Jump to content

Enigma Elodiei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Am primit o sugestie de la unul dintre membri pentru a deschide acest topic, pentru că, mi s-a spus, este un subiect pe care îl discută toată România. Cum povestea Elodiei şi a poliţistului Cioacă este foarte cunoscută, este inutil să o reiau. Vă aştept părerile şi comentariile despre "telenovela" de la Braşov.

Pentru mine, personal, "afacerea" este doar o "demonstraţie" a incapacităţii Justiţiei din România...

Link to comment
Share on other sites

În ultima vreme nici nu mă mai interesează subiectul ăsta. Dacă era moartă, ori o găseau până acum, ori claca Cioacă ... Iar faptul că a intrat în căsuţa poştală mă face să mă gândesc că şi el o caută, deci Elodia se ascunde. Părerea mea, hâc!

Link to comment
Share on other sites

Ea ştie unde este Elodia

* Cazul Elodia se "mută" la Galaţi? * Gherghina Darabană afirmă că a comunicat cu avocata dispărută

Gherghina Darabană, cea care susţine că este "Mama Mântuitorului", iar fiul ei este nimeni altul decât "Isus", spune că deţine amănunte şocante în cazul avocatei dispărute, Elodia Ghinescu, din Braşov. Gălăţeanca a povestit că a avut mai multe viziuni cu Elodia, motiv pentru care îl aşteaptă pe Dan Diaconescu, directorul postului OTV (care a mediatizat îndelung acest caz), pentru a‑i da "cheia" acestei dispariţii, care a bulversat întreaga Românie.

"Sunt alfa şi omega în acest caz!"

Povestea lui "Isus" şi a mamei sale, Gherghina Darabană, merge mai departe, de această dată pe o pistă cu totul neaşteptată. După ce a apărut în toată presa (atât locală cât şi naţională) cu povestea zguduitoare a fiului său, Gabriel (ziarul nostru a fost primul care a mediatizat acest caz), cea care susţine că este "Maica Pruncului" spune acum că deţine cheia cazului Elodia, care ţine România cu sufletul la gură, de mai multe luni de zile. Gălăţeanca ne‑a povestit că a avut mai multe viziuni cu avocata şi că este singura care deţine informaţii zdrobitoare în acest caz. "Degeaba îşi bat capul poliţiştii, procurorii şi presa cu dispariţia Elodiei� Acest caz nu va fi rezolvat până când eu nu voi vorbi! Eu sunt alfa şi omega în cazul dispariţiei Elodiei!", ne‑a spus convinsă femeia. Gherghina Darabană a povestit că, timp de mai multe luni de zile, a făcut rugăciuni şi că, în final, într‑o noapte, a avut o "revelaţie". "Mi s‑au întâmplat nişte lucruri extraordinare, e clar că am legătură cu acest caz", ne‑a spus mama lui "Isus". "Eram pe scaunul Pruncului, la calculator, iar în spatele meu era televizorul, deschis pe OTV. Eu îmi făceam rugăciunile, când - la ora 0,55 - am primit un semnal puternic în urechea dreaptă. Am continuat rugăciunile şi am avut o viziune cu Elodia. Am văzut‑o şi am aflat povestea ei� Aşa mi‑am dat seama că, de fapt, ceea ce i s‑a întâmplat ei, mi se întâmplă şi mie", a mai povestit Gherghina Darabană.

Desuurile lui Cioacă (?) şi sângele din garaj

Mama lui "Isus" a spus că a găsit în casă şi în garajul în care a locuit mai multe pete de sânge, chiar şi un cuţit, ascuns sub haine, într‑una din camerele locuinţei sale. Mai mult, femeia a povestit că, exact în perioada în care a dispărut Elodia, a avut probleme grave de sănătate, semn "că se întâmpla ceva foarte grav". În plus, a spus Gherghina, soţul ei s‑a purtat ciudat, asemenea poliţistului Cioacă. "Am scuipat sânge, aveam batistele pline� Am început căutările şi am găsit în garaj, sub maşină, o pereche de chiloţi bărbăteşti şi un prezervativ folosit. Le‑am luat şi le‑am pus într‑o pungă din plastic, în hol, după care am spălat cimentul cu apă� Soţul meu era foarte neliniştit şi agitat, exact ca Cioacă", a mai povestit Gherghina.

Gălăţeanca este convinsă că Elodia a fost omorâtă, însă "spiritul ei este viu, se află printre noi!". "Am văzut‑o pe Elodia, am comunicat cu ea, şi ştiu cine este criminalul, trebuie să fac mărturisirile, pentru ca autorul faptei să fie tras la răspundere. Toată lumea va afla adevărul chiar în zilele următoare, pentru că Pruncul mi‑a pronunţat cuvântul "luni" (n.r ziua de luni), deci totul se va întâmpla cât de curând! Îi aştept pe Dan Diaconescu şi Luis Lazarus, de la OTV, să‑mi bată la poartă, ca să fac mărturisirile! Numai eu pot dezlega acest caz!", a mai zis Gherghina.

