Jump to content

95.000 de români au cumpărat pachete turistice de Paşte


dcp100168

Recommended Posts

95.000 de români au cumpărat pachete turistice de Paşte

Aproape 95.000 de români au cumpărat pachete turistice pentru perioada sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai, în staţiuni din ţară sau din străinătate, valoarea totală a cheltuielilor ridicând-se la aproximativ 18,2 milioane de euro, potrivit datelor Federaţiei Patronatului din Turismul Românesc (FPTR). Astfel, 76.500 de turişti au ales sejururile în destinaţii interne, de aproape patru ori mai mulţi decât cei care au optat pentru un Paşte şi un 1 Mai în alte ţări. Valoarea totală a pachetelor din staţiunile locale se ridică la 39,5 milioane lei (11 milioane euro), în timp ce preţul mini-vacanţelor în străinătate va totaliza 7,26 milioane euro. Aproximativ 20.000 de români au cumpărat sejururi la munte în perioada Paştelui, în timp ce agroturismul a fost solicitat de circa 18.000 de turişti, locurile din zonele cu tradiţie fiind ocupate integral. Pe litoral, vor fi prezenţi în această perioadă peste18.000 de turişti români, în timp ce în restaurantele din Bucureşti şi din marile oraşe vor lua masa de Paşte aproximativ 10.000 de persoane. Preţul mediu al unui sejur se ridică la 600 de lei în staţiunile montane, 700 de lei în zona rurală, 500 de lei în Deltă, 400 de lei pe litoral, în timp ce tariful pentru masa festivă este, în medie, de 120 de lei.

În ceea ce priveşte ofertele externe, în acest an au apărut pe piaţa românească noi destinaţii, precum insulele greceşti Thassos şi Zakinthos, dar şi Portugalia, pe care reprezentanţii industriei turistice o consideră destinaţia anului 2008. În Grecia, preţul mediu al unui sejur de 5-7 zile este de 100-400 de euro, în Bulgaria, de 125 de euro, în Turcia, de 450 de euro, iar în Israel media ajunge la 800 de euro. Unele destinaţii, cum ar fi insulele greceşti, Cipru, Malta, Egipt şi circuitele europene, deşi mai scumpe, au o rată de creştere a cererii mai mare decât media. Alte destinaţii înregistrează însă scăderi, în această categorie intrând Bulgaria şi Italia.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.