Jump to content

La şcoala din Grivița s-au furat opt cataloage


dcp100168
 Share

Recommended Posts

La şcoala din Grivița s-au furat opt cataloage

Mare le-a fost uimirea învățătorilor de la Școala din Grivița, în urmă cu trei zile, când au încercat să semneze în condică și au constatat că aceasta dispăruse din școală! La scurt timp au descoperit că, odată cu registrul de prezență au fost furate și toate cataloagele de la cele opt clase gimnaziale ale școlii. Bineînțeles că a fost anunțată Poliția, dar și conducerea ISJ.

Inspectoarea Elena Corcăcel este cea care s-a deplasat la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat: ”Poliția locală deja a luat declarații. Contabilul unității susține că a venit dimineață devreme și a găsit ușa de la intrarea elevilor deschisă. Cum a găsit și centrala deschisă, nu și-a pus prea multe întrebări, considerând că a deschis-o fochistul”, ne-a declarat inspectoarea școlară, susținând că mai multe nu ne poate spune, pentru a nu îngreuna ancheta polițiștilor.

Aceasta ne-a declarat, în schimb, că directoarea Școlii din Grivița, Maria Țâru a fost destituită din funcție pe motiv de neglijență în serviciu: ”În mod normal, școala ar fi trebuit să aibă fișet metalic special pentru cataloage, iar aceste documente școlare să fie ținute sub cheie”.

De la purtătorul de cuvânt din cadrul IJP Galați, comisarul Cristina Tatulici am aflat că, pe 8 noiembrie dup-amiază, secretara Școlii din Grivița a reclamat că au fost furate opt cataloage și condica de prezență a profesorilor: ”Cazul a fost preluat de Secția III a Poliției Rurale Liești. Cercetările efectuate de polițiștii criminaliști la fața locului au scos la iveală faptul că ușile și geamurile n-au fost forțate”.

Totodată, de la inspectoarea Elena Corcăcel am aflat că hoții n-au furat nimic altceva în afara documentelor școlare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cataloagele furate de la Şcoala din Griviţa au fost găsite aruncate în WC

În urmă cu mai bine de o lună, opt cataloage şi condica de prezenţă a personalului didactic, nedidactic şi didactic auxiliar de la Şcoala din comuna gălăţeană Griviţa dispăreau fără urmă din incinta unităţii. Directoarea Maria Ţîru era destituită atunci din funcţia de director acuzată de neglijenţă în serviciu.

În urmă cu câteva zile, cataloagele au fost găsite în WC-ul din spatele şcolii, aruncate se pare de un «elev problemă» al şcolii. Florin Ocheană, elev în clasa a şaptea, dar cu o repetenţie la activ, a declarat anchetatorilor de la Poliţie că era în stare de ebrietate şi s-a gândit să fure ceva din şcoală. A dat peste cataloage şi a plecat cu ele, dar când şi-a dat seama ce a făcut le-a aruncat în WC-ul din spatele curţii. Pentru că se află în interiorul învăţământului obligatoriu, copilul nu poate fi exmatriculat, el urmând să se aleagă doar cu nota scăzută la purtare. Florin Ocheană este crescut de un unchi, ambii lui părinţi fiind plecaţi la muncă în străinătate.

«Nu ne ajută cu nimic faptul că s-au găsit aceste cataloage, oricum notele şi absenţele fuseseră rescrise din lucrările şi testele existente, în cataloage noi. Problema acolo îmbracă alt aspect: nu exista un spaţiu suficient de bine securizat pentru păstrarea acestor documente. Ele erau puse într-un simplu dulap», spune inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă care a ţinut să accentueze faptul că nu se pune problema repunerii în funcţie a vechiului director.

Există însă şi suspiciuni că la mijloc ar fi o înscenare, cu scopul de a fi schimbat directorul. Din şcoală nu a dispărut nimic altceva, cu excepţia cataloagelor şi a condicei de prezenţă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.