Jump to content

Elevă din Galaţi, violată de profesorul de sport din liceu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Elevă din Galaţi, violată de profesorul de sport din liceu

Un profesor de Educaţie Fizică de la Liceul Jean Monnet din Capitală a fost suspendat după ce o eleva l-a acuzat că ar fi violat-o în timpul unei excursii. Părinţii fetei au făcut plângere la poliţie împotriva acestuia, iar directorul instutuţiei de învăţământ a ales să-l suspende din funcţie până la terminarea anchetei. „Profesorul a fost suspendat până la finalizarea anchetei. Nu puteam să mai lăsăm un profesor acuzat de lucruri aşa de grave să-şi continue activitatea”, a declarat pentru Realitatea TV Cristian Alexandrescu, inspector şcolar general Bucureşti.

,,Excursia a avut loc in perioada 28-30 octombrie. Atunci profesorul respectiv a mers cu elevele sale. Plangearea a fost depusa seara trecuta, parintii fetei acuzandu-l pe acesta ca le-a violat fata. Cercetarile noastre continua, iar acum asteptam sa primim rezultatele de la IML, au declarat pentru Jurnalul National surse din cadrul Politiei Capitalei. Eleva este din Galati, iar parintii fetei au cerut discretie in rezolvarea cazului. Profesorul de la Jean Monnet are 27 de ani si astazi este asteptat la audieri la Politia Capitalei.

"În paralel va avea loc o cercetare făcută de poliţie, pe lângă cea pe care o facem la nivelul şcolii. În acest moment, respectivul nu mai este cadru didactic, pentru că şi-a dat demisia aseară. Dacă se va dovedi că nu este adevărat, este posibil ca profesorul să se întoarcă în Învăţământ”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, precizând că până la finalizarea anchetei nu mai pot fi date publicităţii alte detalii.

Profesorul acuzat de viol este audiat la Secţia 1 de Poliţie. Familia acestuia susţine că eleva era iubita lui, iar familia acesteia l-ar fi ameninţat cu moartea, potrivit Antena3.

jurnalul.ro

Profesorul de sport şi-a recunoscut fapta şi a fost reţinut

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" acuzat că ar fi violat-o pe una dintre elevele sale, în timp ce se aflau în excursie la Predeal, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru relaţii sexuale cu un minor, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei. Profesorul era suplinitor, el fiind venit de la altă şcoală la "Jean Monnet" de un an.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Eleva «violată» de profu’ de sport, dată afară din liceu?

Scandalul care a ţinut capul de afiş ultimele zile, în care un profesor de sport este acuzat că a violat o elevă, a luat o întorsătură neaşteptată. Conducerea Liceului "Jean Monnet" a hotărât să-i scadă fetei nota la purtare şi chiar să o exmatriculeze, dacă, la finalul anchetei, se va dovedi că a minţit.

O excursie la munte cu colegii s-a transformat pentru câţiva elevi de la Liceul "Jean Monnet" într-o amintire neplăcută, după ce una dintre fete l-a reclamat pe profesorul însoţitor că a violat-o.

Câţiva tineri care au fost în acea excursie ne-au spus că fata exagerează. Tinerii au petrecut într-un club din Predeal, iar, puţin după miezul nopţii, cei doi au fost văzuţi plecând împreună.

Oana R., elevă în clasa a XII-a, s-a întors supărată la colegii ei şi le-a spus unor prietene că vrea să se răzbune pe bărbatul cu care plecase.

"I-am văzut pe cei doi, adică pe profesorul Vişan şi pe Oana că au plecat. Ea era cam ameţită. S-a întors şi se vedea că a plâns. Le-a spus prietenelor ei ceva de genul «Să vedeţi voi ce-i fac!»", ne-a spus un coleg al Oanei.

În vârstă de 17 ani, fata este venită la liceul «fiţoşilor», de puţin timp. Este fiica unui controversat om de afaceri din Galaţi. După ce părinţii au divorţat, Oana a plecat cu mama ei în Germania, apoi a ajuns să studieze în Belgia.