"Trebuie să spun totul despre Elodia!"

Convinsă că este cea mai informată persoană în cazul dispariţiei avocatei, Gherghina Darabană a mers chiar la postul OTV, pentru a le oferi redactorilor informaţiile pe care le deţine. "Am vorbit cu Luis Lazarus, dar mi‑a spus că nu poate discuta cu mine în acea zi, şi că mă aşteaptă altădată. Dar nu am mai avut cum să ajung! Trebuie neapărat să vorbesc, să spun tot ce ştiu despre Elodia!", a spus cu regret "vizionara" din Galaţi. De atunci, Gherghina încearcă disperată să ia legătura cu postul de televiziune, care a lansat celebrul serial (ajuns la peste 100 de episoade!), la care se uită mii de români. Femeia a încercat să dea zeci de mesaje de pe telefonul mobil, însă nu a putut accesa nici măcar site‑ul postului cu pricina, fiindcă nu are internet acasă. "Prin voi, vreau să mă fac auzită!", a conchis Gherghina Darabană. Gabriel, fiul "maicii", nu s‑a implicat în cazul mărturisirilor privind dispariţia Elodiei, însă nici nu a infirmat cele povestite de mama sa. Băiatul pare preocupat mai degrabă să‑şi petreacă ultimele zile de vacanţă cu colegii de şcoală, pe care îi invită zilnic la el acasă, să se joace împreună. Când am fost în documentare, la el acasă, în Satu Costi, Gabriel era relaxat, liniştit, şi nu părea deloc interesat de avocata dispărută. Cât de mult poate ajuta gălăţeanca Gherghina Darabană la dezlegarea acestui caz? Greu de spus, însă nici nu poţi să nu o bagi în seamă (fiecare dintre noi are dreptul la o opinie), atâta vreme cât au apărut poezii, balade şi chiar manele cu Elodia (până şi galeriile de fotbal îi scandează numele, înaintea meciurilor!), semn că s‑a stârnit un adevărat val de interes în România, în cazul Elodia‑Cioacă. Avocata apare în jocuri, pe internet, în clipurile maneliştilor, şi nu mai lipseşte mult până când, probabil, vor apărea şi străzi, comune ori copii cu numele acesteia� Iar Galaţiul nu putea lipsi din acest caz, atât de mediatizat! Rămâne de văzut dacă Gherghina Darabană va oferi, până la urmă, ceva nou în această poveste cu sirop de telenovelă�

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=21936

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Se pare ca renumitul post OTV se pricepe de minune sa faca dintr-un om obisnuit o persoana foarte publica. Domnilor,sa fim seriosi, cate cazuri asemanatoare sunt pe lumea asta? Asta ne ingrijoreaza pe noi? E un caz din miile existente.

Link to comment
Share on other sites

nu stiu ce atata zarva cu aceasta elodia de parca ar fi fost cine stie ce eroina sau ar fi facut lucruri importante si cu folos...eu nici nu stau sa-mi pierd vremea uitandu-ma la otv la porcariile alea de emisiuni a lui diaconescu :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
nu stiu ce atata zarva cu aceasta elodia de parca ar fi fost cine stie ce eroina sau ar fi facut lucruri importante si cu folos...eu nici nu stau sa-mi pierd vremea uitandu-ma la otv la porcariile alea de emisiuni a lui diaconescu :shock:

Ba eu ma uit! Fix 10 secunde ca sa vad titlul episodului! Uite asa imi iau eu "hapca" de ras pe seara. Cred ca am mai spus undeva, pe forum: "In Romania, mama prostilor e gravida tot timpul". Vai de capul nostru! :shock: Si mai avem pretentii la generatiile viitoare, cand noi le dam un asemenea exemplu!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 years later...

Elodia Ghinescu, declarată moartă la patru ani de la dispariţie

Avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă marţi, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov, iar după obţinerea certificatului de deces, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, ar putea fi trimis în judecată pentru omor. Decizia poate fi atacată prin apel în termen de 15 zile.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, a declarat marţi că instanţa a admis solicitarea de declarare în mod oficial a morţii Elodiei Ghinescu, data decesului fiind stabilită pentru 30 august 2007. Potrivit acesteia, după ce decizia va deveni definitivă şi irevocabilă, atunci se va putea cere trimiterea în judecată a lui Cristian Cioacă pentru omor. "S-a admis cererea şi s-a stabilit data morţii pe 30 august 2007. Aştept deocamdată să se redacteze sentinţa şi să ne fie comunicată. Decizia poate fi atacată prin apel în termen de 15 zile. Dacă nu se va întâmpla, urmează să se elibereze un certificat de deces, iar acesta şi sentinţa vor fi depuse la dosarul de omor. Apoi, eu sper că procurorii îl vor trimite în judecată pe Cioacă", a spus avocata Radu.

