Jump to content

Mall Galleria, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Primele trei malluri Galleria, deschise pana in septembrie

Primele trei centre comerciale sub brandul Galleria dezvoltate de compania Globe Trade Center (GTC) pe piata locala, la Buzau, Suceava si Piatra Neamt, vor fi inaugurate pana in luna septembrie a acestui an, acestea fiind singurele malluri din cadrul retelei care vor fi deschise in 2008. Centrul comercial Galleria Buzau va fi inaugurat la mijlocul lunii iunie a acestui an, iar Galleria Suceava si Galleria Piatra Neamt vor fi deschise in decursul lunii septembrie, au precizat reprezentantii GTC. Compania israeliana, cu actiuni listate la bursa de la Varsovia, a anuntat planuri pentru o retea de centre comerciale in Romania, pe harta dezvoltatorului aflandu-se si orasele Bucuresti, Galati, Bistrita si Arad. Centrele comerciale sub brandul Galleria sunt de dimensiuni mici, intre 10.000 si 15.000 de metri patrati inchiriabili fiecare, exceptie facand proiectul din Bucuresti, care este proiectat pentru o suprafata de circa 60.000 mp. Investitia in mallurile din provincie este de circa 20 de milioane de euro pentru fiecare unitate.

Galleria Buzau, primul din cadrul retelei va intra spre sfarsitul acestui an in competitie cu proiectul Aurora Shopping Mall, dezvoltat de Dan Ostahie. Pe de alta parte, la Suceava a fost inaugurat in aceasta luna proiectul Shopping City, iar pana la sfarsitul anului urmeaza a fi deschis si cel de-al patrulea proiect Iulius Mall, detinut de Iulian Dascalu. Singurul oras dintre cele in care GTC are prevazuta dezvoltarea de proiecte in care nu a fost anuntat inca un alt mall este Piatra-Neamt.

GTC este cunoscut pe piata locala in special pentru imobilele de birouri dezvoltate in Piata Victoriei din Capitala, America House si Europe House, pentru care a incasat aproape 150 de milioane de euro din vanzare.

Totodata, compania a inceput si dezvoltarea a doua ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni in Bucuresti, Rose Garden si FeliCity, cu un numar total de peste 2.000 de locuinte.

Companiile israeliene sunt printre cei mai activi jucatori de pe piata imobiliara locala, alaturi de GTC fiind prezenti si jucatori precum Africa Israel sau Plaza Centers.

http://www.zf.ro/articol_170075/primele ... mbrie.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Mallul Galleria, în parteneriat cu Cefin

Compania GTC este implicata si in alte segmente ale pietei imobiliare, la inceputul anului trecut anuntand planuri pentru o retea de 20 de centre comerciale sub brandul Galleria. Intre timp, planurile s-au mai temperat sub presiunea numarului mare de proiecte anuntate in toata tara. "Daca vom ajunge la 12-15 malluri, voi fi fericit. Am mai stabilit un oras pentru inca un mall Galleria, la Galati, unde vom realiza un proiect cu o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati, in parteneriat cu Cefin", declara Galon, care spune despre proiectul Galleria din Bucuresti ca mai are nevoie doar de avizul comisiei de mediu si cel al Consiliului General pentru inceperea lucrarilor de constructie. Primele malluri Galleria vor fi inaugurate pana in luna septembrie, la Buzau, Suceava si Piatra Neamt, iar anul viitor vor fi deschise anul viitor, la Arad si Bistrita.

http://www.zf.ro/articol_178211/galon__ ... ntate.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

La noi bate vantu` prin mall-ul lui Racovita: spatii enorme cu 2-3 haine la preturi exorbitante. Daca asa vor fi si cele care se construiesc acum, din pacate pentru investitori, vor fi degeaba.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Galon: "La Galaţi suntem încă la procesul de autorizare"

Criza din imobiliare nu i-a iertat nici pe dezvoltatorii experimentati, cum este cazul sefului GTC, Shimon Galon, care este nevoit in aceasta perioada sa accepte ca o serie de chiriasi sa ocupe gratuit spatii din mallurile construite, in timp ce ritmul de vanzare a apartamentelor din portofoliu este de 7-8 ori mai lent fata de anii 2007-2008. GTC a fost unul dintre dezvoltatorii imobiliari cu cea mai agresiva expansiune anuntata pentru segmentul centrelor comerciale, unde intentiona sa realizeze 20 de proiecte, dar planurile au fost treptat ajustate. Compania a finalizat trei proiecte pana in prezent, in Buzau, Suceava si Piatra-Neamt, iar pana in 2012 ar mai trebui finalizate inca trei, in Arad, Galati si Bistrita, in urma unor investitii cumulate de circa 180 de milioane de euro. "La Arad avem si finantare, de la BERD si Raiffeisen, iar finalizarea proiectului era programata pentru luna noiembrie a acestui an, dar a fost amanata pentru 2011, proiectul fiind preinchiriat 40%. In Bistrita avem autorizatie de construire si am inceput licitatia pentru a gasi constructorul, in timp ce la Galati suntem inca la procesul de autorizare", a precizat Galon.