Ieri, conducerea Liceului "Jean Monnet" a deschis propria anchetă. Fata ar putea fi exmatriculată.

Tatăl fetei, proprietar de mall în Galaţi

Sfârşitul anului 2006 a fost unul cu noroc pentru familia Oanei. Tatăl şi unchiul ei au inaugurat un mall în fostul sediu al Casei de Cultură a Tineretului din Galaţi. Investiţia s-a ridicat la aproape patru milioane de euro. «Pentru noi, deschiderea mallului este abia prima parte dintr-o investiţie de proporţii, pentru că urmează să construim o parcare supraetajată pe două niveluri, dar şi alte trei corpuri de clădire în care vor fi spaţii de distracţie», declara la acea vreme tatăl fetei. Din păcate, afacerea nu a mers aşa cum îşi doreau, mall-ul intrând de curând în faliment.

click.ro

Link to comment
Share on other sites

Idila elev-profesor. De la Veronica Micle la Oana de la "Jean Monnet"

Dan Octavian Vişan, profesorul de sport de la Colegiul "Jean Monnet" acuzat că a violat o elevă în vârstă de 17 ani, a fost eliberat. Motivarea judecătorilor a fost că minora a făcut sex de bunăvoie. Profesorul a recunoscut că a făcut sex cu elevaîn timpul unei excursii la Predeal, dar a respins acuzaţia de viol. Acum, este cercetat în libertate.

În timp ce pe Facebook mii de persoane îl susţin pe profesorul Vişan, apar noi detalii despre aventura lui cu eleva sa: fata a fost de acord să facă sex, dar nu şi sex anal

Totul s-a petrecut la o petrecere de Halloween, organizată de elevii de la "Jean Monnet" într-o pensiune din staţiunea Predeal. Aceştia au fost însoţiţi de profesorul lor de sport, totodată antrenorul echipei de baschet a şcolii. După ce au consumat alcool - după cum se poate observa pe fotografiile publicate ieri de ziarul Cancan - una dintre eleve, Oana, a început să danseze şi să se sărute cu profesorul. Din acel moment, au fost nedespărţiţi, au adăugat colegii tinerei.

Eleva, după aventura cu profesorul: "Îi arăt eu lui"

Potrivit unei alte eleve, colegă cu victima, Oana şi profesorul au mers împreuă într-o cameră a pensiunii. În jurul orei 03, tânăra ar fi coborât şi le-ar fi spus colegilor "lasă că îi arăt eu lui". Anchetatorii încearcă să afle acum ce s-a petrecut în acea cameră de hotel. Un amănunt ciudat este că fata a depus plângere la câteva zile după episodul de la Predeal. Mai mult, colegii fetei spun că, în zilele de după excursia la Predeal, tânăra a fost destul de veselă.

Elevii de la "Jean Monnet", de partea profesorului

Profesorul a recunoscut că, în acea seară, a întreţinut relaţii sexuale cu eleva sa în vârstă de 17 ani. Din anchetă reiese şi un alt amănunt: când profesorul şi eleva au ajuns la sex anal, fata s-a simţit lezată, ceea ce a determinat- o să le povestească părinţilor totul, la întoarcerea din excursie.

Cei mai mulţi dintre colegii fetei sunt de partea profesorului în acest caz. "Nu o crede nimeni din grupul care a fost în excursie, mai ales că atunci când bea, devine cam nimfomană", a spus una dintre colege. Alt elev prezintă şi el o versiune în defavoarea fetei.

Presupunere: Fata îşi dorea o relaţie, profesorul - nu

"Fata şi-ar fi dorit o relaţie cu profesorul ei şi, cum acesta a refuzat, în acea seară, la Predeal, s-a supărat şi a zis că i-o face ea lui".

Scandalul a ajuns subiect de dezbatere pe reţelele de socializare. Susţinătorii profesorului, peste 2.200 la număr, au înfiinţat pagina de Facebook "Alături de Vişan Dan Octavian", în timp ce oamenii care îl contestă au replicat cu "Afară din învăţământ cu Vişan Dan Octavian", o altă pagină, pe aceeaşi reţea.

