la sfârşitul anului şi, în condiţiile în care două treimi dintre articolele documentului au fost deja parcurse, a intensificat frecvenţa întâlnirilor cu liderii sindicali. Astfel, săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri bilaterale pe 19, 20, 21 şi, posibil, 22 decembrie, potrivit sindicaliştilor.

Prima de Crăciun din acest an, 120 de lei

Tot în cadrul rundei de negocieri de marți, administraţia ArcelorMittal Galaţi i-a informat pe liderii sindicali din Combinat că prima de Crăciun pe care siderurgiştii o vor încasa în zilele următoare va fi în cuantum de 120 de lei, la fel ca în anii anteriori. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă în vigoare, bonificaţia este de 200 de lei, dar numai în anii în care compania face profit, or, unitatea se pregăteşte să încheie al treilea an consecutiv pe minus.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un muncitor, în jur de 1000 lei... un maistru principal, 1200 lei... un inginer pornește de la 1500 - 1800 lei... Asta la Direcția Mentenanță și Piese de Schimb (DMPS, fosta Uzină de Reparații Siderurgice și Piese de Schimb). Se mai adaugă spor de vechime (majoritatea avem maxim, adică 25%) plus un spor de rețea de 5%. Ce luăm pe sporuri dăm pe impozit și pe obligații sociale... Pe flux continuu, adică la furnale, la oțelărie, la laminoare, se mai adaugă niște alte sporuri plus alimentația de efort (echivalentul a cca. 16 kg pui congelați); practic, se mai adaugă cca 50% față de ce am spus mai sus...

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal anunţă de la Luxemburg: Liber la creşteri salariale, unde se poate

Acesta a fost mesajul pe care oficialii ArcelorMittal l-au transmis, la Comitetul European de Întreprindere desfăşurat zilele trecute la Luxemburg, liderilor sindicali din combinatele siderurgice pe care Grupul le deţine pe continent.

Sindicaliştii de la Galaţi au fost direct interesaţi pentru că, în această perioadă, ei negociază cu patronatul drepturile salariale de anul viitor ale celor peste 8.000 de angajaţi ai unităţii locale. „Pe parcursul lucrărilor Comitetului European de Întreprindere, conducerea centrală a companiei a punctat de mai multe ori că nu blochează centrele financiare care pot acorda creşteri salariale să facă acest lucru”, a declarat, de la Luxemburg, Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al filialei gălăţene a Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, activă în combinatul siderurgic din oraşul nostru.

Amintim că negocierile salariale de la ArcelorMittal Galaţi, demarate în noiembrie, au ajuns într-o zonă gri după ce, săptămâna asta, patronatul a răspuns cu o ofertă conţinând creşteri zero la cererile federaţiilor sindicale de majorare a lefurilor din combinat.

Tratativele vor fi reluate luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sindicaliştii cer, administraţia nu dă!

Federaţiile sindicale active în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi i-au cerut patronatului, luni, în timpul celei de-a şasea runde de negocieri salariale, să se consulte cu conducerea centrală a companiei şi să prezinte o nouă ofertă deoarece prima, conţinând zero creşteri de salarii în 2012, este de neacceptat. „I-am cerut administraţiei să ceară un nou mandat de negociere de la Luxemburg, astfel încât să vină în întâmpinarea cererilor noastre cu o ofertă concretă”, a declarat, la finele şedinţei de luni, Ilinca Diaconu, de la Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal.

Liderii sindicali au primit, însă, un răspuns negativ la această solicitare. „Am rămas, încă o dată, dezamăgiţi. Administraţia a rămas pe poziţii şi, invocând criza economică, ne-a spus din nou că nu poate majora salariile din combinat anul viitor”, a spus Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al filialei locale a Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom.

Totodată, administraţia le-ar fi reproşat organizaţiilor sindicale că au pretenţii salariale exagerate. „Patronatul ne-a spus că a analizat cererile noastre şi a ajuns la concluzia că ele sunt foarte mari. Astfel, indexările de salarii, de prime, de sporuri şi bonusurile solicitate ar presupune un efort financiar suplimentar cuprins între 20 şi 30 la sută”, a afirmat liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber.

„Revendicările noastre constituie un punct de plecare. Suntem dispuşi să negociem, dar nu cu o ofertă zero pe masă”, au subliniat surse sindicale participante la discuţii. „Un furnal nu merge doar cu materie primă, merge şi cu oameni. Şi dacă au investit 80 de milioane de euro într-un furnal, să investească ceva şi în salariile oamenilor”, a spus şi Gheorghe Tiber.