http://www.zf.ro/companii/galon-am-gresit-cand-am-crezut-ca-pretul-caselor-creste-fara-oprire-5674772/

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

GTC vrea să înceapă construcţia Galleria Galaţi în 2011

Dezvoltatorul imobiliar GTC, companie care anul acesta s-a concentrat pe finalizarea proiectului de birouri City Gate din Capitala, va fi ceva mai ocupat in 2011, cand are in plan sa finalizeze centrul comercial Galleria Arad, dar si sa demareze constructia proiectului comercial cu acelasi nume din Galati.

"Suntem in negocieri cu potentiali chiriasi si in Galati si vrem sa incepem constructia acolo", a spus Shimon Galon, managerul GTC Romania, pentru DailyBusiness.ro. "In ultimele cateva luni am vazut semnale pozitive pe piata in ceea ce priveste cererea", a mai spus Galon.

Demararea proiectului din Galati depinde insa de semnarea contractelor de inchiriere. Potrivit analistilor imobiliari, orasul de la Dunare este interesant pentru retaileri, avand in vedere faptul ca nu exista o concurenta mare pe acest segment.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/stiri-real-estate/ce-planuri-au-dezvoltatorii-imobiliari-pentru-2011-52644

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Lucrarile la centrul comercial Galleria Galati incep in 2012

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) - Polonia a anuntat ca va inaugura centrul comercial Galleria Arad in ultimul trimestru al acestui an, potrivit raportului financiar anual al grupului, ce abordeaza si situatia investitiilor aflate in derulare. Galleria Arad va avea o suprafata inchiriabila totala de 33.000 mp, valoarea obiectivului fiind de 70 milioane de euro. Proiectul este finantat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Totodata, oficialii firmei au anuntat ca in 2012 vor fi incepute lucrarile de constructie la Galleria Galati, mall ce va dispune de o arie inchiriabila de 28.000 mp.

GTC Romania a intrat pe piata autohtona a centrelor comerciale in parteneriat cu fondul de investitii Aura Investments si dezvolta, la nivel local, proiectele Galleria Mall.

http://www.agendaconstructiilor.ro/files/info-santiere/gtc-lucrarile-la-centrul-comercial-galleria-galati-incep-in-2012.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Cefin a ieşit din proiectul pe care urma să-l dezvolte la Galaţi împreună cu GTC

Dezvoltatorul imobiliar GTC va dezvolta singur centrul comercial Galleria din Galaţi, în condiţiile în care a preluat în urmă cu două luni restul de 15% din participaţia la proiect deţinută de compania italiană Cefin Holding.

Centrul comercial ar urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 28.500 metri pătraţi şi să fie livrat în 2012, potrivit datelor publicate pe site-ul dezvoltatorului.

GTC şi-a crescut anul trecut participaţia anul trecut la compania care va dezvolta centrul comercial de la 63,6% la 85%, iar la sfârşitul lunii aprilie a preluat şi restul părţilor sociale.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

In 2012 o sa apara anuntul ca va incepe sa se construiasca in 2013 si tot asa.Eu unul m-am saturat, de parca am fi sperietoare de investitii. Toti fug de noi, iar altii vin si nu mai termina lucrarea. Daca o sa vina si astia si vor face ca cei de la Euromall mai bine s-o lase balta...

Desi zona are potential mare, la noi vin dupa ce deschid in alte orase mult mai mici. Nu pot sa inteleg de strategii au. Primul Euromall s-a deschis la Pitesti. Si cand au venit la noi au ramas fara bani :|. Macar daca primul il deschideau la Bucuresti, era de inteles. Directorii de centre comerciale ar trebui sa inteleaga ca trebuie mai intai deschise in orase mari, ca asa se fac teste, si in fiecare daca se poate. Cum credeau cei de la Carrefour sau Dedeman care sunt in Braila ca se pot baza si pe galateni? Pai ce rost are sa te duci acolo cand trebuie sa dai bani pe benzina + rovigneta sau bilet si astfel te ajunge mai scump, decat daca te-ai duce in propriul oras la alt centru. La un mall te mai duci prin vecini ca e vorba de tzoale si branduri care nu se gasesc oriunde...

Din punctul meu de vedere se aplica niste strategii fara logica.