Transferată la "Monnet", după ani de studiu în Belgia

După divorţul părinţilor, Oana a ales să rămână cu mama, mutându-se în Germania. Apoi, a ajuns să studieze în Belgia. Oana a ajuns prin transfer la liceul bucureştean. Tatăl fetei este un afacerist gălăţean, proprietar al unui mall în acest oraş. Complexul comerciala a fost inaugurat în 2006, însă de curând a intrat în faliment.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Tatăl fetei bagă mâna în foc pentru ea

Tatăl Oanei, un cunoscut om de afaceri din Galați, susține că fata lui a fost victima unui viol și bagă mâna în foc că era un copil model. Pozele postate pe site-ul acru.ro și pe pagina de susținere de pe Facebook îl contrazic și o arată pe Oana, pe când avea 14 ani, în ipostaze compromițătoare.

C.R. este un controversat om de afaceri din Galați, care a trăit mulți ani în Belgia și în Germania. Speculațiile și scenariile care au apărut în presă l-au determinat să ia cuvântul și să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat în acea noapte. Bărbatul susține varianta violului și merge până în pânzele albe cu fata lui. Pozele cu Oana în stare de ebrietate postate de colegi pe site-ul acru.ro, pe când avea 14 ani, îl contrazic însă.

„Fata mea a învățat ani buni în Belgia. Pe 15 septembrie am mutat-o în clasa a XI-a la Liceul Jean Monnet. Nu știa pe nimeni în clasa ei când am mutat-o. Fac aceste precizări pentru că am văzut tot felul de bazaconii că ar fi avut nu știu câți iubiți în ultimul an în România. De când s-a mutat aici a fost la vreo două petreceri. Eu am dus-o, eu am luat-o. Nu a pus gura pe alcool, am controlat-o tot timpul foarte strict”, a declarat tatăl fetei pentru cancan.ro.

„Nenorocitul ăla a premeditat totul. Și camera și-a pus-o aproape”

Tatăl fetei este convins că profesorul a premeditat violul. „La discotecă, fata mea a băut două pahare de votcă cu suc. Mi-a povestit că profesorul o tot îmbia să bea. Fetei mele i s-a făcut rau. Că i-o fi pus ceva în băutură, că nu avea rezistență pentru că nu bea, cert e că se simțea groaznic. A ales să plece la motel singură. Nenorocitul ăla a stat câteva minute și a mers după ea. Sunt sigur că a premeditat totul. Până și camerele le-a fixat în așa fel încât el să stea ușă în ușă cu cea în care s-a cazat fata mea. Un copil de 17 ani, de 45 de kilograme, într-o stare de amețeală puternică a fost o victimă sigură”, a dezvăluit părintele fetei.

De ce și-a dat profesorul demisia, deși nu i-o ceruse nimeni

Notorietatea și controversele născute în jurul tatălui l-ar fi determinat pe profesorul Octavian Vișan să-și dea demisia de la școală fără să i-o ceară cineva, comentează utilizatorii Facebook pe pagina de susținere.

„Dacă Oana Racoviţă nu ar fi fost fiica lui Costel Racoviţă, atunci probabil n-ar mai fi fost reprezentată în procesul de viol intentat lui Dan Octavian Vişan de avocatul Cristian Sârbu, supranumit avocatul invincibil. Din păcate pentru prof, n-a știut cine e fata. A aflat ulterior, drept pentru care s-a grăbit să-și dea demisia înainte să i-o ceară nimeni și legal vorbind, fiind nevinovat. S-a repezit să admită și actul sexual. Probabil a calculat că un an de pușcărie e preferabil unei întâlniri frontale cu oamenii de afaceri gălățeni. Corect calcul, de data asta”, scriu internauții.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Tatăl elevei de la Jean Monnet: Profesorul ar trebui cercetat pentru viol, nu pentru sex cu un minor

Tatăl elevei de la "Jean Monnet" care acuză că a fost violată de profesorul de sport se declară nemulţumit de încadrarea juridică găsită de procurori pentru presupusa faptă a dascălului, aceea de acte sexuale cu un minor, şi afirmă că va lupta pentru ca acuzaţia să fie cea de viol, relatează ProTV.

