Jump to content

Cvartet tecucean de traficanţi de droguri – neutralizat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cvartet tecucean de traficanţi de droguri – neutralizat

Trafic de droguri de risc în formă continuată, procurare sau cumpărare şi deţinere de produse cannabice (haşiş şi marijuana) pentru consum propriu, dar şi pentru comercializare - aceasta e salba de infracţiuni pe care şi-au agăţat-o de gât patru tecuceni. E vorba de Chiriac Alexandru, zis „Alex”, de 23 de ani, Ciobanu Gheorghe („Buzatu”), de 26 de ani, Diaconescu Octavian („Octav”) – 33 de ani şi Costin Costică („Ciocan”) – 37 ani.

Cvartetul tecucean dedulcit la droguri a căzut în urma unei ample acţiuni organizată la sfârşitul săptămânii trecute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi. Aceştia, după cum ne-a precizat Ion Ciafalon, procurorul şef, al instituţiei amintite, au fost sprijiniţi de lucrătorii de poliţie de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, de cadre de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, precum şi de lucrători de la Poliţia Municipiului Tecuci.

Capul răutăţilor comise cu droguri este, aşa cum reiese din documentele DIICOT Galaţi (rechizitoriu şi referat cu privire la luarea măsurii arestării preventive), Chiriac Alexandru. Acesta, în perioada octombrie 2010-octombrie 2011, a procurat, cumpărat oferit şi pus în vânzare, în mod repetat, produse cannabice (haşiş şi marijuana). La rându-i, Ciobanu Gheorghe, s-a remarcat, dacă se poate spune aşa, prin aceea că, la un moment dat, a vândut 50 de grame de haşiş, adică 50 de doze de drog şi că, în acelaşi timp, a şi gustat şi folosit la propriu produse cannabice. La fel s-a implicat şi Diaconescu Octavian, iar în dreptul lui Costin Costică poate fi trecută şi isprava de a fi încercat să înfiinţeze o cultură de cânepă.

Cu THC-ul în nas, dar şi la analiză!

Ghinionul lor a fost că, tecuceni fiind, „mirosul” drogurilor manipulate de ei s-a răspândit repede în zonă, ajungând şi la nasul celor care le-au luat urma. La un moment dat, de exemplu, Chiriac Alexandru a vândut 3,25 grame de substanţă vegetală şi un gram de substanţă solidă pentru suma de 201 lei. Substanţele au fost testate în laborator, prilej cu care s-a constatat că aveau ca substanţă activă în conţinut tetrahidrocannabinol (THC).

După ce au căzut bine în flagrant, pe la casele celor patru au început şi percheziţiile, care chiar n-au fost organizate degeaba din moment ce, acasă la Chiriac Alexandru, de exemplu, au fost găsite droguri în ulucul de la acoperişul casei, precum şi într-un stâlp (ţeavă metalică) al porţii de acces. Chiar şi în poşeta unei prietene a unuia dintre băieţi au fost găsite 10 doze de substanţă vegetală cu conţinut cannabic.

Aşadar, deocamdată, se pare că acest grup de traficanţi de droguri de risc din Tecuci a fost destabilizat. Această afirmaţie se sprijină pe realitatea că în acest dosar, procurorii DIICOT Galaţi au pus sub învinuire alte opt persoane, care achiziţionau droguri de la cei patru inculpaţi.

E de remarcat în acelaşi timp, fermitatea judecătorilor Tribunalului Galaţi, care n-au ezitat să dispună arestarea preventivă a celor patru tecuceni, apreciind gradul ridicat de pericol social pe care-l reprezintă traficanţii, aceştia fiind de altfel pasibili de o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între trei şi 15 ani, precum şi cu interzicerea unor drepturi. Judecătorii au pus, totodată, în evidenţă, gradul de pericol social ce rezultă mai ales cu privire la atingerea de valori sociale precum sănătatea publică. Din câte am aflat, cele patru persoane arestate preventiv au făcut recurs împotriva acestei măsuri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

„Rockerul” – al cincilea arestat preventiv

Floareş Alexandru Ionuţ, zis „Rockerul” este al cincilea membru „marcant” arestat în cauza privind grupul de traficanţi de droguri din Tecuci, care a încăput, la sfârşitul săptămânii trecute, pe mâna procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi. Împotriva acestuia fusese începută urmărirea penală de la data de 31 octombrie 2011 sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată şi deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu în formă continuată.

Vă reamintim că ceilalţi patru membri ai grupului de traficanţi despre care v-am informat deja erau: Chiriac Alexandru, zis „Alex”, Ciobanu George ("Buzatu"), Diaconescu Octavian („Octav”), Costin Costică („Ciocan”). Primul care a căzut a fost Chiriac Alexandru, care a muşcat din momeala unui flagrant organizat în ziua de 27 octombrie 2011.

Al cincilea, Floareş Alexandru Ionuţ, din câte am aflat, este, alături de Chiriac Alexandru, unul dintre capii grupării care se ocupa cu manoperele ilegale cu droguri. Mai exact, aceştia umblau cu produse cannabice (haşiş şi marijuana), droguri pe care le foloseau pentru consumul propriu, dar şi pentru a le vinde altora.

Floareş Alexandru Ionuţ, în vârstă de 30 de ani, născut în Tecuci, dar cu domiciliul actual în Corod, judeţul nostru, are totuşi meritul, dacă se poate spune aşa, de a se fi prezentat singur la instanţă, în ziua de 7 noiembrie a.c., după ce procurorii DIICOT Galaţi întocmiseră un referat cu propunerea de arestare preventivă împotriva sa. El a şi fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind pasibil, ca şi ceilalţi, de o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă de 15 ani de zile şi cu interzicerea unor drepturi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.