dcp100168 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Anamaria Vasiliu, șefa sportului gălăţean, a fost mutată la Satu Mare* Ea susține că a fost detașată pentru că n-a semnat retroactiv acteMai departe nu puteau s-o trimită. 764 de kilometri sînt pe șosea între Galaţi și Satu Mare, faţă de 668 pînă în capătul celălalt al ţării, la Reșiţa, sau, ptiuuuu!, 666 kilometri pînă la Oradea.764 de kilometri pune prin semnătura sa Doina Melinte între șefa DJTS Galaţi, Anamaria Vasiliu, și reclamaţiile repetate pe care aceasta le-a făcut în privinţa unor investiţii derulate sub comanda adjunctei sale, fosta mare campioană de canotaj Magdalena Irincu.Reclamații la BucureștiLa început, la Galaţi a fost vorba de niște vestiare plătite înainte de a fi reparate și de televizoare second-hand, cumpărate de către Irincu, potrivit lui Vasiliu, la preţ de televizoare noi, vreo 25.000 de euro în total, un mărunţiș.Numai că miza a crescut. De curînd, Vasiliu a descoperit și reclamat către Autoritatea Naţională pentru Sport și Tineret că Irincu, adjuncta ei, a profitat de momentul cînd ea a fost în concediu și a dat prin cerere de ofertă un contract mixt de reparaţii la bazinul de înot plus construirea unui vestiar de la zero. Totul pe aproximativ 1,3 milioane de lei, în condiţii ilegale, de vreme ce construirea vestiarelor noi a fost mascată tot în contractul de reabilitare a bazinului. Este varianta cu care Anamaria Vasiliu a bombardat Bucureștiul.“Nu vreau să fac pușcărie pentru alții!”Acum două zile, marţi, 8 noiembrie, Vasiliu a primit “Ordinul de detașare ca director executiv al DJTS Satu Mare”. În discuţiile pe care le-a avut cu colegii ei de la Galaţi, directoarea a legat această expediere de “drumurile pe care le-am făcut la București, unde mi s-a cerut să semnez retroactiv acte prin care să găsesc o soluţie de a face legală investiţia de la bazin”. “Dar eu nu vreau să intru la pușcărie pentru alţii!”, le-a spus Vasiliu celor cărora le-a arătat Ordinul venit de la Doina Melinte.Melinte spune că n-a pedepsit-oVarianta ministerului este alta. Auditul trimis pentru a verifica achiziţiile mărunte din mai a găsit-o vinovată pe contabilă, nu pe Irincu, reclamată de șefa ei Vasiliu. “De fapt, adevărul e că Irincu și Vasiliu, ambele susţinute de PD-L, dar de tabere diferite, sînt imposibile! Corect ar fi să plece amîndouă”, spune o voce din minister, care cunoaște conflictul și extenuantele reclamaţii și apeluri reciproce.Absolvită de controlul de la București, Irincu a spus colegilor din Galaţi că ea e, de fapt, săpată de Fiţa Lovin și de Vasiliu, care acum își construiește un statut de victimă. Doina Melinte, șefa sportului românesc, a confirmat ieri pentru ziar că “am detașat-o temporar pe Vasiliu, iar locul ei e ocupat, deocamdată, de Irincu”. Melinte susţine că nu e o pedeapsă la adresa lui Vasiliu.«Am mutat-o pe Vasiliu de la Galați la Satu-Mare ca să împărtășească și celor de acolo din experiența ei» (Doina Melinte)Irincu: “N-am dus o bomboană acasă”Melinte pare sătulă de postura sîcîitoare de arbitru între cele două gălăţence, ambele cu pile de la mari nume din PD-L. În schimb, Vasiliu, care se abţine deocamdată de la declaraţii, a cerut oficial la ANST să i se spună “care e nota de fundamentare a detașării?”.Vasiliu susţine că încercarea celor din Vasile Conta de a prezenta totul drept un conflict personal Vasiliu – Irincu este un clișeu care încearcă, de fapt, să mascheze ilegalităţile investiţiei de 400.000 de euro de la bazinul din Galaţi.Învingătoare în acest moment și șefă de la 15 noiembrie, Irincu spune, despre investiţia de la bazinul olimpic, că “atîta vreme cît am vrut să fac ceva bun și n-am dus o bomboană acasă, sînt liniștită. Bazinul va fi inaugurat în decembrie, conform contractului, iar clădirea nouă este o clădire administrativă necesară și integrată în investiţia mare”.tolo.ro
dcp100168 Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Anamaria Vasiliu a primit un ordin de suspendare a hotărârii precedenteIeri dimineaţă, la ora 8.00, directoarea executivă a Direcţiei pentru Tineret şi Sport Galaţi ar fi trebuit să-şi înceapă lucrul la instituţia similară a judeţului din nord-vestul ţării. Ordinul ANST de săptămâna trecută era clar: „Anamaria Vasiliu este detaşată temporar la conducerea DJTS Satu Mare.” Iar declaraţia Doinei Melinte, conducătoarea forului naţional, deşi mustind de ironie, era la fel de convingătoare: „Trebuie să le împărtăşească şi celor de acolo din experienţa ei.” (n.r. – Vasiliu conduce doar de un an şi o lună instituţia gălăţeană).Trenul mai poate aştepta însă, Anamaria evitând în ultima clipă întâlnirea cu peronul gării. „Am primit un ordin de suspendare a acelui ordin. Trebuie să fiu aici, la Galaţi, pe perioada desfăşurării unui control de audit care durează de pe 14 până pe 25 noiembrie. Aşa că n-am ajuns încă la Satu Mare”, a declarat şefa DJTS Galaţi, ea intrând în posesie documentului ieri dimineaţă. Vasiliu spune că n-a mers la risc şi că fusese informată de vineri că ANST va începe un audit la Direcţie, dar nu primise nimic în scris. Cel mai probabil, decizia de „teleportare” a gălăţencei lângă Halmeu va rămâne mai multă vreme în dubii, un control de acest gen necesitând şi un raport pe măsură, ceea ce înseamnă că sărbătorile de iarnă o vor prinde tot la malul Dunării.viata-libera.ro
Recommended Posts