"El a premeditat tot! I-a spus în drum spre Predeal că s-a îndrăgostit de ea în ziua în care a văzut-o la şcoală fără uniformă! Fiica mea l-a văzut pentru prima dată în tren. El şi mie mi-a spus că s-a îndrăgostit de ea. Cum e posibil sa te îndrăgosteşti de la Bucureşti până la Predeal?", s-a întrebat profesorul, citat de ProTV, adăugând că fiica sa nu l-a întâlnit pe profesorul de sport înainte de a se urca în trenul de Predeal, pentru că acesta "nu prea venea la ore".

Omul s-a declarat furios şi vrea ca bărbatul care i-ar fi abuzat fiica să plătească.

"Am fost de acord să meargă în excursie, ca să-şi cunoască mai bine colegii", a adăugat tatăl fetei, care a povestit că aceasta a urmat cursurile unui liceu din Belgia până anul acesta.

Tatăl fetei a explicat şi de ce aceasta a depus plângerea abia după patru zile de la întoarcerea de la Predeal. "După ce s-a petrecut nenorocirea, fata a fost în stare de şoc, a suferit un atac de panică. Abia a povestit unor colege, iar acestea au convins-o să îmi spună tot", a spus bărbatul, citat de ProTV. Pe de altă parte, acesta le-a mai spus jurnaliştilor că nu se afla în ţară atunci când fiica sa i-a mărturisit despre incident, astfel că i-a cerut să aştepte să se întoarcă pentru a o însoţi la poliţie.

Bărbatul a mai spus că mai multe colege de liceu de-ale fetei "ştiu adevărul" şi intenţionează să depună mărturie.

Tatăl fetei s-a declarat deranjat şi de faptul că aceasta a fost "pusă la zid" de mulţi dintre colegii de şcoală, care i-au luat apărarea profesorului.

"Dacă acest profesor ar fi respectat-o pe fiica mea şi intenţiile lui ar fi fost bune, de ce nu şi-a dat demisia de la liceu şi de ce nu a încercat să o cunoască înainte de a pleca la Predeal", s-a mai întrebat tatăl presupusei victime a profesorului de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală.

Potrivit ProTV, tânăra, care va împlini în curând 18 ani, "încearcă să-şi revină şi vrea să se întoarcă la liceu".

"Toţi cei care o judecă şi spun poveşti despre ea nici nu o cunosc. În fiecare zi de şcoală eu am dus-o la ore dimineaţa, cu maşina, şi tot eu o luam", a mai spus bărbatul.

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal. Dan-Octavian Vişan a fost audiat şi reţinut vineri, iar sâmbătă a fost eliberat din arest, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 1. Judecătoria Sectorului 1 a decis că profesorul Dan-Octavian Vişan poate fi cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile. Decizia a fost contestată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucureşti, care va lua în discuţie recursul în 18 noiembrie.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Indiferent daca a fost sau nu viol, profesorul are partea lui de vina. Toti incearca sa o scoata pe fata vinovata, asa vor sa-l scoata si pe profesor mielusel. Asta pe de o parte.. pe de alta parte, cand tactu` are fete la produs de dinainte sa te nasti, nu prea ai ce altceva sa inveti din mediul respectiv..

Link to comment
Share on other sites

Tatăl elevei de la ”Jean Monnet”: ”Dacă nu va fi închis, Dumnezeu tot va face dreptate”

Tatăl elevei de la Liceul ”Jean Monnet” care susţine că a fost violată de profesorul de educaţie fizică ne-a vizitat ieri, la redacţie, întrucât am fost primii care l-am contactat pentru a publica opinia sa în legătură cu cele întâmplate.

Deşi ne-a promis că va veni însoţit de fiica sa, aceasta a rămas la Bucureşti, pentru că nu se simţea în stare să dea ochii cu lumea. ”Ia antidepresive, se leagănă de parcă a înnebunit, iar aseară spunea că i-a văzut umbra profesorului prin casă. Are tot soiul de vedenii, e încă în stare de şoc”, povesteşte controversatul om de afaceri gălăţean.