El a ameninţat că, dacă patronii nu vin cu o ofertă concretă de creştere salarială, federaţia sa va organiza un miting pe 28 decembrie.

Să mai spunem că, în cadrul întâlnirii de luni, patronatul şi liderii sindicali au negociat alte aproximativ 30 de articole din Contractul Colectiv de Muncă al unităţii, ajungând la un bilanţ parţial de 117 articole parcurse din 133. Câteva, referitoare în special la protecţia socială, au rămas în discuţie. Părţile se reunesc la masa tratativelor marți, începând cu ora 14.00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Combinatul oferă două bonusuri, în iulie şi în decembrie 2012

Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi le-a făcut, marți, o nouă ofertă salarială liderilor sindicali. După ce propunerea iniţială - de a menţine lefurile din unitate la nivelul actual în 2012 - a fost respinsă de sindicalişti, patronatul le-a propus acestora acordarea a două bonusuri la anul. „Administraţia poate acorda, în iulie, un bonus de doi la sută din venitul încasat de fiecare siderurgist în ultimele 12 luni şi, în decembrie, un bonus de 2,5 la sută din venitul ultimelor 12 luni. Acesta din urmă, însă, va fi acordat numai dacă nu vom încheia anul cu piederi”, a declarat Gheorghe Tiber, de la Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu.

Asta înseamnă că, în iulie, siderurgiştii gălăţeni vor încasa, pe lângă salariu, încă 24 la sută din leafă, iar în decembrie - încă 30 la sută. Sindicaliştii au apreciat că această nouă ofertă a patronatului, prezentată ca fiind cea finală, este prea săracă. „Este foarte puţin, raportat la cantitatea şi calitatea muncii, dar şi la condiţiile de muncă ale siderurgiştilor de aici. Cererile noastre sunt mai mult decât decente şi ni le vom menţine”, a spus Vasile Crişan, de la FSS Metarom. Sindicaliştii cer creşterea salariilor cu peste 12 la sută în 2012.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

FSS Metarom și Solidaritatea Metal și-au redus pretențiile salariale

În timpul ședinței de negocieri de miercuri, FSS Metarom și Federația Națională Sindicală Solidaritatea Metal, care i-au înaintat patronatului o listă comună de revendicări, au redus cu două procente indexarea salarială solicitată pentru 2012. Astfel, cele două federații au diminuat cererea de creștere salarială de la 12 la 10 la sută, celelalte revendicări rămânând neschimbate.

În schimb, Solidaritatea Virgil Săhleanu și-a menținut solicitarea de majorare cu 15 la sută a fondului de salarii în anul următor, rezervându-și dreptul de a diminua cererea după consultarea membrilor și după o întrevedere pe care i-a solicitat-o directorului general Eric Remisz.

Amintim că cea mai recentă ofertă salarială a patronatului, prezentată marți, conține două bonusuri: unul de doi la sută, în iulie 2012, și altul de 2,5 la sută, în decembrie 2012, acesta din urmă fiind condiționat de rezultatul financiar din acel an al combinatului.

Opinii diferite există și în ceea ce privește durata Contractului Colectiv de Muncă negociat acum. Patronatul, alături de FSS Metarom și Solidatatea Metal, vvrea ca documentul să fie valabil 12 luni, așa cum este în prezent, în timp ce Solidaritatea Virgil Săhleanu dorește ca actul să fie aplicat 24 de luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Negocierile de la ArcelorMittal Galați - Solidaritatea cere 18 la sută!

Administraţia ArcelorMittal Galaţi nu dă mai mult, iar federaţiile sindicale nu cer mai puţin. În acest stadiu se află, de mai bine de o săptămână, negocierile salariale din combinatul siderurgic. Miercuri, în timpul celei de-a zecea şedinţe de la startul tratativelor, patronatul a venit în faţa liderilor sindicali, pentru a patra oară consecutiv, cu oferta pe care le-a făcut-o pe 20 decembrie.

Pachetul conţine două bonusuri pentru cei peste 8.200 de siderurgişti: unul de 2 la sută din venitul anual, care să le fie plătit în iulie 2012, şi altul de 2,5 la sută, care să le fie acordat în decembrie 2012, dacă unitatea nu va fi atunci pe minus. „Administraţia a rămas pe aceeaşi ofertă şi ne-a spus că nu poate susţine o creştere de venit mai mare în anul următor”, a declarat, la finalul rundei de negocieri de miercuri, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, Vasile Crişan. „Practic, după trei ani de austeritate, patronatul ne cere să mai suportăm încă un an, ceea ce este imposibil”, a spus Crişan.