Procurorii Parchetului instanţei supreme anunţau în luna septembrie că aşteaptă hotărârea judecătorească de declarare a morţii Elodiei Ghinescu, în acest context analizându-se posibilitatea trimiterii în judecată a soţului acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei braşovene.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă, în lipsa cadavrului, judecătorii l-au eliberat.

Ulterior, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Braşov au dispus începerea urmăririi penale în cauza constituită, ca urmare a plângerilor formulate de familia avocatei dispărute şi a Baroului de Avocaţi din Braşov faţă de Cioacă - pentru instigare la acces fără drept la sisteme informatice, instigare la restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi instigare la transferul neautorizat de date informatice, fapte aflate în concurs real, precum şi faţă de Marius Sebastian Breazu şi Marius Adrian Niţu - pentru acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transfer neautorizat de date informatice, fapte aflate, de asemenea, în concurs real.

În acest caz, pe numele lui Cristian Cioacă a fost emis mandat de arestare preventivă, în 24 ianuarie 2008, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, el stând doar câteva zile încarcerat, întrucât instanţa de recurs a admis cererea poliţistului de a fi eliberat sub control judiciar.

Cioacă a motivat sarcastic, în faţa instanţei supreme, că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

În 27 septembrie 2010, Cristian Cioacă a fost condamnat, de către Curtea de Apel Braşov, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în procesul în care este acuzat de violarea corespondenţei electronice a avocatei Elodia Ghinescu.

De asemenea, în 5 august 2010, poliţistul Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru furt, de către procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, fiind acuzat că şi-a însuşit bunuri ale soţiei sale dispărute, valoarea totală a bunurilor fiind evaluată la 700.000 de lei.

În 18 septembrie 2008, părinţii Elodiei Ghinescu au solicitat autorităţilor punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Braşov al cuplului, pentru ca Cioacă să nu îl poată vinde, aşa cum intenţiona.

Cristian Cioacă a mai fost chemat la audieri, însă acesta nu mai vrea să dea nicio declaraţie şi refuză în mod constant să mai fie testat la poligraf, deşi "e principalul suspect". "Pe domnul Cioacă nu l-am mai chemat pentru că de vreo doi ani de zile nu vrea să mai colaboreze, în sensul că nu mai dă nicio declaraţie, nu solicită administrarea vreunei probe şi refuză în mod constant să mai fie testat la poligraf încă o dată. Şi atât timp cât nu are ce să spună şi nu mai vrea să dea nicio declaraţie, n-are rost să-l mai chemăm. E principalul suspect cum a fost de la început!", declara procurorul-şef Marius Iacob.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Fostul poliţist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat, marţi, la 22 de ani de închisoare, decizia, care nu este definitivă, fiind luată de magistraţii Tribunalului Argeş. Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, respectiv 21 de ani de închisoare pentru omor, la care se adaugă un spor de pedeapsă de un an, precum şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. Decizia a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Argeş în prezenţa lui Cristian Cioacă. De asemenea, magistraţii au decis ca fostul poliţist să îi plătească familiei Ghinescu despăgubiri de 250.000 de euro.

Procurorii şi avocata familiei Ghinescu ceruseră instanţei ca fostul poliţist să fie condamnat pe viaţă. Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat, după pronunţarea deciziei, că pedeapsa de 22 de ani de închisoare este mult prea blândă. Ea a spus că este posibil ca familia Ghinescu să formuleze recurs la această decizie a instanţei.

Cristian Cioacăse află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi din 30 ianuarie.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia". Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor. "Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş", notează procurorii în rechizitoriu. Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti. Probele criminaliştilor, prelevate din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui. Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei. În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.

Link to comment
Share on other sites

Dupa lupte seculare l-au bagat la bulau! Vinovat, nevinovat dracu stie!

Sigur e ca procurorul mai bifeaza unu in carnetel si justifica astfel banii cheltuiti. Cu un dosar subtirel cum multi lasa sa se inteleaga!

Concluzii de final: singurul care a castigat a fost rahatul de DD iar noi toti ceilalti am platit taxe si impozite ca sa acoperim nepriceperea anchetatorilor.

Sper macar ca Cioaca e vinovat si nu sta degeaba 22 de ani departe de copil!

Link to comment
Share on other sites

Pai daca nu au gasit cadavrul, de unde stie procurorul ca "Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri" ???

"S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş" - mi-e groaza sa ma gandesc cate prosoape am aruncat in totii anii din urma... Oare am omorat pe cineva??? :YMSICK:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.