”Nu credeam că tocmai mie mi se va întâmpla asta”

Deşi se consideră un om care a văzut multe la viaţa sa, nici tatălui Oanei R. nu-i vine să creadă ceea ce s-a întâmplat: ”Eu însumi nu-mi revin. Nu am crezut că mi se poate întâmpla tocmai mie aşa ceva. A profitat de faptul că ea vine din altă lume, unde elevii au încredere în profesorii lor, pentru că nu se întâmplă astfel de lucruri. Se tot întreabă lumea ce a căutat în cameră la profesor. Unde să se ducă, dacă îi era rău şi nu avea cheie de la cameră? La un turist străin? Normal că a mers la profesorul care trebuia să aibă grijă de ea, nu să o violeze. Dacă mi s-a întâmplat mie asta, ar putea să se întâmple oricui. Cei care scriu mesaje de încurajare pe site-ul deschis pentru a-l susţine pe profesor ar trebui să se gândească la consecinţe. Nicăieri pe lumea asta nu se întâmplă ca un profesor care a avut relaţii sexuale cu eleva sa minoră să fie încurajat, ce să mai vorbim de profesorii acuzaţi de viol!”

”Să păţească ce i-a făcut el fiicei mele”

Costel R. ne-a declarat că în momentul de faţă încearcă să facă tot posibiliul ca vinovatul să-şi primească pedeapsa: ”A primit ca încadrare juridică întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră, nu viol. Nu sunt mulţumit. Omul acesta merită să ajungă la închisoare. Să păţească acolo ceea ce i-a făcut el fiicei mele. Mi-am luat un avocat bun, pe Cristian Sârbu. Dacă violatorul nu va fi închis, Dumnezeu tot va face dreptate. O astfel de faptă nu scapă nepedepsită de Dumnezeu”, susţine tatăl Oanei R.

”A tras-o de păr şi dat-o cu capul de pereţi”

Deşi judecătorii au respins cererea procurorilor ca profesorul respectiv să fie reţinut 29 de zile, Costel R. încearcă să ne convingă că în instanţă va veni cu probe şi martori împotriva sa. ”Am un certificat medico-legal care atestă că fata mea are leziuni anale. Să presupunem că şi ea şi-a dorit să aibă o relaţie cu profesorul, atunci de ce a fost violent cu ea? A tras-o de păr, a dat-o cu capul de pereţi. Nu te comporţi aşa dacă eşti îndrăgostit. Sunt două eleve care vor depune mărturie, la fel şi diriginta şi directoarea, cărora le mulţumesc foarte mult pentru sprijinul acordat”, susţine tatăl Oanei R.

”Va trebui să-şi înfrunte destinul”

Controversatul afacerist gălăţean susţine că fata va merge în continuare la ”Jean Monnet”, după ce îşi va reveni din şoc. ”A vrut să vină în România pentru că vrea să se facă actriţă, să dea la facultatea de teatru. Cum e născută în Belgia, nu prea vorbeşte corect româneşte, deşi i-a plăcut de mică această ţară. Pentru ea, România e ţara vacanţelor, nu şi-a imaginat nicio clipă că va păţi aşa ceva. Va rămâne în continuare în România, va trebui să-şi înfrunte destinul”, încheie tatăl Oanei.

Situaţia este destul de încurcată. Ce s-a întâmplat într-adevăr în excursia de la Predeal şi dacă probele deţinute de acuzatori sunt suficiente să demonstreze vinovăţia profesorului rămâne să stabiliească doar justiţia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Eleva de la "Jean Monnet" care pretinde ca a fost violata isi pregatise un majorat ca-n filme

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" care si-a acuzat profesorul ca ar fi violat-o in timpul excursiei de la Predeal si-a pregatit o megapetrecere si a rezervat o sala intr-un club de fite din Capitala pentru mijlocul lunii decembrie, insa date fiind evenimentele din ultima perioada, majoratul ei mai mult ca sigur nu va mai fi serbat cu atata fast.