În aceste condiţii, nici liderii sindicali nu au lăsat de la ei, deşi unii dintre ei erau pregătiţi să-şi diminueze revendicările salariale, dacă administraţia venea cu o ofertă îmbunătăţită. Este vorba de FSS Metarom, care, alături de Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, a cerut ultima dată indexarea salariilor cu 10 la sută şi acordarea unui bonus de 5 la sută.

Șoc la Solidaritatea

Una dintre cele dintre cele trei federaţii din combinat şi-a mărit pretenţiile salariale, după runda de negocieri de miercuri. Este vorba de Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România, care a organizat o adunare generală cu membrii de sindicat după întâlnirea cu patronatul. Adunarea s-a desfăşurat la Poarta Est între orele 14.30 şi 15.30, când în combinat are loc schimbul de tură, şi a atras mai puţin de 200 de salariaţi. Concluziile consultării au fost uluitoare.

„Le-am cerut siderurgiştilor un nou mandat de negociere şi ne aşteptam ca aceştia să ne permită să coborâm de la 15 la sută indexare a fondului de salarii, atât cât am solicitat din startul negocierilor, undeva la 10 la sută. Oamenii ne-au spus, însă, să cerem o mărire de 18 la sută, dar nu mai puţin de 15 la sută, care să fie aplicată la salariul fiecărui angajat, nu la fondul de salarii. Dacă patronatul nu va accepta această revendicare, să nu semnăm Contractul”, a anunţat liderul Solidaritatea Virgil Săhleanu, Gheorghe Tiber.

L-am rugat pe Tiber să comenteze reprezentativitatea siderurgiştilor care au nimerit la o adunare generală de sindicat la ieşirea din tură şi i-au dat un nou mandat de negociere înainte de a se urca în autobuz. „Nu sunt mai puţin reprezentativi decât acei siderurgişti care nici măcar nu s-au oprit preţ de câteva minute ca să afle ce se întâmplă la negocieri”, a răspuns liderul Solidaritatea Virgil Săhleanu. „Cu acest nou mandat, de 18 la sută, mergem la şedinţa de mâine (joi, n.r.)”, a adăugat Tiber.

Întâlnirea de joi dintre administraţia ArcelorMittal Galaţi şi federaţiile sindicale este programată să înceapă la ora 9.30 şi să dureze toată ziua. În afară de salariile siderurgiştilor, părţile trebuie să mai stabilească locurile de muncă din combinat în care se poate face grevă şi să reanalizeze câteva articole din Contractul Colectiv de Muncă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Patronatul nu vrea să crească salariul de bază, dar îşi manifestă disponibilitatea de a negocia bonusurile deja propuse

Zero. Acesta este bilanţul rundei de negocieri salariale desfăşurate joi în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, a 11-a de la startul tratativelor şi ultima din acest an. Deşi au analizat mai multe variante de creştere a venitului celor peste 8.200 de siderurgişti în anul următor, patronatul şi federaţiile sindicale nu au ajuns la niciun acord şi, ca atare, şi-au menţinut punctele de vedere deja exprimate.

„S-au încercat tot felul de variante, dar patronul a spus cu încăpăţânare «Nu» creşterii salariului de bază, propunând bonusurile de 2 şi 2,5 la sută din venitul anual, care să fie acordate în iulie şi în decembrie 2012”, a declarat liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber. „Este dureros că administraţia vrea ca noi, cei de la Galaţi, să rămânem cel mai prost plătiţi din Grupul ArceloMittal”, a spus şi Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom. Această organizaţie, împreună cu Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, cere creşterea cu 10 la sută a lefurilor din combinat şi acordarea unui bonus variabil de 5 la sută în anul următor, în timp ce Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu, care tocmai şi-a mărit pretenţiile salariale, solicită o indexare de 18 la sută, alături de acelaşi bonus de 5 la sută.

Liderii sindicali au dezvăluit faptul că, în timpul şedinţei de joi, patronatul şi-a manifestat disponibilitatea de a negocia bonusurile propuse, sugerându-le să facă solicitări în această direcţie. Drept rezultat, unii dintre sindicalişti au spus deja că îşi vor concentra eforturile pe obţinerea unor bonusuri cât mai consistente. Alţii au spus, însă, că discuţii pe marginea acestor creşteri variabile au avut loc şi joi, după refuzul constant al patronatului de a vorbi de creşteri fixe, dar la un acord tot nu s-a ajuns. „Noi am prezentat mai multe variante de lucru pe bonusuri, mai mari şi altfel aranjate, dar nu au fost agreate de patron”, a afirmat Ilinca Diaconu, de la Solidaritatea Metal.

Următoarea rundă de negocieri din combinat va avea loc pe 9 ianuarie 2012.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.