Edited by GL4ever
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

GTC vrea să investeascăa 70 de milioane de euro în mallul Galleria de la Galaţi

Dezvoltatorul GTC, care a inaugurat joi centrul comercial Galleria Arad, are in plan sa dezvolte inca trei centre comerciale in orasele Bucuresti, Galati si Bistrita. Investitiile in viitoarele mall-uri ar putea ajunge la 230 milioane de euro.

Pana in prezent, pe piata locala GTC a deschis trei centre comerciale Galleria, in orasele Buzau, Suceava, Piatra Neamt si, cel mai recent, in Arad. Cel mai profitabil dintre mall-urile Galleria este cel din Piatra Neamt, in timp ce la polul opus se afla proiectul din Suceava, potrivit oficialilor GTC.

In urmatorul an, GTC isi propune sa inceapa lucrarile de constructie la inca un centru comercial, fie in Bucuresti, fie in Galati, unde a incheiat deja un parteneriat cu operatorul de hipermarketuri Cora. "Eu sper sa dezvoltam urmatorul mall in Bucuresti. Avem un teren in zona de nord si suntem in proces de obtinere a autorizatiilor de constructie. Sunt regiuni din Capitala insuficient acoperite sau unde proiectele deschise nu merg atat de bine. Daca nu incepem la Bucuresti, vom incepe la Galati", a declarat Shimon Galon, seful GTC.

Investitiile in cele trei proiecte ar putea ajunge la 230 de milioane de euro, cea mai mare fiind alocata pentru Bucuresti (100 de milioane de euro), urmata de Galati (70 de milioane de euro) si Bistrita (60 de milioane de euro).

"Dezvoltam pe rand: terminam un mall incpem altul", a spus Galon, adaugand ca nu a fost obtinuta inca nicio finantare, insa se poarta negocieri avansate pentru Galati.

Cel mai recent proiect deschis de GTC, mall-ul Galleria Arad, a fost deschis joi, dupa o investitie de 66 de milioane de euro. Printre chiriasii centrului comercial se numara: Cora, Cinema City, Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Mango si Terranova. Centrele Galleria din Suceava, Buzau si Piatra Neamt au fost evaluate la sfarsitul primului semestru la 54 milioane de euro, in scadere cu peste 8% fata decembrie 2010.

wall-street.ro

Link to comment
Share on other sites

Cora va veni în centrul comercial Galleria Galaţi

GTC ar dori sa mai inceapa constructia a inca doua centre comerciale din reteaua Galleria, dupa ce saptamana trecuta a inaugurat un centru comercial, inchiriat aproape integral, in Arad. Cele doua malluri care ar urma sa intre in reteaua Galleria vor fi situate la Galati si Bucuresti. Singura intrebare este cand vor incepe lucrarile de constructie?

Seful GTC a semnat deja un contract de inchiriere cu Cora pentru centrul comercial Galleria din Galati si se declara linistit atata timp cat este partener cu retailerul. Situatia este determinata si de situatia din Arad, unde, spune Galon, “dupa ce am iscalit cu Cora toti au zis 'acum venim si noi'. Dupa ei a venit o ploaie de chiriasi”.

dailybusiness.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Adio, Galleria! GTC vrea să vândă terenul din Galaţi

Portofoliul din România al dezvoltatorului imobiliar israelian GTC a fost reevaluat în scădere cu 19 milioane euro în prima jumătate a anului, la 241 milioane euro, din cauza performanţelor reduse ale proiectelor de retail, iar compania vrea să vândă un teren în Galaţi cu 4,2 milioane euro.

GTC deţine pe piaţa locală turnurile de birouri City Gate, ansamblurile rezidenţiale FeliCity şi Rose Garden, patru mall-uri Galleria şi mai multe terenuri. Birourile City Gate, cu o suprafaţă închiriabilă de 47.700 metri pătraţi, au rată de ocupare de 93%, faţă de 96% la finele anului trecut. Valoarea de piaţă a proiectului era la finele anului trecut de 173,6 milioane de euro, iar în iunie a fost evaluat la 169 milioane de euro. Chiria medie a birourilor este de 22 de euro pe metru pătrat pe lună. Cele patru mall-uri din România erau evaluate la 84 de milioane de euro la sfârşitul anului, iar valoarea acestora s-a diminuat în şase luni cu 12 milioane de euro, la 72 milioane de euro. Mall-urile totalizează 69.000 metri pătraţi, cu o rată de ocupare de 89%. Chiria medie practicată în cazul centrelor comerciale este de 8 euro pe metru pătrat pe lună.

Compania mai deţine în România şi alte terenuri, în Bucureşti şi în Galaţi, unde intenţiona să dezvolte clădiri de birouri şi spaţii de ratail. GTC vrea să vândă terenul de 32.000 metri pătraţi din Galaţi, unde era programată construcţia unui mall, preţul stabilit fiind de 4,2 milioane de euro.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.