Oana visa ca in decembrie sa petreaca alaturi de invitatii sai in clubul Bamboo din Capitala

Oana, tanara de 17 ani si 11 luni care l-a acuzat pe profesorul de sport Octavian Dan Visan (27 de ani) ca ar fi violat-o, isi pregatise din timp petrecerea de majorat, care ar urma sa aiba loc in a doua parte a lunii decembrie. Numai ca evenimentele din ultima perioada vor anula mai mult ca sigur megaparty-ul programat in Bamboo, acolo unde eleva invitase deja peste 300 de persoane! Printre numele care se aflau deja pe lista invitatilor se numara si cel al lui Mihai Stoica, pe care familia Oanei il cunoaste de pe vremea cand acesta lucra la Galati.

Dupa ce s-a mutat din apartamentul unde statea impreuna cu tatal ei, Oana a ramas sa imparta locuinta cu prietena acestuia. Totusi, in ciuda schimbarilor din viata elevei, ea va ramane in continuare la "Jean Monnet". Conform unor apropiati ai familiei, aceasta ar urma astfel sa fie ferita de reactiile elevilor care ar putea sa o recunoasca si sa comenteze intamplarea prin care a trecut la Predeal.

cancan.ro

Link to comment
Share on other sites

Profesorul de la Jean Monnet a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă, pentru act sexual cu o elevă, a profesorului de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucureşti, judecătorii admiţând contestaţia procurorilor faţă de decizia instanţei inferioare care apreciase că acuzatul poate fi cercetat liber.

Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 5 noiembrie, că profesorul Dan Octavian Vişan poate fi cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă însă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile. Decizia a fost contestată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucureşti (TB), unde un complet de trei judecători a hotărât emiterea unui mandat de arestare preventiv pe numele profesorului, pentru 29 de zile.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Tatăl elevei violate, mahăr de Galaţi

Cazul elevei violate de la Liceul "Jean Monnet" a aprins spiritele si in Galati, orasul de origine al fetei si al tatalui ei. Oamenii isi amintesc detalii picante despre Costel R. si spun ca barbatul avea legaturi dubioase cu lumea interlopa, ca umbla cu bodyguarzi si avea numai "prietene tinere".

Inainte de a deveni cunoscut in Galati, Costel R. era inainte de Revolutie administratorul Casei de Cultura. Alaturi de cativa parteneri, el a devenit apoi proprietar peste patrimoniul UTC, postura din care "a pus mana" pe anumite cladiri. Intr-una dintre ele a deschis discoteca de la Casa Rosie, care a avut un succes nebun, fiind frecventata de tineri.

A mers cativa ani, dupa care, in 2006, Costel si fratele sau, Emil, au dat lovitura deschizand primul mall din oras, in care au investit patru milioane de euro. Mall-ul Manoil se afla la intersectia dintre principalele artere ale Galatiului, fiind o investitie suta la suta locala, care a oferit circa 600 de locuri de munca. Pentru ridicarea lui, cei doi frati au adus un designer din Germania. Centrul comercial cu fatade din sticla avea zeci de magazine, la subsol un supermarket, iar la etajul al doilea cateva cafenele, fast-fooduri, baruri si o gelaterie. Inaugurat cu surle si trambite, primul mall al orasului a ajuns o cladire goala la doar doi ani de la deschidere. Chiriile mari si lipsa clientilor au determinat un final dramatic al afacerii.

Galatenii il tin bine minte pe Costel si unii spun ca, in urma cu patru-cinci ani, era cel care se ocupa cu organizarea petrecerilor pentru oamenii grei din oras. Prietenia cu Maricel Pacuraru, fostul sef al Directiei de Cercetari Penale, l-a tinut la adapost, spun oamenii, de eventuale probleme cu legea. Pe de alta parte, atitudinea sa era una de adevarat "mahar". Dupa cum ne-au declarat, sub protectia anonimatului, mai multe persoane care l-au cunoscut, Costel R. avea tot timpul prietene cu cel putin 20 de ani mai tinere, cele mai frumoase fete din oras, cu care se afisa in cluburi. Fumand trabuc si umbland cu bodyguarzi, tatal Oanei era pe vremea aceea pasionat de chefuri, iar aniversarile si le "accesoriza" cu focuri de artificii si valuri de sampanie.

cancan.ro

Link to comment
Share on other sites

Raportul IML poate schimba radical soarta profesorului de la Jean Monnet

Medicii legisti nu pot confirma varianta violului, in cazul elevei de la liceul "Jean Monnet", care-si acuza profesorul c-ar fi abuzat de ea. Probele gasite nu au fost suficiente, astfel incat specialistii sa spuna daca fata a fost violata, asa cum le-a declarat ea politistilor. Ancheta merge mai departe, in timp ce sustinatorii profesorului de sport strang bani sa-i angajeze un avocat, in speranta ca va scapa de arest.

Mult asteptatul raport intocmit de medicii Institutului de medicina legala Mina Minovici a fost finalizat. Dar concluziile n-au rasturnat ancheta si n-au confirmat infractiunea de viol. Documentul indica numai prezenta unei fisuri anale, cu mentiunea ca ar fi putut proveni dintr-un act sexual consimtit. Cu alte cuvinte, legistii n-au putut stabili ca sunt urme de violenta, ori semne ca fata a fost abuzata. Insa acelasi document constata ca eleva a intretinut relatii sexuale cu profesorul de sport. Asta inseamna ca acuzatia de relatii sexuale cu un minor este dovedita si cu probe biologice.

Procurorii au mai cerut ca eleva sa fie supusa unei expertize psihiatrice, pentru a stabilit daca a fost afectata de cele intamplate in excursia de la Predeal, unde spune ea c-ar fi fost violata.

Dascalul este deja de o saptamana in arest preventiv. Sustinatorii sai de pe Facebook s-au gandit sa stranga bani si sa-i plateasca un avocat, mai ales ca a expirat contractul cu fosta aparatoare.

Pe de alta parte, inspectorii corpului de control al Ministrului Educatiei au ajuns in aceasta saptamana la liceul Jean Monnet.

Au verificat activitatea scolara si regulamentul de ordine interioara, care ar fi putut incuraja un comportament nepotrivit, atat din partea elevilor, cat si al profesorilor.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fostul profesor de la "Jean Monnet" acuzat de relatii sexuale cu o eleva a fost eliberat din arest

Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, recursul procurorilor fata de decizia de punere in libertate a fostului profesor de la "Jean Monnet", Octavian Visan, potrivit Mediafax. Ca urmare a deciziei magistratilor, Octavian Visan, acuzat de relatii sexuale cu o eleva, va fi eliberat din arest urmand sa fie judecat in libertate.

Tribunalul Bucuresti a confirmat decizia luata, marti, de Judecatoria sectorului 1 care a admis cererea de eliberare sub control judiciar facuta de Octavian Visan.

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", Octavian Visan, a fost deferit justitiei sub acuzatia ca a intretinut acte sexuale cu o eleva in timpul unei excursii la Predeal. El a mai fost eliberat o data de Judecatoria sectorului 1 in 15 decembrie, dar in ziua urmatoare Tribunalul Capitalei a infirmat decizia.

Octavian Visan este in arest preventiv din 18 noiembrie 2011.

Fostul profesor de la Liceul "Jean Monnet" a plecat, vineri, din Penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus eliberarea lui sub control judiciar, potrivit Mediafax. La iesirea din penitenciar, Octavian Visan a spus ca le multumeste celor care l-au ajutat.

Primul termen de judecata in acest caz a fost stabilit pentru 10 februarie 2012, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, potrivit Mediafax.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Fostul profesor Octavian Vişan, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă. Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus suspendarea pedepsei lui Octavian Vişan pe o perioadă de încercare de cinci ani şi şase luni.

Totodată, instanţa l-a obligat pe Vişan să îi plătească Oanei Raluca Racoviţă despăgubiri simbolice de un leu.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.